Debatten på DR2

DR2

Jeg ville gerne følge med

Jeg er vild med politik og politiske debatter, der rykker. Derfor tændte jeg for Debatten på DR2 forleden aften, hvor det skulle handle om politikerlede. Der skulle komme spændende gæster i studiet: folk fra både højre og venstre side i salen, Folketingets formand, en iværksætter, en uden arbejde osv. Der var linet godt op.

Jeg måtte imidlertid slukke efter de første 45 minutter ud af 1½ time, for det eneste der skete var faktisk, at de alle stod og råbte i munden på hinanden. Det rykkede ingen vegne. Den, der råbte højst, vandt en ‘runde’. Den eneste der virkede troværdig var faktisk Pia Kjærsgaard – og det siger ikke så lidt.

Clement Kjersgaards skyld!

Clement Behrendt Kjersgaard er en elendig og fuldkommen talentløs ordstyrer i Debatten, der intet gør for at holde en ordentlig debattone, hvormed jeg mener, at han ikke sikrer, at den enkelte får lov at tale ud, at der tales efter tur, at alle får taletid, at det ikke ender i råben og skrigen mv.

Jeg ved ikke, hvor konceptet kommer fra, men Martin, som jeg talte med i dag, mente, det muligvis var amerikansk. Det skulle ikke undre mig. Men hvis DR2s mål med programmet reelt var at skabe en dansk debat, skulle de ansætte en anden ordstyrer.

Clement er freelancer og er som sådan ikke ansat i DR. Jeg har hørt, at 1½ times ‘Debatten’ koster ca. 200.000 kr. Selvfølgelig skubber Clement ikke dem alle ned i foret, men om det så bare er ¼, så synes jeg ikke, han fortjener dem.

Jeg føler mig fuldstændig overbevist om, at DR2 kunne finde en bedre til jobbet.

Har du en mening om programmet/konceptet?

Er det et program du ser? Hvad synes du om det osv.?

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg ser sjældent Debatten, og hver gang savner jeg en slags forløsning – for mange ting forbliver svævende i luften, hvor de i det mindste burde falde ned. Ellers er jeg ret enig med Henny.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg har såmænd ikke engang set det tilstrækkeligt til at vide, om ting forbliver svævende i luften. Jeg kan nemlig ikke holde al den råben og skrigen ud; men i realiteten vi jeg gerne se et program som dette – men ikke med Clement.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg er ikke helt enig. Det er ikke sådan, at jeg ikke kan finde fejl hos Clement, det kan jeg såmænd sagtens, bl.a. burde han styre kombattanterne noget bedre. Jeg kan ikke fordrage råberi!

  Men jeg kan også godt lidt noget ved ham: Han har kant! Han er ikke bange for at gå til stregen og lidt over somme tider. Heri står han i stærk kontrast til mange af de andre DR-værter, der efter min mening godt kunne udskiftes med et mikrofonstativ, idet de ikke kan bekvemme sig til at stille de spørgsmål, som vælgerne/vi andre har al mulig grund til at ønske besvaret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Clement har kant – og du er skarp 🙂 Jeg er faktisk enig med dig i det med, at han tør gå til stregen, mens mange andre agerer mikrofonholdere.

   Jeg ville også opdage den slags, hvis jeg og kombattanterne dog bare kunne få ørenlyd, men de skriger jo alle sammen i munden på hinanden. Jeg har i hvert fald opgivet programmet fra nu af.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.