At leve med Aspergers syndrom

At leve med Aspergers syndrom

Bare lidt forskelligt

At leve med Aspergers syndrom.

Det bekommer mig ikke så vel, at det nu bliver så tidligt mørkt; men jeg prøver at afværge følelsen af mørket ved at tænde stearinlys, drikke god kaffe og høre gammel musik. Og i øvrigt tænke på, at der nu er mindre end en måned til lyset vender tilbage. Det kan da heller ikke være sandt, at der skal være dage, hvor det nærmest er mørkt kl. 15.

Den gamle musik

Måske husker du Anne Grete og Peter Thorup fra 1980’erne til midt i 1990’erne? Nogle siger, hun havde en ‘skærebrænderstemme’; jeg kan nu godt lide stemmen, og jeg synes, teksterne har et godt jazzet indhold. En af mine Facebookvenner har købt et stykke vinyl med hende, og det fik mig til at se efter, om hun ikke skulle være på Spotify – og sørme jo det er hun. Jeg er meget glad for mit Premiumabonnement der og hører meget musik. Og med det nye headset, betalt af firmaet, kan der komme godt med volumen på. Så mærkes mørket mindre.

Julearrangement i firmaet

Jeg skulle hente noget ude i Interflora i torsdags og dumpede lige ned i et julearrangement kl. 17. Jeg kom kl. 14 og blev inviteret til at deltage. Jeg sagde ‘ja tak’ for ikke at virke sær og for at vise min interesse for kollegerne. Men mine kernekompetencer er det jo ikke. Jeg bliver sitrende og nervøs ved den slags, men det kommer jo ikke dem ved. Jeg mærker min Asperger kraftigt i sådanne situationer.

De tre timer brugte jeg sammen med en uhyre sød og hjælpsom kollega, hvor jeg kunne få stillet de sidste spørgsmål, lytte med på hendes samtaler og se det system, de bruger til at se på flowet pr. buket, hvis kunderne ringer ind for at spørge til fx status for ordren. Det system har jeg ikke adgang til, det kunne jeg ellers godt tænke mig, men det er nok ikke meningen med mit job.

Kl. 17 gik det løs med gløgg, æbleskiver og fremstilling af juledekorationer. Jeg ejer ingen kreativ åre, og pludselig var jeg alene med 35 fremmede mennesker. 1:1 med koncentration om det faglige går fint, men 1:35 går ikke. For ikke at virke mærkelig lavede jeg en juledekoration, der blev lokalets grimmeste, men der var vist ingen, der opdagede det. Allehånde materialer var ellers til stede; vi sælger vel blomster og deslige?

Kl. 18:15 udnyttede jeg et ubemærket øjeblik til at liste hjemad; men damned, mens jeg stod og ventede på taxaen, kom en kollega ned for at ryge, og så fik vi en rar lille sludder. Igen 1:1 går fint.

Sådan er mit liv med Aspergers syndrom.

Jeg har ikke noget til gode hos Vorherre

Jeg har en ven, der er rigtig god til at finde gode lydbøger og anbefale dem til mig. Så nu er jeg i gang med Merete Stagetorns erindringer: ‘Jeg har ikke noget til gode hos Vorherre’, som bare er 4 timer og 5 minutter lang. Jeg startede i aftes, men da jeg havde hørt 15 pct., gik Nota godt og grundigt ned, så grundigt at de først er kommet op her i eftermiddag. Så har jeg noget at lave. Jeg ser frem til at tale med min ven om bogen på fredag.

Du må have en god søndag.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvis du godt kan lide Anne-Grethe, skulle du også prøve at lytte til de canadiske McGarrigle søstre. Deres stemmer er meget lige som Anne-Grethes, plus at det er flere af deres sange, Anne-Grethe synger, men hun har selvfølgelig fået dem oversat. Det gælder fx “Vinterdag på strøget”

 2. Eric
  Eric siger:

  Vi købte nyt musikanlæg for nogle dage siden, så nu har jeg også fået ørerne op for lykken ved at streame – sidder netop og lytter til Scott Joplin-rags 🙂
  1:35 er noget skidt for dig, men i det mindste kender du årsagen og kan indrette dig efter det det meste af tiden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja streaming er genialt. Bruger I/du også Spotify? Nyt musikanlæg nej hvor lækkert. Jeg tænger til at skifte mit ud for det er til de 300 Cd’er som jeg alligevel aldrig hører. Det er ellers en skam for det er fineste Denon fra HiFi-klubben.

   Ja du har ret i, at jeg kender årsagen, og det er rart. Her blev jeg bare lige fanget.

   • Etic
    Etic siger:

    Ja, jeg bruger Spotify – i hvert fald so far. Jeg bad om gratisversionen for at se det an, men får ingen reklamer, så det er nok Premium på prøve.
    Det gamle anlæg fra CD-Rommens babytid opgav ævred, og så købte vi nyt – Denon fra HIFI.klubben 😉 Super lyd, og så kan det en forfærdelig masse, som jeg er ved at finde ud af.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Ja jeg tror du har helt ret i, at trialversionen af Spotify er Premium. Så sælger de lidt flere Premium; men herre gud de 99,00 kr. om måneden går nok også endda.

     Så er vi to der ved noget om god lyd: Denon fra HiFi-klubben 🙂 Du må lege godt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.