På tur med skærmbriller

Jeg har kørt 46,33 km med skærmbriller og føler mig som en tosse.

Skærmbriller eller ej så er det pragtfuldt at komme ud at cykle igen og lige nu snurrer vaskemaskinen så cykeltøjet er klart igen i morgen – nej ikke i morgen tidlig, bare i morgen. Jeg er slet ikke klar til at gøre noget tidligt om morgenen og jeg har rigtig svært ved at komme ud af døren, men når den hurdle så først er overstået, så elsker jeg det.

Jeg er “i mit s” på min cykel, fordi den er lavet og bygget lige præcis til mig; alting er udmålt og valgt præcist til mig. Det er vild luksus, som jeg nyder i fulde drag. Jeg har selv valgt hver en lille del, der sidder på den cykel – om det så er egerne ar jeg selv valgt dem. Alt er fuld kulfiber dog bortset fra sadelpinden. Der var over 2.000 kr. at spare på en normal sadelpind og så en i kulfiber. Der gik grænsen, og jeg nøjedes med en normal en af slagsen – dog naturligvis af fineste kvalitet.

I dag følte jeg at benene var gode og kørte også hjem fra Høje Taastrup. Jeg lavede bare den fejl at begive mig ind på et stisystem jeg ikke kendte, hvilket var ved at omdanne min fuldblodsracer til en all terrain bike, hvilket den overhovedet ikke er og heller ikke skal være. Stisystemer er fine nok men det er et sandt helvede at begive sig ind på nogle man ikke kender, for man mister fuldstændig orienteringen eller også er det fordi jeg kan fare vild i en telefonboks.

Jeg har meget fornøjelse af Endomondo som er en applikation til iPhone, der tracker ruten med GPS, måler hastighed, beskriver mellemtider mv. Under normale omstændigheder tilbyder Endomondo også en “audio coach” altså en stemme i hovedtelefonerne, der fortæller om den samlede distance og den sidst kørte kilometer. Så kan man hygge sig med at finde ud af, om man er foran eller bagud for sig selv. Hvad der er hamrende irriterende er, at “audio coach” ikke altid virker. Endvidere er det hamrende irriterende, at det kort, der burde leveres via google maps, efter turen ikke altid virker. Det betyder fx. at jeg ikke kan lægge et link til min kørte rute.

Ak ja egentlig var det lettere dengang man trak jernhesten af stald og cyklede ad de stier, der nu engang var, men det at tage sig en cykeltur er blevet noget andet end det var i fordums tider.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Forskærmbriller er ellers gode, når man skal køre langt (undskyld!).

  Når jeg hører om din fine designercykel, bliver jeg helt misundelig, for med tanke på Matador kan min vel bedst beskrives som en All Weather Coat. Jeg har en gang prøvet en tur på en racer, og det var en fornøjelse, men jeg er nok bedst tjent med en arbejdshest.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric – jeg er også så glad for den cykel, at det næsten ikke kan bogstaveres.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.