,

Atter indlagt med svær depression

Atter indlagt med svær depression

Bare en opdatering

Atter indlagt med svær depression.

Det er længe siden, jeg har ladet høre fra mig; det skyldes, at jeg har været indlagt på Psykiatrisk Center Hvidovre siden den 17. marts med en svær depression. Det var min kontaktperson Gitte Sørensen i Distriktspsykiatrien, der sendte mig afsted.

Jeg er glad for at være der, for selvmordstankerne fylder alt for meget. Som noget nyt ser jeg inde i hovedet hele tiden “en film”, der handler om min egen død og begravelse; det er rigtig ubehageligt, og jeg kan ikke bringe den til ophør. Filmen kører samtidig med alle andre tanker som en slags underlægningsmusik. Lægen Melita virkede som om, hun kendte til fænomenet, for hun kunne gøre mine sætninger færdige, da jeg fortalte hende om disse tanker. Jeg har haft depressioner siden 2003 men har aldrig set denne “indre film” før.

Mere ECT og det virker godt på mig!

Jeg får ECT (elektrochok) igen, for det virkede jo så godt sidst – nærmest en mirakelkur. Det har allerede haft den effekt, at jeg har fået appetitten tilbage, og jeg vågner ikke længere 4-4:30. Jeg har talt lidt med lægen om det, der kaldes vedligeholdelses-ECT, men det ville hun ikke være med til, jeg kan bare ikke huske hvorfor. Selv synes jeg, der ville være noget mere idé i det end at skulle indlægges hver 3./4. måned. Jeg er så uendeligt træt af at være syg.

Jeg har været hos Dr. Kaj Bjerring Andersen og få resultatet af de neuropsykologiske tests: Der er noget galt med min hukommelse, og selv om det måske lyder skørt, er jeg næsten glad for det, for så er det ikke bare noget, jeg bilder mig ind. I min journal har han skrevet, at vi har talt om, hvordan jeg kan kompensere for det i hverdagen. Jeg kan bare ikke huske, hvad han sagde.

Resultatet er vist blevet, at vi inviterer ham til en stuegang for en repetition, og jeg vil også gerne have resultaterne på skrift. Melita vil endvidere bestille en MR-scanning af min hjerne, så problemet kan blive belyst til bunds.

Tvangsindlagt medpatient med vrangforestillinger

Hen over påsken er jeg allernådigst bevilget 2 * 5 timers orlov, så lige nu sidder jeg hjemme i min dejlige lejlighed. Det er helt dejligt at være væk fra hospitalet. Jeg deler stue med en anden patient, som er fuldstændig overbevist om, at hun har brækket nakken og lænden. Hun taler om det hele tide, virkelig uafbrudt. Jeg er ved at blive (endnu mere) skør af at høre på hende. Hvor jeg dog ønsker mig et enkeltværelse, men man skal vist være mere syg end mig for at få et enkeltværelse. Jeg er glad for at være her på 808, men de fysiske forhold er alt for dårlige.

Hun er indlagt på “gule papirer” altså med tvang. Hvis de to dele var brækket, ville hun efter min bedste overbevisning ikke kunne bevæge armene (den brækkede nakke) eller gå (den brækkede lænd). Hun har haft sin sag i Patientklagenævnet, der kalder det “vrangforestillinger”, og dem er jeg nu tilbøjelig til at være enig med, men det må være meget ubehageligt at være tvangsindlagt.

God påske ønsker jeg mine læsere.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

Vil du virkelig vide noget om ECT, skal du læse her hos professor Poul Videbech.

20 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg tænkte du var indlagt igen, når du ikke lod høre fra dig. Jeg vil ønske for dig at der kommer en sådan orden på din helbredstilstand, at du kan få din tilværelse til at fungere på en stille og rolig måde uden disse gentagne indlæggelser. God bedring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   jamen så tænkte du jo fuldstændig rigtigt! Er der noget, jeg ønsker mig, er det et stille og fredeligt liv uden disse gentagne indlæggelser. Jeg havde ved gud aldrig forestillet mig, at jeg skulle være svingdørspatient på Brøndbyøstervej 160. Jeg vil gerne i gang med udviklingsforløbet under Psykiatrifonden, og jeg vil se, om jeg ikke kan forhandle mig væk fra de otte ugers karensperiode efter indlæggelsen.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg siger som Kristine: Se fremad. At se tilbage hjælper ikke en pind, og det er for sent at fortryde noget som helst, men man kan altid arbejde på at gøre fremtiden bedre end fortiden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg vil prøve at se fremad, for det er ganske rigtigt det bedste. Jeg havde en god lang snak med en af medarbejderne i aftes, og der kom vi også frem til at se fremad. Nu ser jeg frem til MR-scanningen af min hjerne, så vi kan se, hvor galt det er.

 3. Eric
  Eric siger:

  Det er godt nok op ad bakke, som vi siger i Nordjylland med vanlig logik. Jeg ved sgu ikke, hvad jeg skal sige, ud over at foråret banker på, og den mørke tid er forbi. Luk lyset ind, kære Hanne. Nu er det her i det mindste og byder sig til.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg har besluttet at nyde denne sommer og at lade lyset indtage mig. Når jeg er færdig på Brøndbyøstervej 160, må det være lyset, der styrer. Jeg er bare så træt af at være syg. Dette er min femte indlæggelse siden juni 2014; så jeg har taget min del!

 4. Pia
  Pia siger:

  Jeg er ikke læge, men derfor kan jeg da godt spille klog 😉 Da vi rejste hjem fra Madeira, var der en medpassagerer der havde brækket både hals og nakke , flere steder, og gik med krave. (Det var IKKE sket på ferien, men var gamle skader) Han havde ikke problemer med at røre armene. Det undrede mig i det hele taget, at han var så mobil, som han var. Han gik også selv.
  God påske til dig også. Jeg håber du kommer igennem mørket snart.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg må jo bøje mig for empirien: Kan man gå, kan man gå. Jeg er bare ved at få lidt pip af hendes evindelige omkvæd om, at hovedet er ved at falde af nakken. Jeg har ved gud aldrig hørt om, at et hoved kan falde af på den måde.

  • Charlotte
   Charlotte siger:

   Kære Pia
   Jeg ved ikke om du kender til mennesker med psykiske problemer,
   Men tro mig når jeg fortæller,, at mange af de kære mennesker har tvangs forestillinger som Hanne oplever.
   Og ofte er til deres eget bedste at de,er/bliver tvangs indlagt.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Kære Charlotte

    Jeg har heller aldrig oplevet den slags tvangstanker før, og det må være forfærdeligt at have dem. Hun tror virkelig, at hendes hoved er ved at falde ned ad nakken.

    Jeg er jo bare glad for at være der, og min oplevelse er, at de passer godt på mig.

   • Pia
    Pia siger:

    Jo Charlotte, jeg kender en hel del til psykiske problemer. Jeg har en mand der har været der for en del år siden og heldigvis er kommet godt ud på den anden side. Jeg har familie og venner der har været der. Det var bestemt ikke for at negligere Hannes sygdom. Jeg kender en del til Hanne, jeg har mødt hende nogle gange helt privat. Mit svar handlede udelukkende om den brækkede nakke.

 5. Lene
  Lene siger:

  Kære Hanne. Godt at høre fra dig og jeg kan godt forstå at du er ked af at blive syg igen, nu hvor det gik fremad. Det lyder som gode, kompetente mennesker du har omkring dig, men du skal også takke dig selv for, at du er god til at lægge mærke til og og til at fortælle om dine observationer og oplevelser med dine symptomer. Henny har ret i, at på den måde kan alle hjælpe dig meget bedre.
  Og som Kristine siger jeg også, vær god ved dig selv, du kan ikke ændre på det, der er sket og du kan ikke bruge bebrejdelserne til noget. Nyd din orlov, god bedring og god påske til dig 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Jeg kender kuren, når selvmordstankerne tager over og stiller sig i kø sammen med de eksistentielle tanker om livets mening, som jeg ikke kan finde. Der bliver på den måde en indre negativ logik, som jeg ikke kan bryde med tankens kraft. Og den “film” jeg ser nu, har jeg aldrig set før, selvom jeg har haft depressioner siden 2003. Jeg må sige, at jeg synes, jeg har taget min del af slæbet.

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med, at du har fået “orlov”. Det er vel et tegn på, at dine læger mener, at det går fremad? Hvad det angår, om du skal have “vedligeholdelses ECT” eller ej, så synes jeg, det lyder trygt, at lægen ikke vil være med til det. Hun har indsigt i, hvordan det virker bedst for dig. Husk, at det er hende med den medicinske embedseksamen! Du er til gengæld eksperten i, hvordan du har det, og det må du endelig formidle til lægen, som kan tilrettelægge din behandling bedre, jo mere information, hun har. Jeg kan godt forstå, at du er træt af at være syg. Det bliver man, og det har været et langt, sejt træk for dig. Lad os håbe, at det virkelig går fremad nu. God påske!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Melita (lægen) har jo sikkert ret i det med vedligeholdelses-ECT, men jeg kan ikke huske hvorfor, og så er hun polak eller sådan noget, så hun er lidt svær at forstå. Nu har jeg spurgt nogle af de andre om begrundelsen, for jeg vil jo gerne forstå min egen behandling.

 7. Charlotte
  Charlotte siger:

  Kære Hanne

  Rigtig god bedring.
  Håber og tror lægerne nok skal finde frem til den rigtige behandling til dig.
  God påske og nyd dine timer hvor du kan gøre hvad du har lyst til.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Charlotte

   Tak skal du have og tak for din hilsen. Jeg stoler meget på lægerne, og jeg synes, de er dygtige derude. Det er det bedste sted, jeg kan være lige nu.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.