,

Det bedste til mig og mine venner

Det bedste til mig og mine venner

Gasolin 1977:

Det bedste til mig og mine venner

…De siger hva’ ska’ du ha’ min dreng
Jeg si’r det bedste
Til mig og mine venner, ja ja ja.
Billy var på speed i Herstedvester
Ca. sytten dage på pip pip…

Nummeret hedder ‘Det bedste til mig og mine venner’ og er fra 1977.

Jeg tænker på det, fordi jeg begynder at savne mine venner. Min bedste ven fylder 75 år i dag. Det eneste jeg kunne gøre var at sende en buket. Det føles lidt tomt. Jeg ville så gerne have været forbi bare et par timer og give et knus og sådan.

Normalt er jeg ikke særligt selskabelig, og trives fint alene, for sådan er det at have Aspergers syndrom, men nu har jeg været alene længe nok. Jeg er ved at få lidt pip pip af mit eget selskab. Jeg savner gode frokoster, gode middage, spil og grin ansigt til ansigt og møderne med journalisten og præsten.

Jeg arbejder normalt hjemmefra, så det er ikke fordi, jeg savner mine kolleger. Dem er jeg vant til kun at tale i telefon med.

Facetime og Skype er fint i en nødsituation, som dette er, men det er bare ikke det samme at tale sammen på den måde.

Træt af det

I det hele taget er jeg træt af Corona. Det betyder ikke, at jeg ikke tager det alvorligt, for det gør jeg helt bestemt, men i erkendelse af, at jeg alligevel ikke kan gøre noget ved det, har jeg for længst besluttet kun at se TV avisen 18:30 og så undlade al resten. Jeg er alligevel magtesløs. Nu overlader jeg trygt ansvaret til alt vores dygtige sundhedspersonale, der knokler i denne tid.

Jeg holder mig hjemme for ikke at tære på deres knappe ressourcer.

Frygt

Frygt er at være bange for noget konkret. Den aften, hvor det var annonceret, at statsministeren skulle holde pressemøde kl. 19 og dronningen ville tale kl. 20, blev jeg grebet af frygt. Hele dagen gik jeg og tænkte: ‘hvad skal der nu ske?’ selv efter de to udsendelser havde været vist.

Frygten ville ikke forlade mig. Til sidst begyndte jeg at frygte for at dø af Corona, hvilke var helt pip pip, da jeg ikke er i en risikogruppe. Jeg gik rundt og rundt om mig selv – til sidst ringede jeg til Psykiatrifondens telefonrådgivning, og kom til at tale med en vældig flink mand oppe i årene. Det var ham, der rådede mig til at skrue ned for nyhedsstrømmen.

Dagen efter begyndte det at gå bedre.

Nu er det forår, og jeg har lavet en aftale med en veninde om at gå en tur i morgen. Det er nok en god strategi.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Hvis man angribes af frygt, er det sikkert en rigtig god idé at skrue ned for nyhedsstrømmen.
  Jeg er bekymret, hvem er ikke det, men jeg følger udviklingen med en slags fascination, for den viser, hvor skrøbelig verden er – og hvor meget sammenhold i et SAMfund betyder.
  Det er en rigtig god idé at mødes på sikker afstand 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er bestemt glad for at være dansker i disse tider, for SAMfundet viser sig fra den bedste side. Sammen ka’ vi. Jeg synes fx vores statsminister gør det rigtig godt. Herregud, hun har kun haft posten i ti måneder og pludselig står hun med alt dette på sine skuldre.

   Ja i dag skal jeg ud i solen, så jeg lige når det, inden det bliver lidt dårligere vejr igen 🙂

   God weekend til jer.

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Jeg genkender din beskrivelse. Fra at være en som trives godt alene, så er jeg nu en person, der SKAL leve alene. På grund af kronisk sygdom er jeg gået i selvvalgt isolation. Og puha – jeg synes det udfordrer p.t. Og jeg kan endda gå rundt i min have og kan snakke med folk, der går forbi på vejen.
  Jeg har forlængst skruet ned for nyhedsstrømmen. De første dage så jeg alt og TV stod ofte permanent på TV2News. Men det blev for meget. Nu ser jeg nyheder som normalt og kun sporadisk kigger jeg med ved pressemøder. Jeg tænker at jeg nu ved det vigtigste om sygdomsbeskyttelse og skulle der sker noget særligt i DK, så finder jeg nok ud af det!
  Men et lille råd – Har du ikke en park eller lignende i din nærhed, hvor du kunne mødes med en bekendt over termokaffen? Havde i dag besøg af en bekendt, vi sad i haven med 3 meters afstand og havde en hel normal samtale over kaffen. Det var SKØNT. Ud og find et mødested og lav en aftale. Det kan godt anbefales. Pas godt på dig selv 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Nej hvor hyggeligt at høre fra dig igen. Det er længe siden sidst.

   Ja det er særdeles udfordrende at skulle være alene hele tiden – dvs. jeg skal jo ikke, jeg er det bare og følger myndighedernes anvisning om at blive hjemme. Du skal være glad for din have og de forbipasserende. Det kunne jeg også godt bruge.

   Du har ret, at skulle der ske noget ganske særligt, så finder vi nok ud af det.

   Jo jeg har faktisk en park i nærheden og en veninde, der orker at gå tur. Det eneste vi mangler er en termokande, men sådan en kan jeg jo lige smutte ned at købe i morgen formiddag. Aftalen er nemlig allerede lavet: Vi går kl. 12!

   Du må også passe på dig selv. 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.