Mundbind

Vigtigper?

Jeg har været til bys med S-toget begge veje. På udturen var der næsten ingen passagerer, for myldretiden var ikke sat ind. På hjemturen var der betydeligt flere med, for klokken var omkring 16.

Begge veje var jeg faktisk den eneste med mundbind. Var jeg fornuftig eller bare vigtigper?

Sundhedsstyrelsen råder til, at man bruger mundbind i den kollektive trafik i myldretiden. Nu er råd ikke lig påbud eller retningslinje eller andet, man skal rette sig efter, men jeg undrer mig alligevel.

Det primære formål med at bære mundbind er, at bæreren ikke smitter videre, hvis man er smittet, men ikke har symptomer, men at mundbind også kan give en ekstra beskyttelse for f.eks. særligt sårbare, der kan have svært ved at holde 2 meters afstand. Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Til tider er det som om, Corvid-19 aldrig har været her: Folk spritter ikke hænder ved supermarkedet (ref. Eric på Facebook), folk glemmer at holde afstand, mange nyser ikke i ærmet, forsamlingsforbuddet overtrædes, der krammes til højre og venstre, og jeg kunne blive ved. Hvordan vil det gå, når vi træder ind i fase fire, som Kåre Mølbak i dag har været ude at sige, at han ikke kan anbefale?

Hvor svært kan det være at overholde de retningslinjer”#¤%&/(!

Der findes stadig svage og svækkede mennesker i vores samfund, som vi har pligt til at passe på. De har også en ret til at leve.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Bliv endelig ved med at bruge maske, nårsomhelst det forekommer dig fornuftigt. De der idioter, der er ligeglade, når bare de ikke tror, at COVID-19 vil gøre det af med DEM, skal man værge sig imod.

 2. Eric
  Eric siger:

  Det var vel til at forudse, at folk ville sænke paraderne med tiden, men det er alligevel bekymrende. Jeg trøster mig dog med, at der her til lands ikke er den nærmest religiøse modstand mod fx mundbind, som man ser i USA. Jeg håber, at smitten ikke eskalerer, så myndighederne må gå fra råd til påbud, men optimist er jeg ikke. Dertil er dumheden for udbredt, det ser man mange steder i verden, hvor smitten går agurk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja overraskende er det ikke, men som du skriver, er det bekymrende, for lige nu stige smittetrykket, og hvor ender vi så? Som i marts? og så er mundbindene påbudt ved lov! Jeg er også bekymret, og mener med Kåre Mølbach, at vi må droppe/udskyde fase fire.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.