Den høflige slagter

Det er underligt at være “frue”.

Jeg skal have en middagsgæst i morgen, og derfor har jeg været hos slagteren og købe noget ordentligt kød. Hvidovre Stationscenter, som nu bare hedder Hvidovre C, er et mærkeligt sted, der – trods en årelang ombygning – stadig minder om et eller andet i Østeuropa før murens fald, men en rigtig god slagter byder stedet altså på.

Det er også en meget høflig stab hos slagteren. Den unge mand nåede at sige “Frue” til mig mindst tre gange i løbet af den tid, det tog at gøre indkøbet. Jeg har det lidt underligt med at være blevet en, man siger frue til. Nuvel, jeg er efterhånden ganske gråhåret og når jeg har min grå vinterfrakke på, så bliver jeg mere “fruet”, og frakken er da ganske vist også købt i en vaskeægte dametøjsbutik, men fruestørrelse er det altså ikke, og alt kan gemme sig i min pragtfulde frakke. Jeg ville bare have en frakke, som går godt ned om benene, som var tidløs og i en god kvalitet – ellers er det simpelthen for koldt at stå i minusgrader og vente på bussen endsige at gå ned at ryge. Jeg endte derfor med en skøn østrigsk “mantel” i ren ny uld, og nu er jeg så blevet “frue”.

Jeg tror, jeg tager hævn og kommer i min spritnye korte North Face fiberjakke i morgen 🙂

Loading comments...