, , ,

MobilePay og ID

MobilePay

Systemet er genialt og nemt at have med at gøre. Fx vil min psykolog helst have betalingen ad den kanal, for så er der et eller andet, der er meget lettere for hende, og det vil jeg naturligvis ikke stå i vejen for.

Del alle dine oplysninger – tak

I dag dukkede billedet til højre op på skærmen. Scan venligst sygesikringskort, NemID og pas, idet du har beskyttet navn og adresse. Og det har jeg udelukkende for at undgå telefonsælgere og tåbelige reklamer. Det er ikke fordi, jeg har gamle kærester, der løber mig på dørene. Det kunne da ellers være hyggeligt nok.

Hvis jeg ikke allerede i min supportgruppe havde set, at det ikke er fake, havde jeg  ikke turdet at sende de oplysninger afsted. Det strider mod al god og forstandig opførsel på nettet. Man må da aldrig give disse oplysninger væk. For at være ekstra sikker, tjekkede jeg deres hjemmeside, og den er god nok.

At scanne eller ej

Jeg fandt alle dokumenterne frem og startede med passet. Efter 25 forsøg lykkedes det. Der er nogle streger, man skal holde sig indenfor, og det var da ikke nemt – for mig.

Næste trin: indtast navn og adresse som det fremgår af sygesikringsbeviset. Det gik fint, selvom jeg hader de bittesmå taster og bruger mere tid på at rette fejl end på at skrive. Herefter: scan sygesikringsbeviset. Når jeg holdt scanneren henover beviset, klikkede telefonen (kameraet?)  lystigt, og det lød som om, den/det tog 35 billeder. Ingen af dem blev til noget. Måske fordi de slet ikke eksisterede.

Jeg overgav mig og ringede til supporten, som dukkede op 20 minutter senere. Han forklarede noget om, at man kunne klikke på krydset og ad den vej i stedet få lov at tage et billede. Det kryds kunne jeg simpelthen ikke finde nogen steder. Min tålmodighed rækker heller ikke til den slags, blandt andet fordi jeg skal stå med en lup for at se alle de bittesmå bogstaver, som man skal rette sig efter.

Idet jeg skulle ud til frokost, pakkede jeg det hele sammen i håbet om, at mine værter var mindre fummelfingrede end jeg. Men næh nej. Det gik ikke dem en snus bedre. Og det var jo på en eller anden måde rart.

Ny opringning til supporten, der ret hurtigt sagde, at dokumenterne kunne scannes på almindelig vis i en scanner og så uploades på denne hjemmeside. Det kunne han da for pokker have sagt allerede i formiddag. Så gik der tid med det… Det er også titlen på et af Tøsedrengenes store hits, som udkom i 1984.