,

Til jobsamtale 2

Så er jobsamtalen overstået

Det er altid underligt at gå til jobsamtale! Inden man går ind svirrer hovedet med gode sætninger, man gerne vil have brændt af og formuleringer, der må kunne bruges. Så går man ind og det hele er væk, og man koncentrerer sig om at være tilstede og at holde øjenkontakt med dem der repræsenterer arbejdsgiveren.

Jeg tror, det gik godt, jeg fik i hvert tilfælde sagt det, jeg gerne ville, og synes også selv, at jeg havde fornuftige svar på deres spørgsmål. En ting undrer mig dog, og det er at arbejdsgivere altid undrer sig vældig meget over at jeg er jurist, men har arbejdet som økonom i 15 år. Jamen hvis de ikke synes det er OK, så skulle de jo slet ikke indkalde mig.

Næste skridt er, at de skal se, om de kan finde en stilling til mig! Det er godt nok den omvendte verden – normalt ville man jo først definere en stilling og dernæst se, om man kunne finde nogle relevante kandidater til den. Men det skyldes jo nok, at det er en løntilskudsstilling, hvor de har en kvote, de skal opfylde, og så ville de lige se giraffen, før de går videre i sagen. Til stede var koncern-HR-chefen og hans souschef, så de tog det hele meget seriøst.

De spurgte meget ind til mit CV, men de havde jo heller ikke andet at forholde sig til. Jeg svarede efter bedste evne på alle deres spørgsmål, og jeg håber sådan, at de også synes, at jeg havde nogle fornuftige svar. På spørgsmålet om, hvorfor jeg holdt op i Miljøministeriet svarede jeg – som sandt er – at jeg blev afskediget på grund af sygdom, og at jeg havde en depression. Den forklaring lod de sig stille tilfredse med. Dog spurgte de til. om depressionen var arbejdsrelateret, men det kunne jeg kun afkræfte.

Jeg vil høre nærmere fra dem i løbet af en uges tid, og hvis der sker mere i sagen, skal jeg også til samtale i det kontor, hvor de evt. måtte finde frem til, at de har en ledig stilling.

Jeg håber og håber – og den næste uge kan godt nok blive lang.

19 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Det at håbe er en forundelig egenskab, vi har, og når man er ung, kan håb blive selvbekræftende og selvforstærkende. Håb er sådan en hypotetisk størrelse, som trænger sig på, når noget ligger uden for vores indflydelse. Med tiden og skuffelserne lærer vi dog at skrue ned for håbet for ikke at blive skuffede.

  Jeg håber på dine vegne, at det er denne gang, men bliv ikke for skuffet hvis det ikke lykkes. I det store spil betyder det intet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du har ret i dine betragtninger om håb og det er så smukt skrevet! Jeg er ikke længere ung, så det bliver ikke selvbekræftende og selvforstærkende; men det fylder alligevel meget, fordi jeg så gerne vil i arbejde igen. Det er rigtigt, at i det store spil, betyder det intet, men så spiller jeg åbenbart et lille spil 🙂

 2. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Åhh jeg ved hvad du skal vente på.. Jeg håber du får fyldt tiden ud med en masse spændende så det ikke bliver for svært.

  Dejligt hvis du fik sagt det du ville!!

  Jeg krydser fingre!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Jeg fylder tiden ud på cykel og lidt på rulleskøjter, som jeg holder meget af at løbe på.

   Jo jeg synes jeg fik sagt det jeg ville – men selvfølgelig kører tankerne om jeg kunne have gjort det bedre; men det hjælper jo ikke noget at tænke sådan. Nu skal jeg bare vente på et – forhåbentlig – positivt svar. Tak fordi du krydser fingre.

 3. Pia
  Pia siger:

  Når du har en god følelse, tror jeg ikke det er helt tosset.
  Som andre siger, må du fordrive den lange ventetid med et eller andet, så tiden flyver afsted. Det gør den i naturen, og du har jo både cykel og rulleskøjter, så du må bare ud 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg tror også, at man skal stole på dine fornemmelser; det vælger jeg i hvert tilfælde at gøre indtil videre.
   Jeg har været ud på cyklen i dag og det var skønt at få 58 km. i benene 🙂

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ja du har ret i, at det var rart at få sagt det jeg ville sige; de stillede i hvert tilfælde ikke spørgsmål, som jeg ikke kunne svare på.

  Jeg tror, at denne uge bliver rigtig lang, og jeg vil hele tiden have min mobiltelefon på mig i evig forvisning om, at det nu er dem der ringer.

  Det er da helt urimeligt, at du engang har måttet vente en hel måned. Til tider synes jeg, at arbejdsgiverne er lige hovmodige nok! Men det var godt, at du fik jobbet.

 5. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Godt så. Så er du så langt. Og det gik godt. Altså må du ‘bare’ håbe. Og vi andre må krydse fingre og tæer mm. I en hel uge. Det er godt nok l-a-n-g tid. For dig altså.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja du har ret i, at jeg skal se det positivt og tænke, at så er jeg så langt – sådan havde jeg ikke selv lige tænkt det. Jeg håber og håber, at de kan finde en plads til mig i deres store organisation.

   Det bliver en rigtig lang uge, men som Ellen skriver, så må jeg ud på cyklen, for at køre ventetiden kortere.

 6. Ellen
  Ellen siger:

  Ja, det bliver en meget lang uge – du må ud på cyklen og køre tiden kortere; det er jo det herligste vejr til at få genopfrisket København og omegn 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja cyklen må være det bedste forsvar mod den lange ventetid; du har ret i, at det er et herligt vejr, det glæder jeg mig over hver dag.

 7. overleveren
  overleveren siger:

  Håber med dig og at de rent faktisk finder et område du kan arbejde med og få lidt udfordring af.

  Det er godt du svarede ærligt på deres spørgsmål om sygdom, jo flere der gør det, jo almindeligere bliver det og forhåbentlig afliver det en masse myter om at der er noget særligt, noget farligt og noget der nødvendigvis handicapper…

  Håber og krydser fingre for dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak skal du have! Det er lige netop det, jeg trænger til: udfordring i hverdagen. De kan sætte mig til hvad som helst, det er lige før jeg også kan feje fortovet, hvis det er det, de har brug for 🙂

   Ja jeg synes lige så godt, jeg kan være ærlig omkring min sygdom, for jo flere der er det, jo bedre kan myterne aflives. Heldigvis kunne jeg jo tilføje, at det er et overstået kapitel. Jeg føler mig på ingen måde handicappet af at have haft en depression, tvært imod har jeg lært en masse om mig selv i den forbindelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Tusind tak skal du have! Nej ventetiden er ikke så sjov, når man nu både håber og tror på projektet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Finn

   Tusind tak skal du have. Ja jeg synes også, at det nu må være min tur.

   Hilsen
   Hanne

Der er lukket for kommentarer.