Slægtsforskning: Bingo

Slægtsforskning Bingo

Slægtsforskning: Lars’ sammenligningsservice

Jeg har brugt dagen på at gennemgå alle de Bingo-mails, jeg havde liggende fra tiden siden den 2. januar i år. Jeg tror, der var ca. 50.

Bingo e-mails kommer fra Lars Kr. Lundins glimrende sammenligningsservice.

Systemet går ud på, at man sender sin slægtsforskningsfil til Lars, der herefter sammenligner den med andre filer, han har fået tilsendt. På den måde kan man få match om personer i ens database, der også efterforskes af andre slægtsforskere. Ind imellem kan det give nogle guldkorn, fordi andre har det, man selv mangler.

Minutiøs gennemgang

Jeg gennemgår hver e-mail minutiøst for at se, om den anden har informationer, jeg ikke har – og ind imellem er der bid. Jeg søger især dødsdatoer, for de er svære at finde, når vi kommer op i den tid, hvor den geografiske  mobilitet er stor. Det er lettere i hel gammel tid, hvor hovedparten blev i deres fødesogn. Jeg er endt med seks e-mails med informationer, der skal kontrolleres, når jeg atter kan komme på Arkivalieronlines kirkebøger, dvs. når de får løst problemerne med Java 7 version 45. Det er et møjsommeligt arbejde, for det er så mange tusind brikker, der skal lægges for at danne puslespillet (og de skal alle passe sammen) om den enkelte person – men det er også utrolig spændende.

8 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Du har skrevet om sammenligningshjemmesiden før – og det er godt du gør deet igen. Chancen for at jeg husker den øges med gentagelser.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er en virkelig fin service Lars Kr. Lundin tilbyder, og jeg kan kun anbefale den. Jo flere personer, du har i din fil jo større chance er der selvfølgelig for, at det udløser en Bingo.

 2. Pia
  Pia siger:

  Den Javaopdatering har også givet mig en del ekstra arbejde med “mine” 11 firmaer, og med 5 forskellige banker , der alle har hver deres måde at få det kørende på, er der udfordringer nok på jobbene.
  Slægtsforskning kan vi godt blive enige om er spændende, og en hobby man aldrig kan få afsluttet, der vil altid være løse ender. Det er noget andet med et strikketøj og et broderi, der kan man sige man er færdig 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside kører igen, de har fået løst problemerne nu. Det pokkers Java, men godt det kører igen.

   Ja slægtsforskning bliver man aldrig nogensinde færdig med. Der er altid et nyt anepar at give sig i kast med – heldigvis da. Jeg ved slet ikke hvad jeg lavede i min fritid før jeg begyndte at slægtsforske – måske læste jeg bøger? 🙂

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  En af de ting, jeg bestemt holder mig fra, er onlinespil; der står ikke spil på mine penge.

  Slægtsforskning er utrolig spændende og det bedste ved det hele er næsten, at man aldrig bliver færdig. Der er altid et nyt anepar at dykke ned i.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Pyhh – jeg troede lige, du var begyndt at spille onlinespil 🙂
  Det må da være et spændende puslespil at lægge – og med et meget bedre formål end at få samlet et østrigsk torneroseslot af papbrikker 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.