,

Til jobsamtale

Jeg har været længe væk fra bloggen, jeg ved det godt, og jeg undskylder mit fravær med, at jeg har været fem uger i Minnesotabehandling. Og derefter har jeg ikke haft det så godt. Mere herom senere når jeg føler mig klar til at skrive indlægget.

Mit ærinde nu er at fortælle glædesstrålende om, at jeg skal til jobsamtale på mandag kl. 12:00 hos Moderniseringsstyrelsen, der er en del af Finansministeriet. Det er en samtale på et løntilskudsjob, og jeg håber sådan at de kan bruge mig. Jeg trænger sådan til at komme ud på arbejdsmarkedet, har sådan behov for at der bliver gjort brug af mine kompetencer, og har brug for noget at stå op til hver morgen.

Jeg ved ikke, hvad der ligger i jobbet, for det er et job, der er skaffet af min ‘anden aktør’, som jeg er henvist til af jobcenteret. Jeg har det også sådan, at det er næsten lige meget, hvad de tilbyder, bare jeg kan komme i gang igen. Som grundlag for at indkalde mig til samtalen har de mit CV, så jeg må forvente, at jobbet ligger inden for mine fagområder, som er controlling i bred forstand, budget og regnskab, virksomhedsudvikling mv. Og så selvfølgelig tidsregistreringssystemet mTID, som jeg ved, de anvender i Finansministeriet.

Jeg tør ikke håbe helt så meget på jobsamtalen, som den jeg var til i SKAT, for så bliver skuffelsen bare så stor, hvis det ikke lykkes, men selvfølgelig håber jeg og beder til, at det vil lykkes denne gang. Det er nemmere at søge job, hvis man i sit CV kan angive, at man er i en tidsbegrænset stilling. En løntilskudsstilling er begrænset til seks måneder.

Jeg har været ledig siden 1. januar 2012, og jeg følger nervøst debatten om den forkortede dagpengeperiode. Hvis det ikke lykkes mig at finde et ordinært job inden årsskiftet 2013/14, ryger jeg på kontanthjælp. Hvis det sker, ved jeg ganske enkelt ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg kan ikke betale mine faste udgifter på kontanthjælp. Et job med løntilskud er ikke et ordinært job, for man får stadig dagpengene – man kan sige, det er en form for beskæftigelsesterapi; men man kan også sige det mere positivt, at det er en mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet igen, når man først er røget ud af det. Mentalt betyder det rigtig meget at være på arbejdsmarkedet.

Bare det at jeg fik indkaldelsen i dag betød, at jeg fik energi til at få gjort rent og til at få vasket flere maskiner tøj.

29 Svar
 1. Svend Geertz
  Svend Geertz siger:

  Kære Hanne,
  Har du noget indtryk af, hvornår du eventuelt ville få et eller andet tilbagesvar?
  Kh Svend

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Svend

   Tak for din kommentar og velkommen til min blog.
   De sagde at jeg ville høre noget inden for en uge, men indstil videre har jeg ikke hørt noget.

   Kh. Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak skal du have; jeg tror, det gik OK – men det skriver jeg et særskilt indlæg om.

 2. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Herfra krydses der også fingre for dig 🙂

  Jeg håber sådan for dig, at du får (løntilskuds)jobbet, og at det (på sigt) bliver din billet til at komme ind på arbejdsmarkedet på lige vilkår med alle “almindelige” lønmodtagere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Tusind tak skal du have!

   Jeg håber også meget, at jeg får dette job, og at det kan være min vej tilbage til det ordinære arbejdsmarked. Og så er jeg meget spændt på hvad løntilskudsjobbet handler om, altså med andre ord: hvad er det de har at byde på. Jeg er ikke tvivl om, at jeg er rede til hvad som helst de har at tilbyde. Jeg skal bare i gang igen.

 3. Pia
  Pia siger:

  Jeg synes du har truffet et rigtigt godt valg om at gå i behandling, så tillykke med det, selvom du, som du skriver stadig skal arbejde med det. Vi ved jo desværre godt, at intet kommer helt af sig selv.
  Det lyder godt med den kommende jobsamtale, og både Allan og jeg krydser også alt hvad der krydses kan og sender dig. Mange tanker 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja – jeg er også selv rigtig glad for behandlingen, som jeg synes har givet mig rigtig meget (men det skulle det også gerne til den pris; jeg måtte hoste op med 78.000 kr). Der er stadig et stort stykke arbejde i at holde mig ædru, men det tager jeg glad imod!

   Tak fordi I krydser alt, hvad der krydses kan. Det er jeg rigtig glad for.

 4. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Velkommen tilbage i blogland, hvor jeg da også var begyndt at tænke mit … Jeg synes altså, at du er sej, at du dels har gennemført en Minnesota-kur, dels skriver åbent om det. Glæder mig til at læse lidt mere om det, når du en gang bliver parat til at skrive om det. Og på mandag vil jeg tænke positive tanker og sende dem allesammen i din retning. Rigtig meget Pøj Pøj 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Tak skal du have… Jeg har det sådan med Minnesotakuren, at der er så mange fordomme om alkoholisme, at man er nødt til at prøve at nebryde nogle af dem. Og hvem er bedre til at gør det end alkoholikerne selv? Der kommer et indlæg om kuren inden alt for længe

   Tak skal du have at du vil sende positive tanker i min retning på mandag; jeg håber sådan på at få jobbet, for nu har jeg været ledig længe nok.

 5. Rejen
  Rejen siger:

  Hej, godt at høre fra dig igen. Håber det bedste for dig med jobsamtalen, og stærkt gået at du gør noget ved dit misbrugproblem, selvom det ikke er let..Held og lykke med begge dele og god weekend..;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Tak for det – det er rart at have været savnet.

   Jeg håber sådan, at det vil gå godt med jobsamtalen; jeg vil i hvert tilfælde gøre mit bedste.
   Mit misbrug var blevet alt for stort, så der var ikke andet at gøre end at gøre noget aktivt ved det. Og det er jeg rigtig glad for nu at have gjort.

   Også en god weekend til dig/jer.

 6. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Jeg vil holde vejret til mandag 😉
  Håber du kan sælge dig selv så godt at de vil prøve dig!!

  Jeg vil glæde mig til at høre mere om minnesotakur osv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Tak for din kommentar!

   Nu må du ikke helt tabe pusten 🙂

   Jeg vil gøre alt for at få det job, uanset hvad de har at tilbyde; det er godt nok underligt at gå til en jobsamtale uden at have et stillingsopslag at forholde sig til. Jeg vil virkelig prøve at sælge mig selv godt!

   Der kommer snart et indlæg om min Minnesotakur.

 7. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Ih, hvor jeg håber for dig, at du får jobbet. Jeg er isikker på, at det er s å meget nemmere at have noget at stå op til og nogen at møde daglig, for meningen med livet og for at holde dig på sporet efter Minnesotakuren.
  Jeg skal tænke på dig på mandag, også, og krydse fingere og tæer , og bede for dig i min aftenbøn.
  Mange hilsner
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Tak for din kommentar og for at du er med endnu. Jeg beklager, at jeg har svigtet så længe.

   Jeg håber også meget på, at jeg får jobbet, og at det er noget meningsfyldt, de har at tilbyde, men jeg er nu rede til at tage (næsten) hvad som helst. Jeg føler, at Minnesotakuren har bragt mig langt, men jeg har også brug for at blive holdt på sporet, hvis jeg skal holde den sikre kurs, jeg nu er slået ind på.

   Tusind tak for at jeg kommer med i din aftenbøn – det kan da aldrig skade, og måske hører Han efter dig.

   Mange hilsner
   Hanne

 8. Mogens
  Mogens siger:

  Hej Hanne

  Vi har savnet dig meget i bybilledet – og været meget bekymret for dig. Derfor var det glædeligt at erfare, at du nu er på overfladen igen – eller stærkt på vej. Pøj Pøj med din jobsamtale.

  alle gode ønsker herfra
  Mogens

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Mogens

   Tak for din kommentar og for at du er med endnu. Jeg beklager, at jeg har svigtet så længe.

   Det er dejligt at have været savnet! I må ikke bekymre jer; jeg er som en korkprop, der altid dukker op til overfladen igen.

   Jeg håber virkelig, at jobsamtalen kommer til at gå godt, for jeg trænger sådan til at komme ud på arbejdsmarkedet igen. Det at have betydning for en opgave hver dag er vigtigt for mig.

   Jeg håber, I har det godt og at I har haft en god og lang sommer. Jeg sender jer de bedste hilsner.

   Hanne

 9. Ellen
  Ellen siger:

  Det tog hele fem uger og ikke tre? Det må have været en sej omgang, men nu er du så forhåbentlig ude af det, selv om det naturligvis ikke er nemt.
  Hvor jeg dog håber for dig, at den jobsamtale vil vise sig at være vejen tilbage til den tilværelse, du ønsker.
  John og jeg krydser fingre, tæer, øjne, ben … alt hvad der kan krydses. Held og lykke ønskes her fra Havdrup.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja det blev et samlet ophold på fem uger – fordi den første uge gik jeg rundt i en rus af afrusningspiller, og fik ikke noget ud af undervisningen og derfor valgte jeg at forlænge opholdet med to uger. Jeg håber og beder til, at jeg nu er ude af mit misbrug, men det er en daglig opgave; der kommer mere på min blog, når jeg er klar.

   Jeg håber også inderligt, at jobsamtalen på mandag kan vise sig at være vejen tilbage til arbejdsmarkedet – som jeg så inderligt gerne vil ind på igen. Jeg egner mig ganske enkelt ikke til at gå ledig, jeg går i stykker af det. Tak fordi I begge to krydser alt hvad der kan krydses. Det er jeg rigtig glad for, og jeg håber, det hjælper.

 10. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ja det er rigtig dejligt med noget energi til de dagligdags pligter – det har jeg savnet længe.

  Tak for de gode tanker. Jeg vender tilbage med udfaldet.

  PS: Jeg håber, din operation er gået godt og venter i spænding på nyt på din blog.

 11. overleveren
  overleveren siger:

  Havde godt nok spekuleret en smule over hvor du var blevet af og var faktisk også ved at blive lidt småbekymret.

  Er godt at vide at du er tilbage igen og jeg håber at tiden gjorde dig godt, omend lidt hudløs, ser det ud til.

  Krydser alt hvad jeg kan krydse for at du får en ny mulighed på arbejdsmarkedet og at du så kan forvandle et tilskudsjob til noget mere fast.

  Men kan godt forstå at du er bange for en ny skuffelse.. det er svært ikke at håbe.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak for omsorgen – det luner 🙂

   Tiden i behandlingen gjorde mig rigtig godt, og jeg er meget glad for alt det, jeg har lært om alkoholisme, som er en dødsensfarlig sygdom.

   Jeg håber meget på den nye chance på arbejdsmarkedet. Bare det at få foden inden for igen vil give mig det løft, jeg mentalt har så hårdt brug for lige nu. Indkaldelsen til samtalen kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt.

 12. Teddy Børgesen
  Teddy Børgesen siger:

  Hej Hanne. Fint indlæg. Jeg føler med dig. Det må være uendelig hårdt. Bare noget af min tilfredshed med livet generelt kunne tilflyde dig, så ville jeg være glad.
  Mange tanker fra
  grandfætteren
  Teddy

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Teddy

   Tak kære grandfætter – jeg kunne godt bruge bare lidt af din tilfredshed med livet generelt, men jeg håber det kommer igen; af natur er jeg faktisk et ganske positivt menneske. Det er bare som om heldet ikke rigtig tilsmiler mig i øjeblikket. Men nu ser jeg med positivt sind frem mod jobsamtalen og vil gøre det så godt, som jeg kan.

Der er lukket for kommentarer.