Kortmaterialer

Min ven Leif Sepstrup har altid gået meget op i kortmaterialer i forbindelse med vores slægtsforskning; mig har kortene ikke rigtig sagt noget. Men nu har jeg set lyset, fordi jeg endelig har fået Historisk Atlas til at fungere på min computer.

Historisk Atlas er et interaktivt kort, hvor man kan vælge en lokalitet og se se på den med mange forskellige kort som lup. Der er otte forskellige korttyper, 12 tidsperioder og mange emner.

På det viste kort har jeg valgt Harte og Stubdrup, der er en lokalitet i Harte Sogn. Stubdrup er stedet hvor Mads Hansen fra “Lejemord” bor. På kortet er vist en å – det er Vester Nebel Å, som han bliver skubbet i efter at han er blevet skudt.

Leif har tilmeldt kriminalhistorie.dk til Historisk Atlas’ brugerkreds, og det betyder, at vi kan få sat vores historier på Danmarkskortet. Når det kommer til at virke, vil man altså fra fx Vrensted kunne klikke sig videre til “Mord på bestilling” og læse vores historie. Da vi nu er medlemmer, har vi rettigheder til at bruge kortene, og skal altså ikke bekymre os om ophavsrettigheder mere. Det er rart.

Her på Brændsmadevej 31 i Harte boede den dræbte Mads Hansen.

For de teknisk interesserede: Jeg har i en lang periode ikke kunnet tilgå historiskatlas.dk. Jeg fik hele tiden denne fejl: “Silverlight Error Code: 2105 Category: InitializeError Message: 2105 Der er opstået fejl.”

I dag fandt jeg løsningen:

1) Afinstallede Solverlight
2) Rensede registreringsdatabasen med cCleaner
3) genstartede pc’en
4) Reinstallerede Silverlight