,

Rester

Kreativitet
Lækker og sund mad af rester på den første dag i oktober

Jeg er, som skrevet så ofte tidligere, ikke videre kreativ, men:

 • Der bliver ofte noget tilover fra måltidskasserne fra Aarstiderne, og det er oftest grønsager, der ligger lidt tilbage af i skuffen.
 • I dag lå der lidt hvidkål, nogle gulerødder, nogle løg og hvidløg, en eller anden stærk krydderpasta og et par limefrugter.
 • Jeg har købt nogle pakker kalvetern og noget hakket oksekød til fryseren. Hvis selve kassen ikke helt slår til, er der altid lidt at supplere med.
 • Derudover supplerer jeg i øjeblikket gerne kassen med en kasse med otte majs. De er så utrolig friske, sprøde, søde og saftige. Simpelthen lækre. Fire minutter i kogende vand. Iskoldt smør og salt. Det er en himmerigsmundfuld.
 • Et andet tilkøb er otte perfekt modnede avocadoer. De er fine til en frokost bare med salt og peber og noget godt rugbrød.
 • Jeg begynder at have basisvarer i skabe og skuffer. Det kan fx være ordentlig olivenolie, æbleeddike, hvid balsamico* og ordentlig peber (*Note: min mor lagde altid trykket på “mi”, så det blev til “balsamico”. Egentlig meget sødt.)

Det passede lige i wokken (kød, kål, stærk krydderpasta, løg, hvidløg – og stænket med lidt limesaft). Majskolben bare kogt i en gryde. Gulerødderne lavet til “Lynsyltede gulerødder”, som var et af menupunkterne i uge 38, kom jeg lige i tanke om. Det er som om fordums færdigheder dukker op af dybet. Det er rigtig rart.

Opskriften på lynsyltede gulerødder

½ – 1 dl. sukker og ½ – 1 dl. æbleeddike. Kog det op så sukkeret smelter. Jeg bruger den store mængde, for eller kan det ikke dække gulerødderne.

Skær 3 – 4 gulerødder i tynde skiver lidt på skrå – lige over går sikkert også 🙂 . Put dem i den kogende lage. Lad dem koge i 4 – 5 minutter. Den originale opskrift siger 2 – 3 minutter, men så bliver de ikke møre nok til mig.

Sluk under gryden, og lad gulerødderne trække i lagen, indtil resten af måltidet er færdigt.

Velbekomme og god søndag.

6 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Det var godt at høre, at det er muligt at grave fortidens dyder frem.
  Ligesom da vi lærte at cykle – det siges at det glemmer vi aldrig.
  Åh ja, majsene er særdeles lækre i år.
  Velbekomme 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja – ikke…

   Tak. Måske kunne majsene godt lide den liden sommer med masser af regn og kulde 🙂 ?

   En dejlig ting ved Aarstidernes måltidskasser er også, at man ikke får mere end 100 – 125 gr. kød pr. portion. Grønsagerne er så spændende, at man ikke savner mere kød. Faktisk var jeg jo vegetar i ti år, før en Asienrejse sendte mig tilbage til kødgryderne. Aarstiderne har også en vegetarkasse, og måske prøver jeg også den på et tidspunkt. Opskrifterne ser i hvert fald lækre ud.

Der er lukket for kommentarer.