Bekymringer

Jeg er så bekymret for, om jeg nu får installeret alle mine programmer korrekt – i sær mit slægtsforskningsprogram. Jeg vil gå med livrem og seler og starte med at lave backup af datafilerne, så kan det vel for pokker ikke gå galt.

Jeg har været til menighedsrådsmøde i 3½ time, men jeg har ikke været ordentligt til stede – tankerne har gået til min reinstallation. Jeg aner simpelthen ikke, hvilke programmer jeg havde. Jeg kan selvfølgelig gennemgå mit D-drev og så bare reinstallere alle dem jeg havde, og det bliver nok den løsning, jeg vælger. Det er et mareridt! Jeg har sat dagen i morgen af til det, men jeg bliver næppe færdig på en dag. Lørdag skal jeg over i kirken og være frivillig med konfirmanderne, der skal male altertavler, og jeg skal tage billeder af processen og af altertavlerne. Søndag kan jeg så fortsætte med reinstallationen.

En positiv ting kan jeg dog bidrage med, og det er at jeg har fundet backups af mailprogram, mail og kontakter og internetgenveje og de var heldigvis fra den 15. januar. Genvejene er jo samlet sammen igennem mange år, og det ville være et kæmpeproblem, at skulle begynde forfra. På samme måde gælder det med mailprogrammet: kontakterne er jo også samlet sammen igennem mange år og jeg har rigtig mange gamle mails i sær vedrørende kirken, hvor jeg aldrig har slettet mails. Gudskelov har jeg fundet dem igen, og jeg har haft lidt glæde af at tage backup.

8 replies
 1. Susanne
  Susanne siger:

  Det lyder ikke rart. Jeg bliver helt svedt ved tanken. Her i huset er jeg bruger, og har slet ikke tjek på alt det andet. Det tager Hr. Hansen sig af. Jeg håber, at det hele går i orden.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Det er helt klart et mareridt, og jeg har arbejdet og arbejdet og jeg er ikke engang reinstallationen endnu. Jeg ville også gerne have en, der tog sig af det for mig – på den anden side synes jeg også det er lidt sjovt at kunne klare det selv.

   Svar
 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen
  Velkommen i cyberspace igen 🙂 Jeg har godt lagt mærke til, at du var fraværende.
  Jeg håber, at jeg snart begynder at komme til nogle samtaler på de jobs jeg søger.

  Jeg tror, det er vanskeligt at føre en logbog for reinstallationer, der er vist ikke anden vej frem end at tage program for program og se om det er noget, man stadig bruger og så at installere det igen. Pokkers til arbejde.

  Svar
 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Uhadada. Som du måske aner har jeg været lidt fraværende et stk. tid. Jeg håber det fungerer med arbejdet, eller kommer til det. Det er dejligt at høre begejstringen for eboglæseren, og det er dog en vældig dramatisk historie med nedbrud af pcen, geninstallering osv. Jeg har lige læst det hele i sammenhæng og – puha. Det får mig til at tænke man burde lave en håndskreven logbog eller journal, så man kunne følgemed i hvad man gør. Det ville formentlig være en lettelse som det er nu for dig, men det er velsagtens lidt vanskeligt at få gang i. Jeg nøjes med at tænke på det – endnu i alle tilfælde.

  Svar
 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Overleveren

  Jeg tror, jeg går dem efter et for et og for hver enkelt overvejer, om de er nødvendige, og alle de nødvendige installerer jeg igen. Det er bare et kæmpe arbejde – suk.

  Jeg skal have ordentligt styr på mine mails. Og det kan godt være det bliver en løsning med googlemail og noget iCloud. Jeg har slet ikke forstand på det, men det må da for pokker være til at finde ud af.

  Svar
  • overleveren
   overleveren siger:

   Det er helt klart til at finde ud af… for mig kører det hele automatisk så det eneste jeg selv skal sørge for back up af – det er de billeder jeg har taget med systemkameraet. Billeder fra mobilen bliver lagt i skyen med det samme. Google sørger for at bogmærker og indstillinger fra chrome bliver lagt i skyen – så jeg også kan bruge det på mobil og ipad.. og mail er gmail, og så giver mails, kontaktpersoner og kalender sig selv.

   Svar
   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Overleveren.

    Jeg vil helt klart følge dine råd, for jeg kan simpelthen ikke leve med at miste mail-adresser og mails. Jeg er jo medlem af et menighedsråd, og jeg har et kæmpe mailarkiv vedr. kirken, hvor jeg aldrig nogensinde har slettet en mail.

    Svar
 5. overleveren
  overleveren siger:

  Håber du finder ud af det hele og det er måske ikke alle programmer, der skal installeres igen. Start med dem du ikke kan undvære og husk de andre – evt via et skærmdump.

  Og med hensyn til dine backup-overvejelser har du lige leveret alletiders argument til min fortsatte anvendelse af google, iCloud og dropbox… jeg har slet ikke den slags problemstillinger, og går ud fra at det hele bare kører, osse selvom jeg reinstallerer eller skifter enheder..

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *