Rester
Indholdsfortegnelse
Kreativitet
Lækker og sund mad af rester på den første dag i oktoberJeg er, som skrevet så ofte tidligere, ikke videre kreativ, men:
- Der bliver ofte noget tilover fra måltidskasserne fra Aarstiderne, og det er oftest grønsager, der ligger lidt tilbage af i skuffen.
- I dag lå der lidt hvidkål, nogle gulerødder, nogle løg og hvidløg, en eller anden stærk krydderpasta og et par limefrugter.
- Jeg har købt nogle pakker kalvetern og noget hakket oksekød til fryseren. Hvis selve kassen ikke helt slår til, er der altid lidt at supplere med.
- Derudover supplerer jeg i øjeblikket gerne kassen med en kasse med otte majs. De er så utrolig friske, sprøde, søde og saftige. Simpelthen lækre. Fire minutter i kogende vand. Iskoldt smør og salt. Det er en himmerigsmundfuld.
- Et andet tilkøb er otte perfekt modnede avocadoer. De er fine til en frokost bare med salt og peber og noget godt rugbrød.
- Jeg begynder at have basisvarer i skabe og skuffer. Det kan fx være ordentlig olivenolie, æbleeddike, hvid balsamico* og ordentlig peber (*Note: min mor lagde altid trykket på “mi”, så det blev til “balsamico”. Egentlig meget sødt.)
Det passede lige i wokken (kød, kål, stærk krydderpasta, løg, hvidløg – og stænket med lidt limesaft). Majskolben bare kogt i en gryde. Gulerødderne lavet til “Lynsyltede gulerødder”, som var et af menupunkterne i uge 38, kom jeg lige i tanke om. Det er som om fordums færdigheder dukker op af dybet. Det er rigtig rart.
Opskriften på lynsyltede gulerødder
½ – 1 dl. sukker og ½ – 1 dl. æbleeddike. Kog det op så sukkeret smelter. Jeg bruger den store mængde, for eller kan det ikke dække gulerødderne.
Skær 3 – 4 gulerødder i tynde skiver lidt på skrå – lige over går sikkert også 🙂 . Put dem i den kogende lage. Lad dem koge i 4 – 5 minutter. Den originale opskrift siger 2 – 3 minutter, men så bliver de ikke møre nok til mig.
Sluk under gryden, og lad gulerødderne trække i lagen, indtil resten af måltidet er færdigt.
Velbekomme og god søndag.
Det var godt at høre, at det er muligt at grave fortidens dyder frem.
Ligesom da vi lærte at cykle – det siges at det glemmer vi aldrig.
Åh ja, majsene er særdeles lækre i år.
Velbekomme 🙂
@ Kisser
Ja – ikke…
Tak. Måske kunne majsene godt lide den liden sommer med masser af regn og kulde 🙂 ?
En dejlig ting ved Aarstidernes måltidskasser er også, at man ikke får mere end 100 – 125 gr. kød pr. portion. Grønsagerne er så spændende, at man ikke savner mere kød. Faktisk var jeg jo vegetar i ti år, før en Asienrejse sendte mig tilbage til kødgryderne. Aarstiderne har også en vegetarkasse, og måske prøver jeg også den på et tidspunkt. Opskrifterne ser i hvert fald lækre ud.
At udnytte rester er en glimrende øvelse. Velbekomme, siger jeg også.
@ Jørgen
Ja det er nemlig en god øvelse – og jeg kan ikke fordrage madspild. Jeg synes heller ikke jeg kan være ansat i en humanitær organisation, der bekæmper madspild via fx https://www.noedhjaelp.dk/vaer-med/wefood-danmarks-foerste-butik-med-overskudsmad og så selv smide mad ud. 795 millioner mennesker sulter dagligt og ved ikke, om de har til dagen i morgen, eller om de overhovedet vågner i morgen. På Aarstidernes hjemmeside findes i øvrigt en side, hvor man kan få forslag til, hvad man kan lave med resterne: De kalder den “Tøm køleskabet”: https://www.aarstiderne.com/Opskrifter Den er ret inspirerende.
Velbekom 🙂
@ Eric
Mange tak. Det var ret godt.