Fait accompli – ked og bitter

Fait accompli – ked og bitter

Jeg har modtaget et fait accompli

De tilbageværende administratorer i Facebookgruppen “PC support og andet” har sendt mig et sædvanligt ubehjælpsomt brev, som jeg indsætter nederst. Det korte af det lange er, at de ønsker, jeg skal varetage en eller anden form for sekretærrolle på hjemmesiden. Det kan jeg naturligvis ikke leve med. Derfor har jeg sendt dem nedenstående svar.

Jeg er ked af det, jeg er trist, og jeg er såret. Jeg har brugt så uendeligt mange timer på at skabe et site, hvor alle brugere kunne finde hjælp til diverse problemstillinger. Jeg har skrevet for alle, da nørderne kan klare sig selv. Den mundtlige aftale har været, at de passer det, de har forstand på, og at jeg passer det, jeg har forstand på. Nu ønsker de så at betræde et område, som de ikke er kompetente til – god fornøjelse venner!

Den eneste positive vinkel, jeg kan finde, er, at jeg har lært utrolig meget om både WordPress og Enfold – og det kan jeg bære videre til et sted, der værdsætter flere tusind timers arbejde.

Min replik

“I skriver ”Derfor er indholdet ikke et oplæg til debat eller diskussion.” Egentlig kunne jeg så bare sende jer et dokument med diverse koder.

Jeg kan naturligvis ikke forblive som webmaster og skribent på de betingelser, og det ved I ganske udmærket; det er jo derfor, jeres brev bliver så langt. I lægger op til, at jeg får en sekretærrolle, og det kan jeg selvfølgelig ikke leve med.

Jeg har skabt en side for alle og jeg har skrevet for alle, hvilket flere brugere gentagne gange har udtrykt tilfredshed med.

Siden har efter min opfattelse et højt kvalitetsniveau både sprogligt og visuelt. Det skyldes formentlig mine mere end 100 guides (Note: en optælling viser dog, at det “kun” er 81 svarende til 70,4 pct.), og at jeg herudover har gennemgået de resterende.

Jeg har blandt andet baseret mig på de svar, der fremgik af brugerundersøgelsen fra september 2017. Jeg anbefaler, at I gentager den, men hvis I ikke vil lytte til – og agere på – svarene, skal I selvfølgelig ikke gøre det. Jeg har baseret mig på forfatterne Jacob Nielsen og Niels Gamborg for så vidt angår brugervenlighed og læsbarhed. Dem bør I nok læse.

MEN: I ønsker det ikke det, jeg står for, og derfor ved lægger jeg et dokument med diverse koder. For så vidt angår WordPress har jeg oprettet en ny administratorbruger og slettet mig selv.

Jeg har orienteret cHosting om, at der vil komme en ny webmaster, og at I selv retter henvendelse til dem om at ændre ejeren, således at fakturaer mv. tilgår en anden end mig.

Jeg har naturligvis ryddet op efter mig, og slette de guides, hvor jeg var eneste skribent.

../Hanne B. Stegemüller, 24. juli 2018″

De skrev

Kære Hanne

Vi har på det seneste gennemgået alle gruppens aktiviteter, vedtægter mm.

Vi har også haft hjemmesiden til debat og afstemning i admin teamet, så derfor står vi alle inde for dette brev til dig.

Vi ønsker med dette brev til dig Hanne, at udtrykke at vi er glade for det store arbejde du lægger i vores hjemmeside, det er vi virkeligt glade for, tusinde tak for det. Vi ønsker fremadrettet, at det er admin teamet der bestemmer alt der har med Support pc og andet at gøre, dette gælder også hjemmesiden. Vi har flere gange oplevet at skulle igennem lange diskussioner om det ene eller andet, og sådan kommer det ikke til at være længere. Det er 100% at det er admin teamet der beslutter hvordan vi vil have hjemmesiden. Dette kan måske opfattes hårdt, men vi har i fællesskab besluttet at det er sådan vi vil have det. Det er et langt brev med mange punkter, og vi ønsker du læser det nøje, da der fra admin teamet er brugt mange timer/debatter og afstemninger for at komme frem til indholdet af dette brev. Derfor er indholdet ikke et oplæg til debat eller diskussion. Vi ønsker meget gerne at du bliver som webmaster/redaktør, men såfremt du ikke ønsker at deltage længere, håber vi at det kan gøres mindelighed.

Nedenfor ser du de punkter der har været til behandling i admin teamet, og de ændringer der er vedtaget.

 1. Hjemmesiden I wordpress, har vi ingen kommentarer til. Så længe det fungerer er det fint med det valg.
 2. Grundfarven er pt. Orange/Terracotta, den skal ændres til noget andet, F.eks. mørk blå, mørk grå, eller lignende bløde mørke farver.
 3. Menusystemet: Der skal være et lettere og mere overskueligt menusystem, hvor der er plads til ubegrænsede menuer og undermenuer (evt under/under/under, 3 level menuer). Der skal ligeledes være en “Download” oversigt hvor alt der kan downloades er som links, som der er på mange andre sider.
 4. Farver i guides: Skal ikke være fastlagt af os, guide opretter bestemmer selv..
 5. Opbygningen af guides er restriktive. Det kan føre til at guide forfattere opgiver på forhånd. Derfor skal der være meget få regler, så brugerne både gider og har lyst til at berige os med deres kreationer. Et nyt regelsæt skal til.
 6. 6 YouTube og videoer:Vi har planer om at vi skal have egen Youtube kanal, og vi vil gerne have at der skabes plads for vores egne videoer, men også videoer fra andre steder, så længe det har en relevans, for guiden.Derfor skal der kunne være rene video guides, men osse mulighed for links til andre guides, eller link i en guide til en relevant video. Såfrem en video er lavet specifikt til “support pc og andet” kan denne ikke forlanges fjernet fra en guide.
 7. Hosting: Vi ønsker hosting til en billigere udbyder. Dette sker i et samarbejde mellem webmaster og admin teamet, men det er admin teamet der beslutter hvor og under hvilke omstændigheder. Du må gerne sige hvilke funktioner du ønsker hosting udbyder skal have, og begrunde hvorfor de funktioner er nødvendige, mere fordi vi måske kan finde et hotel der tilbyder det billigere.
 8. Betaling af omkostninger: Betaling af hjemmesiden skal  fremover varetages af admin teamet, da vi finder dette mest naturligt, og derfor kan vi ikke fortsat have gruppens hjemmeside på tredjeparts hænder. Såfremt du eller andre ønsker et specifikt kursus eller anden support (evt I form af klippekort, eller lignende) der ikke er direkte relateret til hosting (eller faste løbende nødvendige udgifter), skal man selv afholde denne udgift.
 9. Alle koder, kodeord og adgange varetages fremadrettet af admin teamet.
 10. Det betyder at du som webmaster selvfølgelig skal have de adgangskoder der er nødvendige for at kunne udfylde webmaster rollen. Det betyder at du kun skal have logins til ‘need to know’. Derfor bedes du lave en liste over de steder du pt har adgang til og disses adgangskoder, samt hvilke du har brug for til webmasterrollen. Admin password tilhører alene Mike Gansler.
 11. Ejerskab af artikler og skribent: Det er således at det er “support pc og andet” og dennes admin team der ejer alle artikler på hjemmesiden.Dog skal det altid fremgå af artiklen hvem der er forfatteren, eller kilden. Dette betyder ligeledes at en artikel der er stillet til rådighed for gruppen og gruppens hjemmeside ikke kan forlanges fjernet.
 12. Admin teamet laver en logo konkurrence, således at det kommer et gennemgående logo. (blot til info)
36 Svar
 1. Lone Ebbesen
  Lone Ebbesen siger:

  Hej Hanne

  Som sagt er jeg glad for, at du – og andre – starter noget andet op. Når man går op i at følge med i, hvad der sker på it-fronten, er ethvert forum velkomment. Jeg er stadig medlem af den gamle gruppe, kan nok ikke slippe den helt foreløbig, men jeg må indrømme, at den er blevet meget restriktiv på det seneste.
  Jeg har bare tænkt på, efter at have læst din blog, så nævnes der navne med lidet flatterende udsagn. Måske er det fakta, men må man det? Jeg ved jo, at du er uddannet jurist, så selvfølgelig kender du reglerne, så jeg tror egentlig ikke, der er noget, der ikke er OK.

  Hvis der er noget, jeg kan hjælpe med i det nye forum, så må du endelig sige til.

  Jeg skriver også herinde, fordi jeg så regner med, at det er nemmere at følge nye indlæg/kommentarer. Det er jo ikke altid, man husker at gå ind selv. Måske ligger der en automatik i at få en notifikation, når der er nyt?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Hej Lone

   Mange tak for din kommentar. Du har ret i det med navnene. Tak !!! Jeg fjerner dem. Jeg er bare ved at drukne i ophavsret og den slags,..

   Ja vi er enige om “restriktivt”. Hvis du har læst alle disse mails, vil du se, at jeg har levet og åndet for dette. Op haft ikke-ubetydelige udgifter, fordi jeg har villet det 100 pct.

   Waugh tak fordi du vil være med! Så fedt, da jeg kender som grundig og solid. Du hører fra mig. Noget af det vi vil lægge vægt på er at skrive for alle – men det er jo nemt for dig, da du er i forbindelse med et ældrecenter?

   Du kan følge bloggen ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor der hver torsdag kommer en mail, med uddrag af ugens blogpost, lige nu står den til fem men skal selvfølgelig op på syv. Du finder nyhedsbrevet på min side https://stegemueller.dk/ lige under blogposterne. Der er ikonet med den lille søde abe. Så er det lettere at finde.

 2. Eric
  Eric siger:

  Hvad der er op og ned, ved jeg ikke, men jeg bryder mig ikke om kend-din-plads-tonen i brevet. Den er nedladende og kommanderende.
  Det virker heller ikke særlig gennemtænkt: Vejen frem for en webside er at skabe godt indhold, ikke at skaffe sig af med det.
  Men måske forventede de, at du bare ville makke ret, og det er i sandhed naivt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Den gamle kriger kan endnu! 🙂

   I virkeligheden bryder jeg mig slet ikke om at vaske det snavsede vasketøj i fuld offentlighed, men min grænse for, hvad jeg vil finde mig i er nået, for jeg har brugt to år på at skabe godt indhold.

   • Eric
    Eric siger:

    Deres alenlange krav til udseende og mere mangler faktuelt grundlag. Hvis besøgstallet var dykket i din tid på posten, var der grund til at se på den slags, hvis det er steget, var der grund til at vurdere. De agerer ud fra 100 % subjektive kriterier og ikke fakta. De synes fx, at farverne skal være så og så, men forholder sig ikke til, om de farver, du bruger, virker godt eller dårligt.
    Det er et prima eksempel på dårlig analyse, hvor de slet ikke (i hvert fald i deres begrundelse) ser på resultaterne. I bund og grund synes jeg, at ejeren af en webside har retten til at bestemme alt, men det er idioti at træffe beslutninger, som baseret på tørre facts er dårlige.
    Eller sagt på en anden og mere direkte måde: Hvis det går strygende, hvorfor F….. så lave det om?

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Du rammer lige ned i det, jeg har det så vanskeligt med: de ved ikke, hvad de taler om. De har ganske enkelt ikke forstand på at drive en hjemmeside. Om de kan finde en kompetence, er jeg meget spændt på. De (desværre kun mundtlige) aftale har været, at jeg passer hjemmesiden, og så passer de supporten, og så undlader begge parter at udtale sig om noget, de ikke har forstand på.

     Jeg har faktisk læst op til flere teoretikere, der er guruer, om læsbarhed og godt webdesign. Det interesserer dem ikke, for det skal nok se smart ud. De glemmer fuldstændig brugerundersøgelsen, hvor mange var glade for bl.a.de nye menuer.

     Du har ret i din konklusion! Det gik faktisk strygende med gode besøgstal. Nu skal begge partes starte forfra – det kan ikke just kaldes optimering 🙂

 3. Søren Wolff
  Søren Wolff siger:

  Du har været en enestående hjælp for opbygning af mn nye blog. Tak for det. Jeg har nsvært ved at sætte mig ind i, hvad denne admin gruppe vil andet end at overtbage magten.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Søren

   Mange tak. Det er jeg glad for, at du synes – men du har jo altså også givet mig en flot gave. Den slags forpligter…

   magtovertagelse er det helt rigtige ord, måske kan man føre det helt så langt som en “fjendtlig magtovertagelse”? 🙂

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Af nogle af kommentarerne til dette indlæg kan jeg se, at det heldigvis ikke forholder sig sådan, at _alle_ mandlige it-nørder er misogyne troglodytter. Til gengæld har de nu en “Under Construction-side” i en ikke særlig blød gul farve, og der er kun hankønsvæsner tilbage. Mit gæt bliver, at brugerne hellere end gerne vil følge dig og René R og Brian og et par andre til det nye site, som I så kunne finde et mere mundret navn til. Det skulle ikke være så svært.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg måtte have fat i ordbogen 🙂 Du kan vel nok mange skønne ord. Jeg oversætter lige for eventuelle læsere, der (heller) ikke kender dem.

   1. “Misogyni er hat eller sterke fordommer mot kvinner. Ordet kommer fra det greske ordet μῖσος (misos, «hat») og γυνή (gynē, «kvinne»). I feministisk teori anses …
   2. “Beboere kaldtes Troglodytter ell. Hulebeboere; bl. de betydeligste kan nævnes Spelæa-Grotten SV. f. Kanea, der kan rumme 4000 Mennesker. Den i Oldtiden …

   Det vil ikke være svært at finde et godt navn. Det andet har jeg skrevet 10.000 gange, og det tager sin tid. Og egl. har jeg aldrig brudt mig om det, men det var besluttet før min tid.

   Maja Hansen skrev på min Facebookside: “… også en stor tak fra mig. DU hjælp min bror på 82 som ikke kunne finde ud af Movie Maker.” Den slags betyder så meget mere, end om farven skal være blå eller grå, og hvis de fx sætter sig ind i litteratur og teori og læser Niels Gamborg og Jacob Nielsen om læsbarhed og webdesign, vil de se, at ingen af de to farver har gang på jord i forbindelse med godt webdesign!

   Det der “Under construction” vil jo nok tage lidt tid 🙂

 5. Jim
  Jim siger:

  Jeg syntes faktisk punkterne er fair, Er du uenig i det? hvis ja, i hvilke punkter og med hvilken begrundelse?
  Jeg syntes også at det er pænt skrevet og pænt formuleret, Hvordan kunne du ønske dig de havde formuleret det?

  Til gengæld syntes jeg ikke det er fair at du ødelægger hjemmesiden fordi du er utilfreds, du lader det gå ud over mere end. 17.000 mennesker, som intet har med admin teamet i gruppen at gøre, andet end at de er medlemmer og har brug for hjælp, den hjælp har du så valgt at sabotere.
  Hvis jeg hjælper en ven med at passe hans have, tager jeg jo heller ikke en fræser og ødelægger hans græsplæne fordi jeg bliver sur på ham.

  Jeg skriver dette for mig selv og jeg har INTET med Admin teamet at gøre. Jeg har dog været aktiv i gruppen i lang tid, og jeg har også hjulpet til med siden når du bad om en hånd, eller hvis der var afstemninger ang. valg af software til hjemmesiden….

  Ting som du i din arrigskab har valgt at ødelægge da du skred fra gruppen….
  Det er i orden at være sur, ked af det og skuffet. Men at ødelægge det for uskyldige mennesker….
  Jeg syntes du skulle skamme dig, jeg har mistet alt respekt for dig…. Fy for pokker !

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jim

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   • Jeg er ikke klar over, hvilke diskussioner, der menes, bortset fra, at vi diskuterede noget for lang tid siden, men jeg kan ikke huske hvad det gik ud på. Og jeg skal ikke diskutere med nogen om det, der foregår på den side, jeg er webmaster for.
   • Farvevalget kan diskuteres i evigheder. Jeg har valgt terrakottaen i samråd med René.
   • Menuerne har været diskuteret adskillige gange. Jeg har besluttet de nuværende, og hvis du kigger i brugerundersøgelsen fra 2017, vil du se, brugerne er glade for dem.
   • Farver i guides skal naturligvis være ensartet, når siden skal have et rent og stramt design.
   • Selvfølgelig skal der være en helt fast struktur i guiderne, så brugerne ved, hvor de skal kigge henne. Det er naturligt at starte med formål, pris og link til stedet, hvor programmet kan hentes.
   • Jeg har lavet otte guides med tilhørende videoer
   • De ved ikke noget om cHosting, som jeg har været meget tilfreds med, fordi de har en flot support, som man ikke finder på billig-stederne. I øvrigt koster deres Bronzepakke næsten ingenting
   • For så vidt angår omkostninger kan jeg vel næppe kaldes ”tredjepart”, når det er mig, der har betalt alt gennem årene. Hosting er en meget lille del af det at drive et sikkert website.
   • Selvfølgelig skal jeg ikke nøjes med de mest nødvendige adgangskoder, ligesom jeg heller ikke skal forhandle mig til fx et stykke software eller et plug-in. De ønsker mig i en sekretærrolle, og det er ikke foreneligt med rollen som webmaster. Jeg skal ikke have koder ud fra noget ”need to know”.
   • Jeg er ikke klar over af hvilken årsag ejerskab til ”artikler” (hvad det så end er) bringes op.

   Jeg har ikke ødelagt hjemmesiden, jeg har blot fjernet de guides, der utvetydigt er mine.

   • Jim
    Jim siger:

    Hej Hanne.
    og tak for at du er villig til at tage debatten.

    Angående ejerskab til “artikler” kan jeg kun formode bringes op for at undgå situationer som den du lige har lavet ved at fjerne dem du mener er dine, tænk hvis en situation som den her var opstået om 5 år, så ville der mangle endnu mere på siden.

    Jeg ser det som en måde at beskytte gruppen som en helhed, så en enkelt person ikke kan ødelægge det for de andre, det eneste sted jeg mener de har lavet en fejl, er ved at vente så lang tid med det. Og det rammer så samtlige 17.000+ medlemmer nu.

    Hvorfor er det at du mener, at en webmaster, har behov for flere adgangskoder end dem der er nødvendige for at kunne udfylde webmaster rollen.?

    Jeg ser det som at de mener det er forkert at du skal stå med udgiften til hosting osv. og det prøver de at lave om på, og om de kalder det ”tredjepart” eller noget andet er vel underordnet? de ligger jo også op til et sammenarbejde med dig angående en billigere host.

    Uden at kende til økonomien i gruppen, så ville jeg også vide hvad pengene skulle bruges på, og kunne se fornuften i det, inden jeg pungede ud, hvis det var mig der skulle betale og sådan tror jeg også de fleste firmaer arbejder. I det her “firma” er det admin gruppen der er bestyrelsen og du var webmaster.

    At folk er glade for det betyder jo ikke at de automatisk ikke vil være glade, eller endnu mere glade for en ændring, selv om jeg syntes det er funktionelt som det er nu, så var det heller ikke de farver jeg havde valgt, men som du også selv skriver, så er det nok en endeløs debat.

    Dine guides var gode og jeg sætter slet ikke spørgsmål ved din faglige kunnen, for jeg har set hvad du laver. Jeg kan godt følge dig angående en fast struktur i guidesne, MEN jeg syntes også at gruppens admins har en god pointe angående frihed i guides.

    Og igen, så er det jo i sidste ende bestyrtelsen i et firma der har sidste ord.

    Som jeg ser det, syntes jeg at admin teamet ligger op til et sammenarbejde med dig, men med ændringer i tingene, det dig der sætter foden i jorden og laver et ultimatum / fait accompli.

    At du fjerner de guides du mener er dine, svare til at donere til en frivillig organisation mens man arbejder for dem og forlange pengene igen når man siger op, det syntes jeg er meget uprofessionelt af dig.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Hej Jim

     Ja da – inden for rimelighedens grænser.

     “Artikler”: De heder guides. tror de virkelig, at en bidragyder vil fraskrive sig alle rettigheder til eget indhold? Hvem vil dog nogensinde yde et bidrag på de betingelser. Jeg vil i hvert fald ikke. – men de savner mig nok ikke 🙂

     Hvis mit arbejde var blevet respekteret, var dette naturligvis ikke sket. Jeg har hele tiden respekteret dem og deres kompetencer, og jeg forventede, at det gjaldt begge veje.

     Koder: Det de skriver, hvis du læser deres breve endnu engang, så skulle jeg tigge og bede om at få en kode. Det gider jeg simpelthen ikke.Jeg er en voksen kvinde/gammel kone på 54, der ved, hvad jeg laver i et setup med Enfold og WP, derfor vil jeg ikke udelægges dette tyranni. De finder sikkert hurtigt en anden med større kompetencer.

     Nej jeg er ikke tredjepart, og min privatøkonomi vedkommer ikke en gruppe administratorer af en Facebookgruppe. hermed er dit næste punkt også besvaret.

     Det med strukturen i guiderne er et kartdinalpunkt, idet Yrsa guides vil være forskellige fra Prebens. En meget stor andel af brugerne er ældre mennesker, der synes sådan noget med software er lidt svært; det er der for de er brugere på siden. Og ikke bare for dem, men også for alle andre, skal der vlre system i tingene, hvis jeg skal være med, men det skal jeg så heller ikke, så begynd bare ved slutningen.

     De lægger op til noget, de ganske udmærket ved, jeg ikke kan leve med. Og de skriver jo: …”ikke oplæg til debat”, så egl. er den ikke længere. Jeg kunne bare have sendt koderne.

     Det er ikke noget med, at jeg mener, de er mine. De ER mine. Det har jeg et ganske udmærket regneark over, som jeg såmænd har brugt hele dagen på. Skulle jeg ved en fejltagelse have slette en eller to for meget, leverer jeg den naturligvis til bage igen.

     • Jim
      Jim siger:

      Artikler : eller guides, det er vel lige meget hvad vi kalder dem 🙂
      Sådan er det jo med frivilligt arbejde, eller donationer. At man giver noget væk. Hvis jeg hjælper folk, så er det da ikke med bagtanker om at skulle have hjælpen igen, med mindre vi selvfølgelig snakker om et lån. Men det tror jeg ikke vi bliver enige om.

      Koder : nu bliver jeg nød til at quote dem “Det betyder at du som webmaster selvfølgelig skal have de adgangskoder der er nødvendige for at kunne udfylde webmaster rollen.” – Hvad skal du mere bruge og hvorfor??

      Økonomi : Jeg tror ikke du forstår hvad jeg skriver, jeg snakker selvfølgelig ikke om din privat økonomi, men gruppens. Og at gruppen vil (som jeg forstår det) tage ansvar for hjemmesiden, så du ikke skal ligge til last med en udgift. Og derfor er det vel også fair nok hvis “bestyrelsen” finder en billigere løsning da regningen fremover vil gå til dem.?

      Det kan godt være at de skriver ”ikke oplæg til debat” men de skriver også “Hosting: Vi ønsker hosting til en billigere udbyder. Dette sker i et samarbejde mellem webmaster og admin teamet” Altså er der alligevel lagt op til en debat angående en host. Det andet har du taget ud af kontekst, det de skriver er at “Det er et langt brev med mange punkter, og vi ønsker du læser det nøje, da der fra admin teamet er brugt mange timer/debatter og afstemninger for at komme frem til indholdet af dette brev. Derfor er indholdet ikke et oplæg til debat eller diskussion.” Dermed er der jo ikke sagt at punkter som hosting, hvor de jo nettop skriver “Dette sker i et samarbejde mellem webmaster og admin teamet” de skriver også “Du må gerne sige hvilke funktioner du ønsker hosting udbyder skal have, og begrunde hvorfor de funktioner er nødvendige” Det ser jeg igen som et oplæg til debat, hvor de faktisk er åbne over for dine ønsker.

      Jeg kan ikke udtale mig på andres vegne men jeg har altid sat pris på dit arbejde, og ment du var et asset for gruppen, det har desværre ændret sig nu. Og jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig om de ønsker dig tilbage.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Jim

      Tjah, men hvorfor skal de pludselig hedde noget andet. Det kan være udmærket i en tilspidset situation at vide, hvad det præcist er, man taler om!

      Koder: Næh måske. Jeg synes dog, du mangler dette punkt: “Alle koder, kodeord og adgange varetages fremadrettet af admin teamet.” Hvad er meningen med det andet end dyb, dyb mistillid? Men måske er du bedre informeret end mig?

      Jo det handler jo netop om min privatøkonomi, når de – som du selv skriver – “så du ikke skal ligge til last med en udgift. De tror, der er tale om udgiften til cHosting, og så nix weiter. De glemmer alle de plug-ins, hvor de har lukreret på mine personlige licenser. Deres argument vil naturligvis være, at de kan finde noget meget bedre og billigere. Fint nok. Jeg baserer mig kvalitetsværktøjer.

      Det er fx Imagify, der skalerer billeder aht. svartider: 313,10 kr. for et år,

      Et kursus i optimering af svartider 1.307,95, (og de er jo glade for resultatet)

      UpdraftPlus til backup og kloning: 445,00 for et år.

      Klippekort hos min konsulent til hjælp, hvis jeg virkelig ikke kunne finde en løsning: 2.875,00. for fem timer.

      Support til Enfold: 218,69 for et år.

      CSS Hero, som er et plug-in, der letter det at skrive CSS 379,79 for et år.

      iThemes Security for er en virkelig stærk spiller på markedet for sikkerhed: 519,18 for et år.

      Monster Insights, der er et plugin med hvilet man får mere ud af Google Analytics 262,00.

      Alt dette har de lukreret på, fordi jeg i det omfang, det har være muligt – men ulovligt – har brugt mine licenser på deres side. Jeg har desværre kun noteret omkostningerne siden 30-11-2017. I september lavede jeg en brugerundersøgelse, som du måske ved. De glemmer, at det ikke er gratis at afholde en brugerundersøgelse, hvis man vil have > ni spørgsmål. Jeg har ikke noteret det nogetsteds, men jeg mener, det var lige omkring 300 kr.

      For så vidt angår hosting har jeg en aftale med et fantastisk sted: cHosting. De hjælper der, hvor de billige kommer med deres standardsvar “det har ikke noget med os at gøre”. Og jeg kender ganske udmærket til både UnoEuro og One.com. Men god fornøjelse.

      Der har ind imellem været en form for snak om økonomien. Jeg har været ganske klar over, at de ville betale hostingen og ikke mere, og min pris for det ville så være, at de overtog magten helt som det er sket nu. Så betalte jeg hellere selv. Jeg orker ikke timelange drøftelser, afstemninger og mails for at købe et plug-in. Problemet er jo, at de ikke kender til at drive et site!

      Jeg tror sørme ikke, der er nogen af parterne, der ønsker den anden tilbage. 🙂

      Hej Jim

      I min opgørelse overså jeg, at jeg også har stillet themet Enfold gratis til rådighed. Det koster ca. 400, som en engangsudgoft, men når der kommer store opdateringer, er deselfølgelig en omkostning ved det. Jeg har nu aldrig fået en faktura. De sværger sikkert til gratis temaer. Det må stærkt frarådes, da sikkerheden ofte ikke er i orden, da der ikke er sikkerhed for kompatibilitet med plug-ins, og da der sjældent er nogen form for support.

 6. Ulla R-M
  Ulla R-M siger:

  Kære Hanne, jeg føler i den grad med dig – jeg har selv oplevet at ‘blive gået’ på næsten lige så uartig manér. Min første umiddelbare reaktion var at jeg ville melde mig ud af gruppen, men så mister jeg jo kontakten til jeres trio også. Skynd jer at få et alternativ stablet på benene, så vi kan foretage en masseflugt…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Ulla R-M

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak skal du have. Det hjælper alt sammen, Jeg er glad for alle de positive kommentarer, jeg har fået her og på mine Faceeooksider.

   Vi hitter på noget, der vil blive for alle. 🙂

  • René R
   René R siger:

   Hej Ulla om du vælger at forlade supportgruppen er dit valg, men du mister ikke kontakten til os ved at gøre det.

   Til info så er Hanne ikke medlem mere og jeg trækker også stikket.

   Hanne vil informere her på hendes blog når det nye tiltag bliver sat i værk.

   Mvh René R

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ René R

    Det er nemlig rigtigt! Jeg er så spændt på, hvad vi kan skrue sammen i fællesskab. Jeg tænker så det knager, men jeg laver en totalopgørelse af guides, forfatter, kategori og nyt link 🙂

   • Ulla R-M
    Ulla R-M siger:

    Tak for info, Rene. Nu er jeg også ude igen – og vil prøve at hive dem med mig ud, jeg tidligere har lokket derind. Du, Rene, anbefalede gruppen (mener det var i en slægtsforskergruppe?) og fik mig ind i sin tid, men kan ikke se hvad jeg fortsat skal dér…
    Mvh Ulla

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Ulla R-M

     Det er så ærgerligt, for det var engang en god gruppe. Jeg tror muligvis, at succesen er vokset dem over hovedet, men det kan jeg jo være ligeglad med. Jeg har sådan set bare passet hjemmesiden, så godt jeg kunne.

 7. Mads Bech Madsen
  Mads Bech Madsen siger:

  Din varetagelse af siden har gjort den til noget fuldstændigt enestående. Dine kriterier og kvalitetskrav ( især til dig selv ) sikrer at pc-support kan modtages og forståes af alle. Deres skrivelse tangerer noget af tåbeligste jeg har læst.
  Vil det være muligt, at oprette og overflytte indhold til nyt domæne ?
  Med et stort varmt tak for din indsats ønsker jeg dig al det bedste.
  Bedste hilsner
  Mads

 8. Mads Bech Madsen
  Mads Bech Madsen siger:

  Din varetagelse af siden har gjort den til noget fuldstændigt enestående. Dine kriterier og kvalitetskrav ( især til dig selv ) sikrer at pc-support kan modtages og forståes af alle. Deres skrivelse tangerer noget af tåbeligste jeg har læst.
  Vil det være muligt, at oprette og overflytte indhold til nyt domæne ?
  Med et stort varmt tak for din indsats ønsker jeg dig al det bedste.
  Bedste hilsner
  Mads

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mads Bech Knudsen

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg bliver nødt til at skrive: “@ Kære Mads Bech Knudsen”. Tusind tak for dit indlæg, der gør mig virkelig glad, i denne stund som er svær for mig. Det er mit hjerteblod og mit barn, der er aflivet samtidig med, at de viser deres inkompetence. Jeg er umådeligt skuffet.

   Ja det vil være muligt at genskabe siden på et andet domæne. Det kan jeg selvfølgelig kun gøre med de guides, hvor jeg er den eneste forfatter. Jeg tror, Martin Østerberg, René Rigensborg og jeg vil gå i den såkaldt seriøse tænkeboks. Hvis det går efter mit hoved, så daner vi et eller andet, hvor det helt centrale budskab er, at vi skriver for alle.

 9. S.J. Knudsen
  S.J. Knudsen siger:

  Hej Hanne.
  Jeg har fulgt dig og set dit store arbejde du har lagt i den gruppe. Og du har lave nogle gode guides for alminde personer. Jeg ville også være bitter og overflødiggjort hvis jeg havde modtaget sådan en mail.
  Det vil blive svært for en anden at overtage opgaven med det du har lavet i så mange år.
  Jeg ønsker dig det bedste fremad rettet og håber at du vil finde en anden gruppe der vil modtage dig med åbne arme og værdsætte din grundighed og arbejd indstats.
  Ønsker dig god vind frem over
  MVH
  S.J.Knudsen

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ S. J. Knudsen

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg er rigtig glad for, at du har kunnet bruge mine guides. Det er jo det, det hele handler om. Jeg har prøvet at skrive for alle og ikke for nørderne; de kan nemlig klare sig selv! Det er det, du kalder for “almindelige personer”. Så vi to er helt enige!

   Jeg har nogle tanker om at skabe et site, der er for ALLE. Det kunne være spændende, og jeg tror, der kunnne være “kunder” til det. Nu skal ked af det-heden og tristheden lige lægge sig, og så må jeg op på hesten igen. Jeg synes, det er OK at være ked af at overlade roret til mennesker, der ikke ved, hvad de gør.

 10. S.J. Knudsen
  S.J. Knudsen siger:

  Hej Hanne.
  Jeg har fulgt dig og set at du har brugt utroligt meget tid på at lave guides så alle kan forstå det. Jeg kan godt forstå at du føler dig bitter og overflødiggjort, det ville jeg også have følt hvis jeg havde fået sådan en mail.
  Jeg tror at det vil blive svært at løfte arven efter dit stor arbejde. Held og lykke fremad rettet og håber at du vil finde en anden gruppe der vil modtage dig med åbne arme og værdsætte din indsats.
  MVH
  S. J. Knudsen

 11. martin østerberg
  martin østerberg siger:

  For pokker Hanne, jeg græder på dine vegne. I opløbet har jeg prøvet at moderere det brev de ville skrive….og har også advaret mod konsekvenserne. En(*) og en *) en giftig cocktail. Nu må de se om de kan rede trådende ud….* har skudt sig i foden med en kugle støbt af *. Jeg er lidt bekymret over en så umoden og uerfaren mand som * har den indflydelse…..fair nok han har oprettet siden, men med 17.000 + medlemmer bør der være voksne personer i førersædet….;-)

  • René R
   René R siger:

   Jeg er 100% enig og så glæder jeg mig til vores fremtidige samarbejde, det bliver stort 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Martin

   Jeg er lige ved at sige “i lige måde”, for du har om nogen lagt tusindvis af timer i den gruppe.

   Jeg kan sagtens se, at * og* er en giftig cocktail. * bidrag er alene, at han står som *. Han har jo ikke bidraget med noget som helst. Det kan godt være, at han *, men indholdet er mit! Af samme grund har jeg slettet alle de guides, hvor jeg står som eneste skribent. Derfor er der ikke så meget tilbage nu. Jeg kan ikke både bidrage og samtidig blive desavoueret for de kvalitetskrav, jeg har stillet, og det gælder uanset, om farven ønskes grå eller blå.

 12. Brian
  Brian siger:

  Jeg er måløs. Aldrig har jeg læst noget mere dikterende og nedladent brev. Kan sagtens forstå du ikke vil stå inde for det der. Og så er det oven i købet besluttet bag din ryg. Det er ej iorden! Tror jeg vil tage mit medlemskab som passiv bruger til overvejelse

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Brian

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg er vældig glad for din kommentar, og egentlig ser du tingene lidt klarere, end jeg selv gør. Det jeg i hvert fald kan se er, at de skriver om noget, de ikke har (en skid) forstand på. Du har ret i, at det er både dikterende og nedladende. jeg har tabt kampen på forhånd og kunne egl. bare have sendt dem koderne.

 13. René R
  René R siger:

  Og af samme grund er jeg IKKE en del af omtalte adminteam længere, jeg kunne nemlig IKKE stå inde for dette, i mine øjne fuldstændig tåbelige, brev til dig Hanne.

  Nu ligger de som de har redt, det bliver spændende at følge med i den process der nu skal sættes i gang vedrørende gruppens nye webmaster(e), men én ting er sikkert, kvaliteten af dit arbejde kan de ikke leve op til, det tør jeg godt skrive under på.

  Stort kram

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære René R

   Jeg er glad for at høre fra dig, og at mærke din opbakning.

   Tusind tak for din opbakning til mine kvalitetskrav. Jeg synes, jeg ved, hvad jeg foretager mig. Jeg holder mig ude af supporten, for det har jeg ikke forstand på. På tilsvarende vis burde de holde sig ude af hjemmesiden, for det har de ikke forstand på.

   Knus retur! Jeg er glad for, at du er min ven, og jeg glæder mig til at møde dig IRL.

   • René R
    René R siger:

    Jeg glæder mig også til at vi skal mødes og “trykke på næven” som vi siger heroppe i nordvest-jylland.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.