Microsoft Technical Department

Microsoft Technical Department

From Microsoft Technical Department

Jeg har igen, igen haft et af de sjove indiske opkald fra Microsoft Technical Department fra et tysk nummer. De IT-kriminelle fortalte, at de kunne se, at gennem de seneste dage var der kommet fejlmeddelelser fra min computer, som genererer disse meddelelser, når jeg surfer rundt på nettet. Det var fejlmeddelelser, der var meget vigtige at agere på, fordi de var farlige.

Sich dum anstellen

Jeg stiller mig altid ekstra dumt an, når de IT-kriminelle ringer, for det morer mig at spilde deres tid.

For det første fortæller jeg dem, at jeg er på en Mac men alligevel bruger Firefox, for så er de forvirrede. Herefter bilder jeg dem nærmest ind, at jeg er analfabet, når de vil have mig til at skrive “Anydesk” i søgefeltet, eller måske rettere at jeg er døv, når de læser bogstaverne højt for mig efter devisen alfa, bravo, charlie osv.

Når vi er nået til, at jeg skal installere “Anydesk” siger jeg til dem, at det tør jeg ikke, da det vil give dem samme adgang til min computer, som jeg selv har. Og dette er jo en helt ærlig udmelding. Så vil de i stedet have mig til at gå på Microsofts servere, men det vil jeg heller ikke.

Nu udvikler truslen sig til, at jeg vil “loose your computer”. Jeg fortæller fjolset, at det siger de jo altid, og jeg har da ikke mistet min computer endnu. Og så smider han på. Jeg er ikke værd at ofre flere penge på.

Svindlerne kan ikke tjene noget på mig. Jeg tænker på, hvor mange der hopper på den slags scam og hvor mange der klarer skærene. Det er mit indtryk, at langt de fleste er klar over, at de skal være på vagt ved den  type opkald, så svindlernes underskudsforretning må være enorm. Det fryder mig.

2 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg siger enten de taler med politiet eller “No you are not”, som svar på at ringer fra Microsoft. Det er da prisværdigt du gider spilde din tid på tumberne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det morer mig som sagt at spilde deres tid, også selvom det egl. er synd for dem der ringer, da de er fattige provisionslønnede.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.