,

At skrive en pressemeddelelse

Hvordan skriver man en pressemeddelelse?

Jeg skulle sidste weekend skrive en pressemeddelelse i anledning af, at det er på mandag den 14. juni Dansk Demografisk Database (DDA) åbner for Nygårds Sedler på deres side. Hidtil har Nygårds sedler været tilgængelige hos Arne Feldborg. Jeg vidste ikke, hvordan man gjorde, men havde en fornemmelse af, at der garanteret var nogle faldgruber, der skulle undgås.

Naturligvis gik jeg i gang med Google og skrev ganske enkelt “at skrive en pressemeddelelse” i søgefeltet, og det viste sig at vrimle med opskrifter på, hvad man gør og ikke gør. Jeg endte med at bruge skabelonen fra Plan09, som tilfældigvis er fra en del af Miljøministeriet, hvor jeg selv er ansat. Med en skabelon ved hånden gik det sådan set ganske godt at få skrevet meddelelsen, og DDA kunne godt lide den.

Nu er pressemeddelelsen så sendt til en masse aviser, i sær de store jyske aviser (det er jo “Jyske personalia”), men også til Politiken, Berlingske og Kristeligt Dagblad. Jeg er meget spændt på, om der er nogle af medierne, der synes, Nygårds sedler er ligeså interessante, som vi selv synes.