,

Hej

Jeg bor på Københavns Vestegn i Hvidovre, og her er dejligt at bo, og jeg har boet her siden november 2007.

Vi har mange mennesker med anden etnisk baggrund end dansk – men her er altså ingen vold, voldtægter, slagsmål, knivstikkerier, overfald, indbrud eller alt det andet, som de etnisk danske hadprædikanter prædiker om. Faktisk er her rigtig fredeligt og dejligt.

Jeg færdes meget på Facebook, og jeg er rystet over den forfærdelige tone i asyldebatten fx: “De skal ikke integreres, de skal sendes hjem så hurtigt som muligt”, “Skyd de perkere”, “De voldtager vores kvinder”, “Det er deres skyld, at der ikke gøres noget for de hjemløse, de fattige, de gamle og de syge”, “De tager vores boliger”, “De lorte”, “Smykkeloven viser bare, at det er velfærdsmigranter” osv. osv. (I parentes bemærket blev smykkeloven vedtaget for fire måneder siden, og nu er den for første gang blevet brugt, og der er konfiskeret 79.600 kr., som tilhørte fem personer tilsammen.)

Som et led i det man kunne kalde hverdagsintegration og som min egen lille private protest mod de danske hadprædikanter, er jeg begyndt at sige “Hej”, hver gang jeg møder en kvinde med tørklæde. Jeg har nok sagt hej 50 gange nu, og det er ikke én gang sket, at de ikke har lyst op i et stort smil og kvitteret med et hej. De er nok ikke rigtig vant til det.

Gad vide hvad der ville ske, hvis vi var flere, der sagde hej?

19 Svar
 1. Charlotte Frandsen
  Charlotte Frandsen siger:

  I min verden er det altid rart, at få et smil og give et smil tilbage.
  Jeg smiler altid til dem jeg møder, ligegyldig hvilken nationalitet de har.
  Men jeg har nu svært ved, at se om smilet bliver gengældt når kvindens ansigt er totalt tildækket.
  Mit hjem har altid været åbent for mine børns venner.
  Men jeg må desværre konstatere, at det ikke altid er det samme den anden vej.
  Min datter som idag er 18 år, er flere gange blevet smidt ud af hendes veninders, af anden etnisk oprindelse end dansk, hjem fordi hun er dansker.
  Så jeg håber, at dit smil også fortæller dem, at de skal tage imod danskere som vi tager imod dem.
  Blot en lille tanke fra mig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Det er godt altid at smile, når du møder nogen. Ja det er klart, at man ikke kan se et smil hos en niqab, som er en påklædning, jeg finder uhyggelig. Jeg har aldrig mødt kvinder iført niqab, her hvor jeg bor.

   Tingene skal selvfølgelig være gensidige, ellers kommer vi jo ingen vegne.

 2. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Fin gestus 🙂 Det glæder mig, at din succes-rate – hvis man kan kalde det sådan – er 100%, for jeg synes, at det desværre er alt for ofte, at de fremmede kvinder er så tilbageholdende, at jeg ikke en gang opnår øjenkontakt, når man møder dem i det offentlige rum. Og så bliver det simpelthen for grænseoverskridende at hilse. Synes jeg.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Succesrate er da et fint ord. Jeg siger hej også uden at den tidlige øjenkontakt er tilstede, for når jeg har sagt det, kigger de jo op, smiler og siger hej.

 3. Kirsten Thomas
  Kirsten Thomas siger:

  Et rigtigt fint initiativ Hanne. Selvfølgelig er et flertal af mennnesker uanset herkomst ‘gode’. Og et hej eller et smil bliver da næsten altid besvaret og gør begge glade. Et lille lyspunkt i hverdagen. Selv bor jeg ikke i Danmark men samme problematik er vist fælles i alle europæiske lande….desværre.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten Thomas

   Ja ikke…

   Jeg tror bestemt, du har ret i, at det sker i alle europæiske lande. Der mangler alle steder et eller andet, der kan være med til at højne “integrationsraten”. Det er en blandt mange grunde til, at jeg mener, at vi skal blive i EU og hjælpe hinanden med alle problemerne, og ikke bare sætte grænsebomme op, læne os tilbage og lade Sverige og Tyskland løse problemerne. Måske har vi nogle gode løsninger, som Frankrig kan bruge – og omvendt.

 4. Lene
  Lene siger:

  Godt initiativ, Hanne, bliv bare ved
  Siden jeg læste en bog om en kurdisk kvinde, der flygtede til Danmark og savnede at nogen smilte til hinanden (og det gælder alle, for vi smiler jo heller ikke til andre “etniske” danskere) så har jeg smilet hver gang jeg passerer en kvinde fra et andet land.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Du kan tro, jeg bliver ved, når der nu er så god respons. Og du bakker op – også i praksis. Det er godt.

 5. Kisser
  Kisser siger:

  Godt initiativ.
  Hej fra mig til dig 🙂
  Jeg sender mange smil på min vej rundt i verdenen.

 6. Eric
  Eric siger:

  God ide, Hanne. Et hej eller bare et smil er et konkret signal om venlighed fra et menneske til et andet. Det er der mere signalværdi i end nok så mange kommentarer på Facebook.
  Det er meget, meget sjældent, at et smil ikke besvares med et smil!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak! Det glæder mig, du kan lide idéen. De, der returnerer et hej, får måske derved et lille billede af, at de etniske danskere ikke alle er uhyrer. Måske er jeg med til at “gøre en forskel”. Jeg bryder mig ikke om udtrykket, men kan ikke lige finde et andet.

 7. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Ingen byer eller kommuner går fri af kriminalitet. Heller ikke Hvidovre 🙂

  Anmeldte voldsforbrydelser i Hvidovre, 2016, 1. kvartal = 40.

  Hvis man er nysgerrig efter fakta og gerne vil have et overblik over antallet af anmeldte forbrydelser i en given kommune, kan man finde oplysninger på Danmarks Statistik.

  http://www.statistikbanken.dk/10059

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Naturligvis er der kriminalitet overalt – men dit tal siger jo ikke noget om gerningsmændene. Det siger heller ikke noget om relationen til antallet af indbyggere.

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Der er naturligvis ingen grund til at opføre sig så hadsk, men naive Ellen vil så gerne tro, at det er de færreste, der er det. Men som altid er de uvidende, der råber højest. Vi andre – “The Silent Majority” – er netop … stille.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja du har sikkert ret i, at det er de mest uvidende, der råber højest, og så er problemet “bare”, at der så pokkers mange af dem, at de overtrumfer al anden debat, der eventuelt kunne være sagligt funderet.

 9. Ingrid schmidt
  Ingrid schmidt siger:

  Kære Hanne. Du har helt ret. Her er i Billund er der ikke mange med tørklæder, men en del udlændinge(Lego har stort behov for kvalificeret arbejdskraft endda en international skole, her er der ingen der rynker på næsen af udlændinge som såden.
  Alligevel er der mange her i Billund som er imod muslimer, selv om de få der er her mig bekendt ikke har generet nogen. Jeg er også træt af den hadske debatt blandt andet på nettet, men synes det er håbløst at blande sig. Venlig hilsen Ingrid

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Ingrid

   Tak for din kommentar. Det glæder mig, at du er enig med mig. Hvor er det godt, at folk i Billund ikke rynker på næsen.

   Langt langt langt de fleste muslimer er ikke rodet ind i kriminalitet mv., de ønsker sig bare et arbejde og et normalt liv.

   Debatten er forfærdelig, og du har egl. ret, det er nærmest håbløst at blande sig. Indimellem kan jeg bare ikke lade være, når den er alt for hadsk. Jeg vil gøre oprør mod de etnisk danske hadprædikanter, og måske hjælper det en lille bitte smule – igen: hvad nu hvis vi var flere, der sagde hej?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.