,

Forår

I skulle have haft en rask barsk historie eller to i dag, men der er desværre lidt kludder hos udbyder, så jeg kan ikke sende filerne af sted til Historien i glimt. Det er nu lidt ærgerligt, for Leif har været i Viborg og set lidt i Nørvang – Tørrild Herreders Fogederi, og det er slet ikke uinteressant med et barnelig i en jydepotte, og en mand der hænger sig i laden, fordi faderen gifter sig med et almisselem i Sønder Omme… mere i næste uge eller senere i dag.

Status for Dansk KirkegårdsIndex er, at der er oprettet 369 kirkegårde af 69 forskellige bidragydere og der er 125 færdige kirkegårde i skrivende stund. Jeg tror, forårets komme vil bringe mange flere ud med kameraet – men pas nu på den skarpe sol i de blankpolerede sten. Kirsten har i ugens løb sendt mig en artikel, hvor Jytte Skaaning er i Kalundborg Folkeblad fordi Skælskør Egnshistoriske Arkiv vil lave 11 kirkegårde. Godt gået Skælskør! Du finder artiklen på DKI.

Status for Strays er, at der oprettet 1.628 omstrejfere/strays/folk der er langt borte fra, hvor de plejer. Det er 12 brugere, der står bag alle disse indberetninger. Det, synes jeg, er rigtig flot. Jeg kan se flere har gået fuldstændig systematisk til værks med en kilde og på den måde har ydet meget omfattende bidrag; selv indberetter jeg, når jeg falder over en. Det bliver ikke til det stor antal, men lidt har også ret.

Har du været ude? har du mærket solen varme en lille smule? Det er da mageløst! Mine tulipaner på altanen har det godt og er 11 cm. oppe!