A for avis

Bogstavleg med ABC Scandinavia

Inspireret af Ellen, vil jeg også deltage i bogstavlegen skønt jeg er en uge for sent på den – men jeg skal nok få indhentet forsinkelsen.

Jeg synes, A står for “avis”. Min daglige avis er Kristeligt Dagblad, som jeg får forærende af kirken, fordi jeg sidder i menighedsrådet. Man kan måske sige, at den gratis avis er en erkendtlighed for det forholdsvis store arbejde, der er forbundet med at sidde i et menighedsråd. Kristeligt Dagblad er efter min opfattelse en ret nuanceret avis og så er den uden sport, hvilket passer mig glimrende. Fredag står den på tillægget “Liv og sjæl”, der behandler de store livsspørgsmål og som tager sig tid til at fortælle historierne og at til at tegne mennesker.

Den dag jeg går på pension, vil jeg forære mig selv et abonnement på Information, for jeg synes dybest set, at det er den bedste avis i Danmark. Når jeg holder den nu, skyldes det, at jeg simpelthen ikke har tid til at læse den. Information er en avis, man læser, når man har god tid, lidt som P1 er skønt at høre, når man har god tid. Kristeligt Dagblad er hurtigere at komme igennem – og dog må jeg med skam tilstå, at det ikke er hver dag, jeg får den åbnet. I weekenden har jeg dog det ritual, at jeg sætter mig i en god stol og læser alt det, der overhovedet har den mindste interesse.

En årrække holdt jeg Politiken, men blev træt af deres tegninger af gernings- eller uheldssteder. Jeg behøver altså ikke få uddybet i små tegneseriesekvenser hvilken vej røveren løb med sit udbytte. Mange af Politikens tillæg går mig også helt hen over hovedet, da jeg hverken har bil, båd eller vinterhave, der skal passes. Jeg passer med andre ord ikke ind i Politikens målgruppe.