Autopilot

Autopiloten skal køre

Jeg har en autopilot, der skal sætte i gang hver morgen kl. 05:45 – fredag virkede den bare ikke, og så er det, jeg ikke kan komme ud af sengen. Dagen bliver helt forkert og alle daglige rutiner sættes ud af kraft. Da jeg har temmelig travlt med “Naturstyrelsen” for tiden, og da alle brugere gerne skal afslutte deres tidsregistrering i de “gamle” databaser for 2010 senest den 10. januar, er der tryk på kedlerne, og jeg tog på arbejde lørdag for at kompensere for fridagen fredag.

Det er uhyggeligt effektivt at sidde alene i en styrelse otte timer på en lørdag. Jeg nåede alt det, jeg skulle have haft gjort torsdag efter kl. 16:00 samt alt det, der kom ind fredag. Herudover fik jeg startet på at undersøge et større problem med 50 brugere, der bliver ved med at fejle i overførselsloggen fra kildesystemet.

Hvis man nu altid arbejdede på skæve tidspunkter, ville produktiviteten stige gevaldigt! Ingen telefoner, ingen kolleger, ingen distraktioner, absolut intet der kan hindre, at man holder snuden i sporet og arbejder koncentreret. Men sig det ikke til regeringen; ellers ender det bare med, at DF foreslår, at vi afskaffer weekenden.

4 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Gode chefer er guld værd. Har jeg vist sagt før…
  Jeg arbejder også sommetider ret skævt bare fordi… bl.a. fordi jeg kan køre tidligt hjem og ‘gå på arbejde igen’ kl. 22 som kompensation.
  ‘Nogen’ siger, det er skidt at gøre det på denne måde – jeg synes det er kanongodt, at man har mulighed for at arbejde nårsomhelst det passer en selv.
  ‘Nogen’ siger, at så holder man aldrig fri. Jeg siger, at jeg arbejder når jeg har lyst.
  Ingen af delene er sandheden, men jeg ville ikke for alt i verden undvære den frihed, som jeg synes, det er at have sådanne forhold.
  Den største fordel ved selvvalgte skæve arbejdstider er netop, at der er total arbejdsro.
  Kan du arbejde hjemmefra?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – jeg er fuldstændig enig med dig i, at gode chefer er guld værd. Selv har jeg valgt tilbuddet om hjemmearbejdsplads fra, for så ville jeg være typen, der arbejdede altid – jeg ville ikke være i stand til at sætte grænserne for ‘det grænseløse arbejde’. Så for mig er det godt at skulle tage ind på arbejdet for at arbejde. I en periode som denne hvor der travlt, tror jeg, at jeg oftere benytte mig af at tage en lørdag/søndag en gang imellem. Det fjerner presset fra de almindelige hverdage.

 2. Eric
  Eric siger:

  Det med effektiviteten på skæve tidspunkter har du helt ret i. Heldigvis er det længe siden, jeg selv kunne konstatere det, og jeg håber ikke, det bliver nødvendigt igen 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric – for mig er det dybest set ligegyldigt, hvornår jeg arbejder, og hvornår jeg holder fri. Jeg har nemlig afskaffet telefonsupporten til vores tidsregistreringssystem (jeg kan ikke arbejde, når folk samtidigt taler i telefonen). Det kan selvfølgelig være en ulempe for mine kunder, at de først får svar på en mail en lørdag, hvis de sender et spørgsmål en fredag. Pdas. er jeg ikke bagud, så den lille forsinkelse kan godt gå an. Heldigvis er min chef helt med på idéen og kan sagtens se, at hun får mere for pengene en lørdag…

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.