Matador

Jeg elsker at se Matador

Jeg sidder troligt hver lørdag kl. 20:00 og venter på Matador. I realiteten kunne jeg bare se hele serien på DVD, da jeg har købt dem alle sammen. Men jeg synes det er hyggeligt at have det faste lørdags ritual. Jeg har set serien adskillige gange og synes, det er noget af det bedste DR har lavet. Det er et vældigt stykke kulturhistorie, der bestemt tåler at blive set mange gange. Det er gode skuespillere og man kan høre hvad de siger, hvad der ikke gælder i alle de nyere serier.

Måske er jeg ualmindeligt naiv og uden sans for intriger, og måske tager jeg alting alt for bogstaveligt og for det det er. Det er først denne gang gået op for mig, at Christen Skjern gifter sig med Iben Skjold Hansen for at redde sin bror Mads Skjern for at blive trukket igennem sølet i en retssag. Jeg sidder og føler mig dum. I det hele taget er der mange ting, der går op for mig ved dette gensyn med Matador.

I må gerne grine af mig!

28 Svar
 1. Kit // A + K = ♥
  Kit // A + K = ♥ siger:

  Jeg er ved at se serien for første gang, men har dog misset det sidste afsnit. Det er sjovt, så meget humor og hyggelighed man ikke kunne se, som ung. Jeg troede før i tiden, da var en serie som handlede om gamle mennesker – godt man bliver klogere (:

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kit

   Velkommen til min blog!

   Du skal tage at se det seneste afsnit inden på lørdag, for der skete mange vigtige ting i det afsnit.

   Du bliver ikke alene klogere; du bliver også ældre 🙂

 2. Lene
  Lene siger:

  Ups, jeg vidste det, jeg er den eneste i Danmark (udover min mand) som kun har set Matador en gang, 🙂 men jeg er helt sikker på at så jeg den igen, ville jeg som dig få fat i mange detaljer .

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja der er vist ikke mange andre, der kun har set den en gang. Du har mange gode oplevelser foran dig.

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Matador er da en skøn serie. Vi har ikke fulgt med i denne omgang, men jeg kunne godt tænke mig, at vi brugte nogle juledage på at tæske afsnit 🙂 Er det ikke sådan med de fleste gode film eller tv-serier, at man hygger sig med nye detaljer, når man ser dem igen-igen?

  Og hvis du ikke lige ser alle intrigerne i første omgang, fortæller det nok bare, at du er et godt menneske (og at du næppe har en fremtid i politik) 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja Matador er herlig, og den kan ses mange gange. Det lyder som en rigtig god beskæftigelse i juledagene 🙂 Jeg har ikke tjekket kalenderen, men jeg har hørt, at det er en arbejdstager-jul i år, så der er rigtig god anledning til at “tæske afsnit”.

   Tak for din positive udlægning af, at jeg ikke har set alle intrigerne – sådan kan man selvfølgelig også se det. Du har fuldstændig ret i, at jeg ikke har en fremtid i politik 🙂

 4. Mia Folkmann
  Mia Folkmann siger:

  Der er slet ingen grund til at grine, for der er også flere ting, der går op for mig efterhånden som jeg ser serien igen. Den kan sagtens tåle at blive set flere gange, og jeg elsker den også. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Det glæder mig, at du også opdager nye ting i Matador, hver gang du ser den. Jeg ved faktisk ikke, hvor mange gange jeg har set den, men der er flere af replikkerne jeg kan udenad.

 5. Susanne
  Susanne siger:

  Jeg melder mig i rækken af Matador-elskende læsere her. Det er en helt unik serie, som i den grad kan ses igen og igen. Og at man fanger handlinger og nyt, når man genser, er da bare positivt. Vi får ikke fulgt den om lørdagen nu. Der er for forskellige interesser i huset, og desværre deler resten af familien ikke min begejstring. Jeg vil – igen i år – skrive boksen med samtlige afsnit på min juleønskeseddel.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Velkommen i min Matador-fanklub!

   Jeg deler (heldigvis) ikke fjernsyn med nogen, så jeg kan se alle de afsnit af Matador jeg ønsker mig. Og jeg kan se dem lige når jeg vil, da jeg har boksen, med alle afsnittene. P.t. synes jeg dog det er hyggeligt at gemme afsnittene til om lørdagen.

   Forhåbentlig får du boksen til jul, og så kan du holde Matador-maraton i juleferien.

 6. Pia
  Pia siger:

  Matador er rigtig god og jeg forstår godt hvad du mener og griner ikke. Jeg er ikke meget for at hænge fast i lange serier, og gensyn skal ikke være for tit. Jeg ser slet ikke Matador i denne omgang, men har set den et par gange ialt. Der er ting man husker helt klart og tydeligt, og så er der ting man venter på skal ske. De sker bare aldrig. Det er åbenbart kun foregået inde i vort eget hoved. Jeg kan f.eks. stadig se Lærer Andersen for mig i natskjorte ude på altanen, hvor han står og hamrer på ruden for at blive lukket ind 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tænk jeg ser også lærer Andersen for mig i natskjorten. Gad vide hvor pokker det kommer fra. Alle har det jo sådan – det samme billede er dannet hos alle mennesker. Det forstår jeg ikke rigtigt.

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Der opdages noget nyt hver gang. Også efter ottende gang, eller hvad det nu er denne gang 🙂
  Jeg tror, det er fordi, man kender handlingen og hovedtrækkene; derfor har man mere tid til at fokusere på andre ting og små detaljer – som i øvrigt er fantastiske, når man først får øjnene op for dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tak Ellen

   Du forstår mig kan jeg se.

   Du har ret i, at når man kender handlingen, bliver der energi til at se detaljerne. Jeg ser den i hvert fald med helt nye øjne denne gang, og jeg nyder hvert eneste afsnit.

 8. Eric
  Eric siger:

  Nej, jeg udholder ikke at vente og se den i lørdagsrationer. Når det er tilstrækkeligt længe siden, er der dømt weekend-marathon! Og ja, hver gang man ser den igen, ser man noget nyt. Det er ikke noget at grine af, det er kvaliteten ved kvalitetsfilm.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg har også selv tænkt på at holde Matador-marathon, men det er nu blevet ved tanken, men det lyder rigtig hyggeligt.

   Du har ret i, at det er positivt at se noget nyt hver gang. Tak for den udlægning.

 9. overleveren
  overleveren siger:

  Jeg ser den også trofast. Også selvom jeg har alle dvd´erne. I flere udgaver endda.

  Men ser den altså ikke som et historisk dokument – men et tidsbillede. Det er ikke historisk sandt, blot fordi det er sket i Matador.

  Men til gengæld er jeg vild med den her fælles referenceramme vi har i DK. Er vild med at vi bare kan citere få ord fra Matador og så ved de fleste hvad vi mener.

  Mht det der ægteskab du har opdaget baggrunden for – har du så overvejet hvorfor Iben giftede sig med Kristen? Det virker altså ret meget som et fornuftsægteskab for begge parter.. med en gensidig og fast aftale om at det er facade og ikke meget andet. Læg mærke til Kristens ansigtsudtryk hver gang nogen presser på at for at de skal have børn…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Du har helt ret i at det er et tidsbillede og ikke historie; jeg har vist udtrykt mig uklart.

   Nårh ja selvfølgelig er der en grund til at Iben gifter sig med Christen, det havde jeg heller ikke tænkt på. Men jeg havde dog opdaget, at hun reelt er til kvinder. Jeg vil lægge godt mærke til hans ansigtsudtryk, når talen falder på børn.

 10. Rejen
  Rejen siger:

  Vi ser den også trofast trods at jeg har set den masser af gange før, så kan den sagtens tåle et gensyn. Og nej jeg griner heller, der er alligevel en del ting man har glemt, eller overset/hørt så du behøver ikke at føle dig fjollet..;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Tusind tak skal du have, det vil jeg så lade være med, men du forstår godt, hvad jeg mener ikke?

 11. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Kong Mor

  Tak fordi du forstår mig. Jeg har intet imod at have en del tilfælles med Divaen. Hvor er det dejligt at du ser serien sammen med børnene; der er masser at lære om ‘gamle dage’ ved at se serien.

 12. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Tak fordi du heller ikke griner – det er ellers tilladt. Det er fantastisk at der med en så gammel serie fortsat kan dukke nye sammenhænge op. På mange måder har jeg det som om jeg ser den første gang. Jeg er nok bare ved at blive gammel 🙂

  Også en god søndag til dig.

 13. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg griner ikke det mindste af at der dukker nye sammenhænge op ved gensynet. Mon ikke det ofte er sådan. Jeg ser også serien hver lørdag, omend jeg ikke er meget for at skulle se en serie, der strækker sig over så mange gange. Foretrækker også at se TV hvor man kan forstå hvad der siges. God søndag.

 14. Inge
  Inge siger:

  Jeg griner ikke af dig men med dig, jeg elsker også Matador, ser den hvis det overhovedet kan lade sig gøre om lørdagen, har set den masser af gange, og jeg har også boksen med alle DVD’erne.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak Inge, det er rigtig pænt af dig. Jeg sidder og føler mig som et menneske, der tager alting for pålydende. Jeg har aldrig før tænkt over, at det ordentlige menneske som Christen Skjern er, aldrig ville gøre noget sådan uden at der var tungtvejende grunde til det. Han elsker jo i virkelighed Frøken Friis.

 15. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Jeg griner ikke – jeg smiler og ryster på hovedet 🙂
  Du har nemlig en hel del til fælles med Divaen: hun spurgte, ved synet af Fede og Larsen, (efter togets afgang til borgerkrigen i Spanien) om Røde ikke også skulle afsted…
  Hun havde ikke helt fattet at Røde og Laurits var en og samme person!
  Men vi elsker Matador – det er uden sammenligning den bedste tv serie jeg har set! (Har desværre ikke dvd’erne)
  Men man opdager nyt hver gang man ser den!!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.