B for blog

“B”: et bogstav med mange muligheder

Jeg har alskens kvaler med at vælge tema for bogstav B i bogstavlegen. B inspirerer til “billeder”, “børn”, “backup” og “blog”;  sidstnævnte løber med sejren. I skal dog lige have et eksempel på billeder af børn fra Tanzania, hvor jeg netop har været. Mark er i gang med at hjælpe mig med mit galleri, så jeg kan få vist alle billederne, og jeg kan næsten ikke vente – måske barnligt?

B for Blog: Jeg startede min første blog i maj måned 2005 og den handlede – også – om alt mellem himmel og jord. Desværre er der ikke bevaret ret mange af de første poster, for det lykkedes mig at mistet det overordnede password til mine egne poster! Først fra december 2005 er der kontinuitet i de bevarede poster. Så fulgte en række år med to forskellige blogs, fordi jeg ville holde min almindelige blog fri for slægtsforskning, og senest har jeg så i foråret 2010 fået det hele lagt sammen igen.

Jeg prøver at holde kontinuitet i posterne, og jeg prøver at få skrevet minimum et par poster pr. uge, men det er ikke altid det lykkes. Til tider spørger jeg mig selv, hvorfor jeg blogger og bruger så meget tid på det, og svaret er vist egentlig bare, at det er det almindelige kvindelige “meddelelsesbehov”.

Bloggen er en genial måde at formidle på, og jeg har haft meget glæde af at bruge bloggen som et ugentligt nyhedsbrev i min slægtsforskning. Før internettet var det ikke forundt hvem som helst at udtrykke sig over for en bredere skare om stort og småt, der optager en. Stort set dagligt læser jeg andres blogs og kommenterer poster hos dem, og jeg synes, det bringer mig i kontakt med mennesker på en skøn måde. Det er mennesker, jeg formentlig aldrig ellers ville have mødt, men cyberspace bringer mennesker sammen i nye konstellationer og har fx bragt mig til en lille græsk ø, som jeg aldrig ville have fundet uden Eric. Det er en myte, at internettet fjerne mennesker fra hinanden!

Mine poster er for tiden ca. 300 ord lange (dette indlæg er en undtagelse), for det er min fornemmelse, at de godt 300 ord er det mine læsere trives med, og jeg vil gøre rigtig meget for at holde på mine trofaste læsere. Man skriver jo trods alt ikke bare “ud i luften”, men til dem man ved kommer igen og igen – og for disse skal der gøres noget særligt.

Lige nu har jeg i alt 1.700 kommentarer; heraf er halvdelen mine egne svar på andres kommentarer. Det vil sige, at lidt over 800 gange er der mennesker, der har orket at sætte sig til tastaturet og at forholde sig til det skrevne ord. Det er jeg rigtig glad for. Kommentarer betyder alt for en blogger – så ved man, at der er nogle i den anden ende.

18 Svar
 1. bjorgnin
  bjorgnin siger:

  Heisann!

  Endelig kom BLOGG, merkelig at du er den eneste til nå!
  Jeg har egen slektsblogg. Møtte en slektning i går som ikke visste at han var inne på min blogg før han så slektsbloggen min…. før det tenkte han: den damen vil jeg bli kjent med…. han har kjent meg i 30 år!!!!
  Ha en fin dag ;:OD)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bjorgnin – velkommen til mit “Vindue mod verden”.

   Jeg undrer mig egentlig også over, at jeg er den eneste, der associerede til “Blog”, det er da ellers ret oplagt, men jeg nyder mit monopol 🙂 . Herligt med historien om din slægtning – det var dejligt, at I (gen)kendte hinanden…

 2. TorAa
  TorAa siger:

  Det er ingen tvil om at internett og blogging knytter mennesker sammen. Selv har jeg besøkt bloggere i Sverige, Frankrike og USA.
  Og bloggere har vært på besøk hos oss.
  Når jeg samtidig har barn og annen familie i utlandet, er blog en flott måte å kommunisere på.
  Dog har jeg en blog på norsk og en annen på engelsk:
  http://toraa.blogspot.com/

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Velkommen også til dig TorAa! Jeg kan allerede nu se idéen i at deltage i bogstavlegen – for det første fordi det er sjovt at lege med bogstaverne, men sørme også fordi jeg får helt nye læsere, som aldrig ellers ville have fundet mit “Vindue mod verden”. Det er flot, at du har mødt så mange via blogging!

   Jeg har den dybeste respekt for at du har to blogs! Det prøvede jeg selv for en tid, men jeg overkom ikke at føre dem begge ajour.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Hvidovre kommer jeg desværre ikke særlig tit forbi, men hvordan har du det med de blogtræf, der med jævne mellemrum bliver annonceret? Det kunne da være en glimrende start.
  Jeg har også i sinde at inviterere til et ‘eksklusivblogtræf’ i Sverige, men vi skal lige være helt færdige med vores projekt først.
  Du er helt klart på deltagerlisten 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg tror, jeg har været uopmærksom, for blogtræffene har jeg altid først opdaget, når I andre har skrevet, at I havde været der.
   ‘Eksklusivblogtræf’ i Sverige lyder fantastisk – jeg takker allerede nu mage gange for invitationen 🙂

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Nej, hvor dejligt, at du har lyst til at lege med på ABC-legen 🙂
  Du har nogle gode betragtninger omkring bloggeriet, og andre har kommenteret med meget bedre ord, end jeg kunne have fundet på.
  Jeg har både ‘mødt’ og mødt dejlige mennesker via bloggeriet, og du har så evigt ret i, at vi ikke nødvendigvis isolerer os fra hinanden pga. internettets indtræden i de flestes hverdag.
  Tværtimod synes jeg, at min verden er blevet beriget meget, siden jeg begyndte at blogge for et par år siden, og du er en af dem, jeg meget håber på at kunne mødes med IRL.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg leger gerne med sprog og ord, og denne gang var jeg heldig – via dig – at komme med fra starten. Jeg har kigget lidt på de andre under B og kan se, at jeg gør det lidt anderledes end de fleste, men sådan må det så være. Det ser ud som om, der helst skal være et billede hver gang, men det kan jeg vist ikke helt diske op med.

   Jeg vil også super gerne møde dig IRL! Falder din vej forbi Hvidovre giver jeg mindst fem kopper kaffe. Jeg synes, det er fantastisk, at man kan møde så mange mennesker via internettet og så faktisk føle, at man virkelig kender dem og deres liv. Jeg kan ikke lige huske, hvor længe jeg har læst med hos dig, men det er ikke så længe siden jeg så, at jeg faktisk var en af de første, der bød dig velkommen i blogland. Pudsig tanke her et par år senere…

 5. Inge
  Inge siger:

  Godt indlæg om et ofte tilbagevendende emne, både her i bloglandia, og i mit hoved.. hvorfor blogger jeg, tja for min egen skyld er jo det oplagte svar, og det er delvist rigtigt, men jeg har også opdaget at kommentarerne er det der holder det hele kørende. Og så er det jo pludselig ikke for min egen skyld mere. 🙂
  Jeg blogger også fordi jeg tager en frygtelig masse billeder, som jeg har lyst til at dele med andre, få deres umiddelbare respons på, og det er sjovt.
  Du har fuldstændig ret i at denne virtuelle verden netop bringer folk sammen. Jeg har truffet utrolig mange spændende mennesker gennem blogverdenen, mennesker som jeg har lært at kende, og flere af dem har jeg meget lyst til at møde IRL, og gør det også.. 🙂
  Spændende at læse om dine overvejelser og meninger omkring bloglandia.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Også velkommen til dig! Det glæder mig, at du kunne lide min post.

   Kommentarerne skaber liv og vækst og gør at posterne til tider får en anden karakter end de startede med at have. Jeg blogger for min egen skyld, måske som en art selvterapi og fordi jeg har en utrolig stor glæde ved at skrive og ved det skrevne ord. Pludselig har jeg fået et medium at skrive i, som for få år siden (før 2005) var lukket land.

   Jeg tager også selv billeder, og offentliggør dem i mit galleri, men de bedste af dem fører jeg mig frem med i blogland 🙂

 6. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  “Her er historien om A,
  som hadede B,
  der på den anden side ikke rigtigt kunne C,
  at D’ ku’ være problemet,
  for man var vel voksne mennesker,
  så blev EF tager med på råd,
  men de kunne ikk’ bli’ enige om noget”

  Kære Hanne,
  Sjov idé. Kom lige til at tænke på Steffen Brandt og TV-2’s gamle hit: ABC.

  Jeg glæder mig til Å? Eller måske Y – for Yrsa? Det er jo dig der bestemmer..

  Selvfølgelig er det noget sludder, at internettet skaber afstand mellem folk. Det er det modsatte der sker, forbindelser vedligeholdes, gamle – og ikke mindst – nye opstår. De eneste der bliver snydt er måske lige postvæsenet.

  I “gamle” dage slæbte jeg rundt på mine fotoalbum, og sad med en evig skræk for at folk satte deres fedtede fingre på billederne. Det skete tit! Nu kan jeg lægge billederne ud på nettet, og alle er velkomne til selv at fedte deres egen skærm.

  Kh
  Gert

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   Jeg kendte slet ikke TV2’s gamle hit – men det er jo deres vanlige geniale ordleg!

   ABC Scandinavia serverer 28 emner, så det var bare at tage handsken op i en tid, hvor der af og til kan mangle inspiration og opfindsomhed. Herudover har jeg fulgt med i en tilsvarende bogstavleg på andres blogs og ærgret mig over, at jeg ikke var med fra starten, så nu måtte det være.

   Jeg kender godt til det med fedtfingrene på billederne (kan du huske, da vi betalte en formue for hvert billede hos Jørn Hansen?). Jeg hadede de fingre, og jeg må sige at jeg stadig kæmper en sej kamp mod fingrene på skærmen inde på arbejdet, hvor alle også bare “lige skal vise noget” – men hvorfor skal de sætte fingre på min skærm? Det er næsten umuligt at få af igen.

   Kh.
   Hanne

 7. Melusine
  Melusine siger:

  Jeg startet også bloggen min i 2005,
  og har som deg hatt stor glede av bloggingen. Du har helt rett i det du nevner om kommentarer, hadde ikke vært det samme om ingen leste eller viste med sine kommentarer at de gjør så 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Melusine

   Velkommen her til mit Vindue mod verden og tak for din kommentar!

   En blog uden kommentarer er efter min opfattelse næsten ikke en blog. Dog må jeg være ærlig og sige, at jeg en lang periode var nødt til at slå kommentarerne fra på min slægtsblog, fordi jeg ikke kunne finde ud af at bekæmpe spam ordentligt. Nucleus – som den blog kørte i – havde nemlig i starten ikke et plugin til Akismet. Men da der kom et sådant til Nucleus installerede jeg det selvfølgelig og så kom kommentarerne på igen.

 8. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric

  Tak! Og undskyld det lidt sene svar – WP har snydt mig for en mail om, at der var kommet en kommentar.

  Du er med andre ord en “entreprenør-type” eller “iværksætter”, medens jeg er en typisk “afslutter” eller “færdiggører”, jfr. forskellige ledertests jeg har deltaget i. Jeg kan nu godt genkende din fornemmelse af rutine og pligt i relation til bloggen, og det var den fornemmelse, der i sommer fik mig til at holde en lang pause. Jeg syntes ganske enkelt ikke, jeg havde noget at berige mine læsere med.

  Det fantastiske internet giver muligheder, vi ikke så/havde før, og jeg kan godt følge dig i det med, at hver post faktisk er starten på noget nyt. Det kan meget vel være derfor, det ikke bliver kedeligt!

 9. Eric
  Eric siger:

  Et godt emne Hanne!

  Ja, hvorfor blogger man? Motiverne er nok meget forskellige. For mig startede det som et eksperiment, fordi jeg kan lide at skrive om det, der passer mig.

  Jeg har altid været god til at starte ting op og få dem til at køre, og når de så var “etablerede”, blev jeg træt af dem, fordi de så fik karakter af rutine og pligt. Men sådan er det ikke gået med bloggen endnu. Måske fordi hvert nyt indlæg er som starten af noget nyt?

  Jeg ved det ikke. Jeg ved blot, at det morer mig, og at det – som du er inde på – bringer mig i god kontakt med mennesker, som jeg ellers aldrig ville have mødt. Det holder jeg meget af.

 10. Kamelryttersken
  Kamelryttersken siger:

  Ja, kommentarer er et must på en blogg. Blir liksom bare halvparten så trivelig når det ikke er noen av leserne som har sagt sin mening om bloggpostens innhold
  Har filosofert litt over dette med blogging, hva det er og hvorfor vi gjør det på http://karavanseraiet.no
  så det var litt morsomt å lese en annen bloggers refleksjoner.

  He en fortsatt fortreffelig helg 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kamelryttersken – velkommen her på mit vindue mod verden og mange tak for din kommentar. Ja kommentarer er et must, jeg er helt enig med dig.

   Jeg kastede mig straks over din side for at se, hvad du mener om årsagerne til blogging. Jeg faldt over opdelingen mellem indadvendte og udadvendte bloggere, og vil henregne mig til de indadvendte. Jeg skriver for mig selv og mine læsere, som jeg er glad for.

   Du må også have en fortræffelig weekend.

Der er lukket for kommentarer.