, , ,

Blogroll

Så fik jeg revideret min blogroll

Jeg har tænkt på det længe, men det er bare ikke blevet til noget. Jeg ved bare, hvor glad jeg selv bliver, når jeg ser, at jeg er kommet på nogens blogroll – og jeg synes jo også, at min blogroll skal vise de blogs jeg rent faktisk følger fast. Men nu fik jeg taget mig sammen til at opdatere min blogroll, så den nøjagtigt afspejler mine RSS-feeds.

Herudover har jeg rykket blogroll’en op over kategorierne ud fra en tanke om, at mine læsere har mere interesse i blogroll’en end i kategorierne. Jeg tror faktisk ikke, at kategorierne bliver brugt særlig meget. Det er i hvert tilfælde meget sjældent, at jeg selv klikker på kategorivisningen på andres blogs.

[polldaddy poll=6293266]

16 Svar
 1. overleveren
  overleveren siger:

  Har skrevet en kommentar mere, men den forsvandt, så jeg prøver lige at rekonstruere selve indholdet.

  Det er gået op for mig at der er lidt begrebsforvirring her i dit indlæg og i flere svar inkl mit eget.

  WordPress har to forskellige opdelinger af indlæg. Kategorier og tags.

  Og her i indlægget bliver der vist ikke ment kategorier men derimod tags (=etiketter), der er de etiketter man sætter på sine indlæg. Og dem må I endelig ikke fjerne eller holde op med at bruge. De er vigtige for læserne, der på den måde får et hurtigt intuitivt overblik over hvad en blog egentlig handler om, når de kigger på dem i “sky-format”. Og de er supervigtige for søgemaskinerne, der prioriterer tags højt når siden skal indekseres. Det anbefales at tagge meningsfyldt og fyldestgørende, men ikke overtagge med alt muligt skrammel bare for at pseudo-søgemaskineoptimere.

  Kategorier er en mere overordnet opdeling af indlæg. Og det er også vigtigt for søgemaskinerne, men her må man ikke sætte et indlæg i mere end én kategori, da søgemaskinerne opfatter det som snyd (duplicate content) og det fører til nedprioritering af bloggen i søgemaskinernes visning.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tusind tak for forklaringen – du har ret i, at jeg bruger begreberne forkert. Men er det så forkert, at jeg sætter flere kategorier på et indlæg? Jeg mener jo selv, at det er kategorierne, jeg viser i min cloud, og at det er dem, der grovsorterer indlæggene. Tags sætter jeg også flere på af, fx vil jeg oprette det næste indlæg under Sverige og venner. Er det så et forsøg på duplicate content? Jeg vil jo gerne have min blog til at ranke højt – så højt som det nu kan lade sig gøre med flere millioner blogs på nettet.

 2. Kvindemor / Solvejg
  Kvindemor / Solvejg siger:

  Blogroll og kategorier bruger jeg konstant… især når jeg ikke kender bloggeren, da jeg får et st¢rre indtryk, når jeg kan surfe rundt imellem deres opslag. Derudover har jeg fået en del nye inspirationer ved at klikke på andres links i deres blogrolls 🙂
  Tak for hjælpen dertil, jeg har nu fået oprettet min og lige lært lidt mere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kvindemor / Solvejg

   Jeg kan godt se, at kategorierne er hjælpsomme, hvis man ikke kender bloggeren. Tak fordi du leverede et afgørende argument for at blive ved med at sætte dem på. Nu skal jeg bare have lært at skelne mellem kategorier og tags; jeg roder vist rundt i begreberne, jfr. Overleverens kommentar.

   Det var godt du kunne bruge min hjælp til at oprette en blogroll. Du må endelig spørge igen, hvis der er andet, jeg kan hjælpe med. Jeg hjælper altid gerne, hvis jeg da kan.

 3. Pia
  Pia siger:

  Jeg bruger sjældent kategorierne rundt omkring, men det hænder, bl.a. dengang jeg fandt ud af jeg skulle møde dig uden at have det fjerneste kendskab til dig. Min egne kategorier trykker jeg dog af og til på 🙂 Jeg burde vist også få opdateret min egen blogroll, jeg bruger slet ikke den til at læse efter.
  E-cigaretten har hjulpet min svigerinde siden januar måned, og hun ryger ikke andet.
  Rigtig god weekend

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det er en god grund, du leverer, nemlig når man skal møde nye mennesker IRL. Jeg bruger også af og til mine egne kategorier, hvis jeg skal finde et eller andet. Men søgefunktionen på bloggen virker nu også ret godtMin blogroll var simpelthen så outdated som den overhovedet kunne være, og jeg synes da, at jeg skylder de mennesker, som jeg læser med hos, at give dem en rimelig credit.

   Jeg er sikker på at e-cigaretten også vil hjælpe mig rigtig meget. Jeg nyder at kunne ryge hvor som helst nu; lige nu sidder jeg fx hos Ellen og John i Sverige og nyder at kunne tillade mig at ryge indendørs og ikke at skulle være henvist til terassen. Jeg har vel reduceret mit cigaretforbug fra ca. 40 om dagen til ca. 5-10 om dagen; det er jeg rigtig glad for. Jeg ser det egentlig ikke som starten på et rygestop, men hvis det er der det ender, vil jeg kun være glad.
   rs

 4. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hm, jeg bruger vist sjældent kategorierne til noget. Men nogle mennesker er jo mere målrettede med det, de foretager sig, og de vil måske nødigt undvære dem? Ved ikke.

  Men tak for roll(e)tildelingen. Den blev jeg glad for 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Nu har jeg jo lagt en poll ud, så jeg kan få en idé om, hvorvidt kategorierne bliver brugt til noget eller ej. Indtil videre står det vist ret lige. kategorierne bliver ind i mellem brugt. Det svar kan man ikke bruge til så meget.

   Du er velkommen på min blogroll! Der kan du bare se, man bliver glad for at havne på nogens blogroll! 😎

 5. Inge
  Inge siger:

  God ide med en gennemgang og oprydning, det er vist længe siden jeg sidst har gjort det.. Kategorierne sætter jeg trofast på mine indlæg, men jeg bruger dem faktisk ikke til en pind, jeg tror ski også jeg flytter mine længere ned på siden. Skal bare lige finde lidt tid, hvor jeg kan sidde og rode med designet.
  God weekend i det svenske.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja engang imellem må der ryddes lidt op; min erfaring er dog, at man skal lade være med at lave alt for omfattende ændringer, for så bliver læserne bare forvirrede. Vi er som internetbrugere, nogle rigtige vanedyr – og alting skal helst være som det plejer. På et tidspunkt skrev jeg hele min hjemmeside om, så jeg kom ud over alle de tabeller jeg hidtil havde brugt. Jeg blev nærmest mødt med en læserstorm om, at nu kunne de ingenting finde længere.

   Tak – jeg er sikker på, at det bliver en super weekend. Jeg glæder mig rigtig meget.

 6. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Er det ikke meningen at det er links der er i din bloggroll?
  Jeg kan ikke se at de er aktive.

  Måske har du været for hurtig. Hedder det ikke Biologisk Institut?

  Hilsen
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   I indlægget har jeg bare lavet et billede af min blogroll, derfor kan du ikke se linkene der. Du finder blogroll’en med links ude til højre på bloggen over kategorierne og over ‘links’.

   Jo du ret i, at det hedder biologisk institut, men bloggen jeg henviser til hedder faktisk beologisk institut, fordi forfatteren hedder Bent Otto til fornavn.

   Hilsen Hanne

 7. overleveren
  overleveren siger:

  Nej jeg bruger ikke kategorierne ret tit hos andre, og synes egentlig også min egen opdeling er lidt kunstig. Men på den anden side har jeg en skarp struktur i min blog og der passer de ind.

  Tak for være blevet lidt mere officiel på din blog 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Jeg har ikke lagt mærke til, at din opdeling skulle være kunstig – for mig at se, rammer dine kategorier ret fint det du skriver om. Kategorierne er jo til opdeling af posterne, og hvis jeg ville lede efter noget på din blog, ville jeg da bestemt bruge dine kategorier.

   Selvfølgelig skulle du da på min blogroll 😎

 8. Rejen
  Rejen siger:

  Jeg har brugt kategorier et par gange hos andre bloggere, det er nu meget rart de er der hvis man nu skal finde et bestemt indlæg, så giver det lidt flere muligheder for at kigge hurtigt igennem, så man ikke skal en hel blog igennem…;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Du leverer argumentet for at lade dem blive, nemlig at du bruger dem engang imellem, Jeg havde egentlig tænkt på måske at lade dem udgå. Jeg har også selv brugt dem hos andre på den måde, du beskriver.

Der er lukket for kommentarer.