,

Forsikring

Forsikring

Jeg har Købstædernes Forsikring

Og dem er jeg sådan set godt tilfreds med: rimelige priser og (som regel) flinke medarbejdere. Tidligere havde jeg Topdanmark, men det var for stort. Jeg vil hellere handle de små steder med ordentlig service. På samme måde har jeg også en helt “obskur” bank, nemlig Skjern Bank næsten uden filialer, hvilket gør dem billigere, men med min egen private kunderådgiver, som jeg aldrig har brug for 🙂 Jeg kan nemlig godt regne selv. Jeg skiftede, da min bank gennem 30 år, Nordea, ikke ville låne mig til en enorm regning fra  tandlægen. De havde såmænd nok lånt mig de 103.615 kr. Det endte dog med, at tandlægen agerede bank.

Jeg har stort set aldrig en skade, men vil gerne være ordentligt dækket, den dag skaden sker. Policen skal snart fornys. Derfor sad jeg en aften for 2 – 3 uger siden og tjekkede, hvad det egentlig er, jeg betaler for: Jeg har kun indboforsikring, og har ikke har brug for andet.

Der var en selvrisiko på nogle tusinde, og den vil jeg gerne betale for at slippe for. Jeg sendte dem en mail, og bad om et tilbud på en forsikring uden selvrisiko.

Min interesse er primært den udvidede elektronikdækning, som jeg betaler ekstra for, så jeg ledte efter, hvad det egl. går ud på. Er det, når jeg hælder vand i tastaturet, taber iPadden eller…? Jeg fandt ikke svaret, så det fik de også en mail om.

I dag modtog jeg et tilbud, som så fint ud. Det slog mig bare: Hvad skal jeg med en cykeldækning på næsten 16.000 kr., når jeg ikke har en cykel mere, fordi jeg ikke kan cykle længere?

Selskabets nye hjemmeside

Så jeg ringede til dem og spurgte, om de ikke kunne pille den dækning ud? Jeg fik fat i en vældig flink medarbejder, der ikke kendte deres nye (fra i mandags) hjemmeside. Hun forsøgte at guide mig rundt på siden, men det kunne hun af gode grunde stort set ikke… Hun henviste til “MIT KF”, men havde jeg kunnet finde svaret der, havde jeg jo ikke ringet. Nåh men hun tog cykelværket ud, og sendte et nyt tilbud. Prisen på den nye og den gamle police ender med at blive næsten den samme. Gyngerne og karrusellerne. Nu får jeg bare det, jeg har brug for.

For så vidt angår mit tre uger gamle spørgsmål om den udvidede elektronikdækning henviste hun også til “MIT KF”. Endnu engang: havde jeg kunnet finde svaret der, havde jeg jo ikke spurgt. Efter lang tid rundt på hjemmesiden, fandt hun de rette vilkår, og på side 34 ud af 83  kan man i punkt 3.6 læse om elektronikdækningen. Den ser fin ud, men den var ikke let at finde for nogen af os.

Hun ville tage denne kundeoplevelse med videre i sit system. God idé. Det burde være sådan, at de på det 2-sides produktark, de henviser til, havde indsat links til de relevante sider i vilkårene. Hvem læser de 83 sider?

Rejseforsikring?

Når Coronacirkusset engang er overstået, går jeg ned og får fornyet mit pas og tager en tur til enten Rom eller Berlin. Bare en uge. Jeg trænger til at se noget andet og har ikke været uden for grænserne siden før 2014. Det er helt galt i min verden og “At rejse er at leve”. Dog har jeg gået og tænkt på, om jeg overhovedet kan få en rejseforsikring nu om dage? Hvad gør jeg, hvis jeg vågner op med en mani i Rom? Det har jeg ikke lyst til uden at være dækket af forsikring.

De tilbyder en årsrejseforsikring til knapt 700 kr. Det er alt for dyrt i betragtning af, at det måske bliver en gang hvert 2. eller 3. år, der er budget til den slags. Hun henviste venligt til deres samarbejdspartner “Europæiske”, som jeg nok kan tegne hos, samtidig med at jeg køber bare en pakkerejse. Mere avanceret bliver det ikke.

Hun ville sende et nyt tilbud.

Accept af det nye tilbud

Der gik fem minutter, så havde jeg det nye tilbud, der så korrekt ud med link til et sted, man kunne skrive under efter at have logget ind med NemID.

Jeg har været kunde hos dem siden 2017, så jeg så ingen grund til at udfylde punkterne om: hvilket selskab jeg kom fra, min betalingsservicekonto, betalingsfrekvens og årligt antal skader hos det tidligere selskab. Derfor satte jeg bare flueben i “Accept” nederst og trykkede på send-knappen.

Det kunne man bare ikke! Der kom masser af røde meddelelser, og knappen havde ingen effekt. Ny opringning, hvor jeg desværre ikke kunne få fat i den tidligere så flinke medarbejder, der havde kundeperspektiv. Den nye medarbejder talte godt for sin syge moster om, at nogle kunder gerne ville skifte bankkonto. Jamen jøsses hvor er det dog talentløst. De burde have en accept-side til eksisterende kunder og en accept-side til nye kunder.

Han spurgte herudover, om jeg var på vej til at acceptere det rette tilbud? Egl. kan jeg ikke se, hvad det har med sagen at gøre. Accept-siden er vel den samme, uanset om man ser på det rigtige eller det forkerte tilbud? I øvrigt ser jeg naturligvis på det rigtige tilbud, da de er fortløbende nummereret, og der kun er to. Det er lige til at overskue. Den slags bliver jeg irriteret over.

Den flinke af de to medarbejdere får et link til denne blogpost, som hun så evt. kan tage med videre i sit system. Jeg serverer idéerne helt gratis for dem. Eller måske skulle det medføre et yderligere nedslag i prisen? 🙂

 

 

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Fornuftigt med en forsikringsgennemgang og -tilpasning. Hvad angår rejseforsikring har jeg et gratis kreditkort (VISA), som har rejseforsikring inkluderet, hvis ellers 50 % af rejsens pris er betalt med kortet. Jeg har haft brug for forsikringen én gang (en kuffert der ikke ville med samme fly som os), og det fungerede upåklageligt. Mit kort er hos Bank Norwegian, men der er givetvis andre muligheder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Nåh for pokker – godt du siger det, så skal jeg da lige tjekke mit VISA-kort, som jeg selvfølgelig også har. Jeg har da aldrig tænkt over, at der kunne ligge en forsikring i det. Måske får jeg endelig brug for min flinke bankrådgiver. Jeg kan jo sagtens betale rejsen med kortet. Min frygt er virkelig at vågne op med en mani og skulle på en italiensk psykiatrisk afdeling 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.