CPU-forbrug 100 pct.

Normalt interesserer jeg mig ikke for mit CPU-forbrug!

Måske har jeg bare skabt en storm i et glas vand, og gjort alting meget mere besværligt for mig selv: Min bærbare Windows-maskine var nået til at skulle have servicepack 1 til Windows 7. Jeg har på forhånd valgt, at alle de der opdateringer bare skal passe sig selv, ud fra tanken om, at jeg garanteret ikke kan gøre det bedre end Microsoft. De er verdensmestre og jeg er bare en bruger.

Da Servicepakken var installeret, stod CPU-meteret (eller hvad det nu hedder) konstant på 100 pct. og computeren var temmelig død i sværen og havde travlt med sine egne ting og sager, som den ikke havde tænkt sig at delagtiggøre mig i. Jeg kunne ikke finde ud af, hvad jeg skulle gøre ved det, og efter en del fejlslagne forsøg på at få hjælp til det på nettet, besluttede jeg mig for at geninstallere Windows på maskinen. Umiddelbart så det ikke særligt lovende ud, for så snart jeg kom til punktet at installere servicepack 1, eller rettere efter at jeg havde installeret servicepakken, stod CPU-meteret konstant igen på 100 pct. Ja det vil sige det vekslede mellem 10-20 pct. og så imellem at være oppe i det røde felt i spændvidden fra 60 – 100.

Nu er status så, at CPU-meteret står fornuftigt under det røde felt og at alle opdateringer er hentet og at Office 2007 er installeret påny. Det har jeg brugt tre aftener på, og jeg tænker på, at jeg et eller andet sted på nettet læste om en eller anden, der berettiget spurgte, hvornår han selv måtte bruger computeren, for hans følelse var, at det var mest computeren, der brugte ham! Hvor ofte sker det ikke, at man lige går ind i et eller andet program, og det første man mødes med er, at programmet lige skal opdateres. Een time efter har man glemt, hvad det egentlig var man ville lave.

Om end ikke andet har jeg en frisk Windows 7-installation med servicepack 1 at byde på!

4 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Det kan min pc sagtens præstere, uden jeg behøver at installere nogen servicepacks!
  Normalt sætter jeg bare pc’en i dvaletilstand, når jeg går i seng, men når jeg næste eftermiddag vækker den igen, bruger den sommetider 100% CPU. Hvorfor? Til hvad?? Det har jeg aldrig fundet ud af – proceslisten afslører det ikke. Ikke for mig, i hvert fald, men IExplorer tager nu en del maskinkraft, synes jeg…
  Det hjælper at slukke helt for maskineriet. Min arbejds-pc opfører sig på samme måde, og min IT-afdeling kan ikke give mig et svar på mit “hvorfor?”

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – hvor er det bare mærkeligt. Generelt vil jeg dog gerne give dig det gode råd at slukke pc’en frem for at sætte den i dvale, for nå den genstartets efter at have været slukket tjekker blandt andet Windows om der er kommet opdateringer til dig. Helt generelt har en pc godt af at blive slukket og genstartet igen.

   Den med CPU-forbruget blev jeg simpelthen aldrig klogere på, og pludselig er det “gået over”. Når jeg kiggede i joblisten og sorterede efter CPU var der kun små instanser der brugte sådan noget som 02 og 04 af rammen. Jeg var ved at tro, at jeg havde fået virus, men slap dog med skrækken.

   Jeg lærte to ting under forløbet:
   1) noget så stort som en servicepack skal man installere alene, altså må man ikke installere andre opdateringer samtidig
   2) Sikkerhedspakken skal være slukket/lukket nede ved uret når man servicepakken ind. Jeg er nu ellers ikke meget for at slå min sikkerhedspakke fra i så lang tid.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric – Ja du har fuldstændig ret, og det værste er næsten, at man føler sig totalt hjælpeløs, når skidtet ikke bare gør, som det skal. Men jeg lærte en vigtig ting af forløbet og det er, at når man installerer servicepacks, skal sikkerhedssystemet være deaktiveret. Det vidste jeg simpelthen ikke på forhånd, men retrospektivt kan jeg selvfølgelig godt se, at det er logisk.

 3. Eric
  Eric siger:

  Åh, hvor er det træls og tidskrævende med den slags! Måske er det en storm i et glas vand, men så er det vindstyrke Windows 7 på fujita-skalaen, som går til 5.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.