,

Spam

Spam

Morskab

Jeg kan ikke lade være at snuse i min spamfolder, for den kan være kilde til morskab.

Lige p.t. kommer der rigtig mange beskeder om, at jeg kan komme i Legoland i hele sæsonen for bare en krone. Sikke et tilbud! Og det, der især tiltaler mig, er selvfølgelig, at jeg kan vælge noget valgfrit. Sikke et liv i sus og dus 🙂

Du kan roligt klikke på “Start undersøgelse her”, for det er bare et billede, men i den virkelige spamverden fører knappen til ica-testers.com, og det er så her, man under ingen omstændigheder skal klikke på “Start”. Typisk vil svindlerne lokke fx kreditkortoplysninger ud af dig.

Sproget

I supportgruppen er der ofte nogle, der spørger om denne eller hin mail/SMS er fake eller fin.

Det er godt, de spørger, men meget kunne være vundet, hvis de læste meddelelserne med sprogøjet indstillet på største skarphed.

Lego ville ikke skrive “..har vi sat bl.a. sat…”, og man ville hos dem heller ikke kunne vælge noget valgfrit.

[email protected]

Adskilligt af det, der kommer, har denne mailadresse og domæne. De slår plat på alt og alle. Lige p.t. er det noget med fodbold,  hvor teksten fx kan være følgende:

“Du kan sikre dig den danske medalje som der kun er lavet 500 eksemplarer af! Klik på den grønne knap og se om du er berettiget til Danmarks officielle VM medaljemønt.”

Hvis man holder musen over knappen, får man nedenstående webside, som jeg dog har afkortet med et par hundrede karakterer:

Spam

 

Sådan noget klikker man ikke på!

Refinansiering

For tiden kommer der også vældig mange tilbud om at låne penge. De kan fx se sådan ud:

“Den månedlige ydelse er baseret på debitorrenten 9,90%. Fast årlig debitorrente 9,90% – 26,08%. Kontantlånsaftalen kan indfries til enhver tid. Samlet kreditbeløb 10.000,-. ÅOP 15,89% – 33,50%. Løbetid min. 12 måneder – maks. 36 måneder. Maks. effektiv rente 51,50%. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 12.450 – 15.121. Samlede kreditomkostninger kr. 2.450 – 5.121. I beregningen er inkluderet oprettelsesgebyr på 800,- Alle beregninger er baseret på betaling via HomeBanking. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.”

Det er da altid noget, at den effektive rente på 51,5 pct. er en maks. sats!

Mailen er ikke “rigtig” spam men en mailadresse, jeg selv har tilføjet til mit spamfilter. Den kommer fra “L’EASY Minilån” og er altså et tilbud om et kviklån. Hvis man googler “L’EASY Minilån” findes de på adskillige domæner, men prisen er den samme: nemlig det rene røveri! Endnu engang må det sandes, at det er dyrt at være fattig.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Det gode tilbud fra L’EASY ligner spam, du kan anmelde til forbrugerombudsmanden (firma i DK osv.). For jeg kan ikke forestille mig, at du på noget tidspunkt har accepteret den/dem?!?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du kan tro, at jeg aldrig nogensinde har accepteret det mindste, der har med kviklån eller andre hurtige penge at gøre. Jeg ville hellere gå til præsten end at tage et kviklån.

   Jeg læser mig på Facebook til, at der er rigtig mange mennesker, der ikke har til dagen og vejen, der tager disse lån. Resultatet er, at økonomien næsten måned er endnu mere ad helvede til. Jeg begriber ikke, at det er lovligt at drive den form for ågervirksomhed her i landet.

   Hrm… slet ikke så tosset med Forbrugerombudsmanden. Det vil jeg bestemt overveje, hvis det bliver ved.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.