Hygge

Jeg hygger mig.

Efter en rigtig dejlig lørdag i kirken og en blogpost om det, er jeg vendt tilbage til arbejdet med at genoprette min computer efter et kæmpe crash. Jeg tror, jeg er igennem genopretningen nu. Jeg lyttede til Overleverens råd og installerede alt det, jeg syntes der var nødvendigt og ikke til at leve uden. Resten har jeg gået efter med en tættekam og for hvert enkelt program gået igennem om det var noget, jeg stadig behøvede. Det viste sig – selvfølgelig – at der lå en masse programmer, jeg reelt ikke bruger længere. Det er utroligt, hvad man får samlet sammen gennem igennem årene.

Jeg har så også genfundet et par stykker nemlig Windows LiveWriter, hvor Ellen var sød at guide mig til den rigtige version, der fungerer rigtigt med billederne og så al min musik på Media Monkey.

Jeg har afspillet alle min CD’er til mit mediebibliotek og kan sidde og høre det mens jeg arbejder. Ofte er jeg bare for dårlig til at få sat musik på. En lørdag som i dag sammen med de unge mennesker bekræfter mig bare i, at musik, skal der til. De sidder ikke og maler altertavler en hel lørdag uden at have musik til arbejdet. Her kan jeg lære noget. Og i kirken kan vi også lære noget. Vi skal da have opsat et eller andet, som de kan stille deres iPhones op i og så alle kan høre musikken.

Nu skal jeg så i gang med at arbejde med løsningerne med Google-mail og iCloud, så jeg kan få styr på en live backup af mails og kontaktpersoner. Overleveren har givet mig nogle rigtig gode tips, som jeg vil se, om jeg kan implementere.

8 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Du har ret i, at oprydning på computeren burde være en almindelig foreteelse. Jeg havde i hvert tilfælde rigtig meget liggende, som jeg ikke brugte mere.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Dette indlæg er bl.a. et godt eksempel på, at vi (dvs alle) burde (vatord) sørge for at rydde op på vores pc, ganske som vi gør det i boligen m.v. (jeg har noget at lære begge steder endnu).

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Overleveren

  Tusind tak for det gode råd. Ja backuppen skal nok være automatisk for jeg stoler ikke på at jeg selv får husket at tage backup ofte nok.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Overleveren

  Tusind tak for dine gode råd. Jeg vil overveje Chrome, for det lyder godt med automatisk backup – og hastigheden lyder også godt.

  Kan man lave en eller anden løsning, så mails i programmet Thunderbird automatisk sendes til googlemail? Jeg har en googlemail, som jeg dog aldrig bruger, men jeg kunne godt forestille mig at bruge den som backup-mulighed.

  • overleveren
   overleveren siger:

   Det kan man godt men det er ikke den simple løsning… så ville jeg faktisk mere anbefale at du finder mapperne med dine mails, dine bogmærker, dine kontakter og alt det andet inde i programmernes mappehiearki og lader dem køre en automatisk backup.

 5. overleveren
  overleveren siger:

  Ved ikke hvor meget af googles løsninger du kan bruge for det kræver vist gmail, men jeg synes du skulle overveje at anvende browseren chrome, som med rette tilføjelser selv foretager en del backup til googles sky. Chrome er i praksis lige så anvendelig som firefox (osse mht ad block mm) og så er den bare lige temmelig meget hurtigere.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Det er rigtig godt, at du backupper hel tre steder. Jeg forstår godt, at det ville være en katastrofe for dig, at miste dine billeder. Du har jo også virkelig mange.

  Efter et sådant crash som jeg lige har været ude for går tankerne til backups. For mig er mine mails og mine internetgenveje uerstattelige. Jeg har fx et vældig mail-arkiv vedr. kirken, hvor jeg aldrig har slettet en eneste mail. Det vil være en katastrofe for mig at miste mails og kontaktpersoner. Heldigvis var min backup mindre end en uge gammel, så det lykkkedes mig at bevare det meste.

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg håber du får styr på det hele efterhånden.
  Det eneste, jeg er totlat hysterisk med, er mine billeder, som jeg backer op hele tre vidt forskellige steder og på forskellige medier. Mine billeder VIL jeg bare ikke miste – alt andet er … måske ikke lige meget, men næsten. Det eneste, der er totalt uerstatteligt, er mine billeder af børnebørn, barn og ferier. Mit liv …

Der er lukket for kommentarer.