Joomla

Tur til Odense

Jeg har haft to dejlige dage i Odense.

Den første dag var jeg hos Mette, der er en haj til Joomla, og som guidede mig igennem en masse af Joomlas muligheder, så jeg nu føler mig langt mere kapabel til at skabe et Joomlasite til lokalarkivet i Vrensted, hvis de ellers vender tilbage med deres ønsker til sitet. De rider ikke lige den dag, de sadler, og måske vil de alligevel slet ikke have en hjemmeside. Pyt – jeg har så lært en masse.

Lige nu ser siden sådan ud, så den udvikler sig da. Jeg har også et testsite, der ser sådan ud, men det er alt for uoverskueligt at arbejde med. De købte skabeloner indeholder alt for mange features for mig. Jeg foretrækker at lave skabeloner med Artisteer, som Mette også gav mig en god indføring i.

Joomla er dejligt logisk at arbejde med når man først har fundet melodien med kategorier, artikler, menuer og moduler – og i den rækkefølge vel at mærke.

Den anden dag var jeg hos Jytte, der er en af vores “skriftkloge” på kriminalhistorie.dk, og vi havde en rigtig hyggelig dag med masser af nørderi med computer og iPads. Jytte havde behov for hjælp til forskellige opgaver på computeren, for når man er 81, er der ikke noget, der er bare lige. Jeg plejer at hjælpe hende via TeamViewer, men der nu nogle ting, der er lettere, når man sidder sammen. Det var ikke store problemer mere daglige irritationsmomenter, og heldigvis kunne jeg klare dem alle sammen. Vi fik ryddet en hel del op så proceslinie og skrivebord, så de nu er meget mere overskuelige for hende. Hun hjælper os så meget med det gotiske, at jeg selvfølgelig gerne giver hende en hånd.

 

10 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ja Fontaine er også baseret på Joomla, og det kan jo en masse, men det er simpelthen for avanceret for mig. Jeg kan ikke finde ud af at få ryddet op i det og komme ind til det, som jeg skal bruge. Jeg tror, jeg holder mig til templates i Artisteer.

 1. Donald
  Donald siger:

  Det er en god ide at få billederne til at fungere. Hvorfor er der en spærre på? Hvorfor skal du bruge Google+ ID?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med spærre?
   Det er er templatet, der bestemmer, at man skal bruge sit Google+ ID, men jeg kan simpelthen ikke få det til at fungere. Det er som om siden ikke kan se, at der er knyttet albums til id’et.

 2. Pia
  Pia siger:

  Det er en rigtig fin hjemmeside for Vrensted Arkiv, enkel og overskuelig. Har de en Mail til dem? Hvis synes jeg da du skulle sende dem et link til siden, hvis ikke du allerede har informeret dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak!

   Jeg har endnu ikke adviseret arkivet, fordi jeg har et problem med galeriet, hvor programmet ikke vil acceptere mit Google+ id, derfor ligger der pt. kun nogle demobilleder, men jeg vil gerne vise dem en stribe billeder ude fra Frilandsmuseet med gammelt islæt.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det lyder som en givtig weekend i Odense.
  Faktisk bliver jeg i godt humør af at se hjemmesiden til Vrensted lokalarkiv. Fin farve,dejligt billede på forsiden. Det burde da blive glade for – men de mente måske ikke så meget med deres henvendelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja det var to rigtig gode dage i Odense sammen med dejlige mennesker.

   Det er da dejligt, at du bliver i godt humør af at se hjemmesiden også selv om den ikke rigtig har noget indhold endnu. Hvis der kommer noget indhold, tror jeg også, den kan blive OK.

   Måske er lokalarkivet ved at trække sig; det er lidt ærgerligt, men jeg har da haft det sjovt med Joomla så længe 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.