Udsyn

Er verden blevet sindssyg?

Her fra “mit vindue mod verden” har jeg fineste udsyn, men jeg synes, det er lidt beskæmmende for tiden! Efter en lang periode ikke at have set TV-avis, fordi jeg ikke kunne koncentrere mig om det, har jeg optaget TV-avisen og “22 Skammelsen”, som jeg synes, er at godt program, selv om det er på TV2.

Og hvad ser jeg: Gaza mod Israel med 2000 dræbte de fleste civile, koldkrigslignende tilstande overfor Rusland, konflikten i det østlige Ukraine, USA bomber nu i Irak for at ramme Islamisk Stat, der terroriserer almindelige (og måske især kristne) irakere og kurdere, situationen i Syrien…

Listen kunne sikkert være meget længere, og jeg har helt sikkert glemt noget, men den er så mænd rigeligt lang til at fremstille min pointe: Verden er blevet sindssyg.

Plejer det at være sådan eller er det bare mig, der pludselig er vendt tilbage efter i fire måneder at have været beskæftiget med et mord i 1867 og efter at have været indlagt på en psykiatrisk afdeling?

Hvornår fyrer hele krudttønden af – ender det i en 3. verdenskrig? Jeg er meget bekymret for hvordan, det hele dog skal ende.

19 Svar
 1. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Ja, verden er af lave, men jeg er bange for, at den har været det længe. Måske denne gang det synes værre, fordi det er tættere på.
  Jeg hører aldrig radio, ser sjældent nyheder eller læser avis. For nogen tid siden fik vi et tilbud om en gratis avis i en måned, et tilbud vi tog imod og hold da godtnok op, hvor jeg synes det hele ser slemt ud ude i den store verden. Det gjorde det givetvis også før jeg læste avis hver dag, men nu fokuserer jeg mere på det.
  Selv om jeg har nydt at blive holdt a jour med nyheder (de positive altså), så tror jeg ikke at det er noget for mig med den daglige avis, så hellere gå og lulle mig ind i den tanke, at det hele jo går meget godt.
  En rigtig god og forhåbentlig positiv weekend til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   Også god weekend til dig!

   I lange lange perioder har jeg også holdt mig fri af nyhedsstrømmen og levet i 1800-tallet, hvor jeg trives så godt, men der også et eller andet i mig, der gerne vil vide, hvordan det går i verden omkring mig. Verden bliver ikke bedre af, at man forholder sig til den, og måske skulle jeg bare som dig lulle mig ind i tanken om, at det går meget godt, og ingen vil synes, at jeg gør noget galt i den forbindelse!

 2. Pia
  Pia siger:

  Fra jeg var en ganske lille, har jeg hørt at 3. verdenskrig kunne udbryde hvert øjeblik det skulle være. Der er gået 50-60 år, så på det område har verden ikke forandret sig. Det er nu mere end en måned siden jeg har set noget som helst tv. Hverken nyheder eller noget andet. Hver aften, efter vi kom hjem fra ferie, har jeg sagt, at nu skal jeg altså se nyhederne, men der er hele tiden andre ting jeg er optaget af. Jeg lever ganske glimrende uden, men føler mig ind imellem ret dum, når andre snakker om, hvad der rører sig ude i den store verden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg er også vokset op med frygten for krig og for 5. kolonne, som jeg troede en morgen ville stå ude i haven – ikke særlig pædagogisk af mine forældre!

   Jeg kan også leve måneder uden TV og uden nyheder, men jeg er nødt til at følge bare lidt med, så jeg ikke får gravet mig helt ned i 1800-tallet, hvor der jo er trygt og fredeligt, når man ser på det fra 2014. Jeg kan i og for sig godt lide at være orienteret om verdens gang, men det jeg ser er bare så stygt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anne

   Tak for din kommentar og velkommen på min blog. Din kommentar skulle lige godkendes, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du gå lige igennem.

   Tjah måske er det det, man skal gøre, leve i lykkelig uvidenhed 🙂

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Der er ikke noget nyt i at verden er af lave. Du har en ganske god pointe i ikke at udsætte sig for den negative påvirkning hele tiden. De par uger vi var på sommerferie så jeg ikke nyheder en eneste gang og savnede det ikke. Straks hjemme kunne det atter konstateres at alt var normalt – verden er af lave.
  Men det er en fornøjelse at være i verden – og man kan sagtens opleve den i lave.
  Konklusionen er at se to nyhedsudsendelse hver 3. måned. Bare sådan for at konstatere at intet er ændret.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg kender godt det med at komme hjem fra ferie uden nyheder, så tænde for TV-avisen for at konstatere at intet er ændret. Måske skulle jeg atter gå over til kun at se TV-avis hver 3. måned 🙂

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Jeg gider ikke se gamle danske komedier, så hellere skabe noget ved computeren selv.

  Det er måske nok lidt overdrevet med to gange nyheder, men Skammelsen er altså god.

  Jeg er også enig med Eric. Nyhederne viser jo ikke alt det gode, der også er i verden.

 5. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg er nu ikke bekymret for en tredje verdenskrig, og tv-programmerne fokuserer nu engang hovedsagelig på de dårlige nyheder. Den er gal mange steder i verden, ikke kun i Gaza. Ikke at jeg sympatiserer med nogen som helst, der opfører sig sådan – selvfølgelig er det rædsomt, men jeg har gjort mig selv immun, for jeg kan ikke ændre noget alligevel.
  Jeg lader John om at se de nedslående nyhedsudsendelser og gør ellers som Eric: koncentrerer mig om det, der er godt ved verden – og der er heldigvis meget!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg er også enig med Eric. Nyhederne viser jo ikke alt det gode, der også er i verden, og det har du ret i, at der er masser af.

   Jeg sympatiserer sådan set heller ikke med nogen bestemt, jeg hader bare, at der er så mange civile, der bliver dræbt. Imun kan jeg ikke blive (selvom det lyder praktisk), så længe det går ud over uskyldige mennesker. For min skyld kan Netanyahu og Hamas slå hinanden ihjel fem gange, bare de lader civile palæstinensere og israelere være i fred.

 6. Eric
  Eric siger:

  Verden har sgu altid været sindssyg, nogle steder mere end andre steder. Men verden er også pragtfuld, det fokuserer medierne bare ikke på.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tjah du har jo desværre nok ret. Du har også ret i at verden også er pragtfuld, det glemmer man bare, hvis man ser to gange nyheder pr. dag. Måske skulle jeg bare lade være…

 7. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Der er ingen, der ved, hvad det ender med. Og ja, verden er blevet tosset. Men det har den nu været længe. Problemet er, at det fortsætter, selv om man holder op med at se nyheder. Jeg forstår dig nu godt. Man er helt uden indflydelse på de gakkede tilstande. Derfor kan man fristes til at vende ryggen til. Det bliver bare for meget.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det er fristende at vende ryggen til, bl.a. fordi man ikke kan gribe ind og ændre noget som helt. Mine 100 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Gaza forslår jo som en skrædder i helvede. En af mine Facebookvenner skrev forleden på sin væg, at han bare ville lade dem slås, og at det ragede ham en høstblomst, fordi det altid havde været sådan. Den holdning kan jeg slet ikke goutere, men jeg kan måske alligevel godt forstå det en lille smule.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.