Ret og pligt

Om Den Europæiske Union-palamentsvalget

I Danmark tager vi det som en selvfølge, at vi har frie og demokratiske valg, og at vi kan stemme, når vi bliver spurgt om, hvad vi mener. Denne gang kunne vi så også stemme ja eller nej til patentdomstolen, som der skulle stemmes om, da der var tale om suverænitetsafgivelse.

Jeg har stemt, og jeg har stemt nej til patentdomstolen, da jeg ikke bryder mig om et supranationalt organ uden appelmuligheder. Når vi har retten til at stemme, synes jeg næsten også, vi har pligten til det. Mange steder i verden kæmper mennesker med livet som indsats for at få ret til at stemme, og dem medtænker jeg en lille smule, når jeg går ned og stemmer. Jeg har altid stemt, og jeg vil også altid gøre det i fremtiden. Engang havde jeg et brækket ben på valgdagen, så jeg tog en taxa til afstemningsstedet. Min stemme skulle ikke gå til spilde.

I aften skal jeg se valgaften på TV, og jeg frygter, at det bliver triumf på triumf for Dansk Folkeparti (DF). De har dygtige politikere og simple budskaber, og det er der mange, der falder for. Jeg kunne aldrig finde på at stemme DF, men jeg kan godt hæve mig op og se, at de evner politisk dygtighed. Morten Messerschmidt og hans valgtaler om at lukke grænserne går jo sikkert rent ind hos mange, for det er en Den Europæiske Union-mærkesag, der er let at forstå.

Jeg kan håbe på, at Margrethe Auken fra SF får et godt valg, for hun er også en dygtig politiker, og jeg synes, hun er redelig. Hendes slags er der brug for i parlamentet.

God valgaften til dig og dine.

 

4 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Kunne heller aldrig finde på at stemme på DF. Hvad mon der sker med de enkle budskaber når de engang får regeringsmagt, hvilke jo nok sker en dag. Faktisk stemte jeg på en der ikke kom ind, men som jeg havde hørt nogle gange forklare stille og roligt hvad det går ud på og hvad hun havde udrettet. Jeg holdt ikke længe til TV-dækningen i den forstyrrethed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg tror også, at DF på et eller andet tidspunkt inden så længe får regeringsmagt, og tør ikke tænke på, hvordan det vil blive. Det er nok helt sikkert, at så vil de enkel budskaber blive endnu enklere.

   Jeg stemte på Magrethe Auken fra SF; hende synes jeg, man ved, hvor man har, og hun fik da også et rigtig godt valg.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric

  Jeg kan også godt se fordelen ved patentdomstolen, det er da supersmart, at man kun skal hævde sine rettigheder et sted og ikke i 28 lande og det er godt for innovationen – men den med den manglende appelret, kan jeg ikke klare. Jeg er bange for at det bliver et eller andet magtfuldkomment apparat, som ingen kan holde kontrol med, og det ser jeg ikke som et sundhedstegn i et demokrati.

  Hvis jeg havde en have, en grill og en solsort ville jeg vælge som du, men jeg har ingen af delene, så jeg må tage til takke med politikerne på DR1 ❗

 3. Eric
  Eric siger:

  Jeg kan sagtens se fordelene ved patentdomstolen, men lige præcis det, du nævner, med en eurokratisk instans uden for kontrol og appelret, får jeg galt i halsen. Jeg kan umuligt stemme for noget, der i min forståelse ikke hører til i et demokrati.

  Jeg springer dog valgaftenen over – jeg kan ikke udholde at høre politikersprog og foretrækker så langt solsortens sang i haven, hvor grillen er ved at være klar 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.