Tanker om adskilligt natten til den 26. juni 2019

En tropenat

Tanker i en tropenat

I nat, da jeg ikke kunne sove for tropevarmen, lå jeg og udtænkte forskellige små blogposter. Ingen af dem var lange nok til en enkelt post, derfor kommer her en af dem, der kunne have heddet ‘Diverse’.

Den effektive frisør

Hos frisøren

Jeg går til frisøren hver sjette uge, da jeg – i følge frisøren – har meget hår og tykt hår, der vokser vildt, og jeg ikke kan holde høstakken ud efter de seks uger.

Faktisk bryder jeg mig ikke om at gå til frisøren; det hænger sammen med det sorte slag og det fraklip, der falder ned på det, som bliver mere og mere hvidt. Jeg er simpelthen lige pludselig blevet hvidhåret. Jeg ser det ikke, når jeg ser mig selv i spejlet, men på slaget er det tydeligt. Selv ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til den udvikling, men frisøren siger, der er folk, der betaler penge for at få den farve… Jeg prøver at være lige så  positiv.

Jeg ved ikke, hvor han og hans kone(?) er fra, men jeg gætter på Syrien. De taler begge perfekt dansk, hvis man antager, de kun har været her siden 2015.

Uanset hvem af dem der klipper, så går det tjept: jeg kan nå at gå hjemmefra, til frisøren, i Kvickly og hjem igen på en time. Selve frisøren tager ti minutter, hvis det er ham, der klipper og 15 minutter, hvis det er hende, der klipper.

Prisen er absolut rimelig: bare 200 kr. for en ‘dameklip’, men så er det også på Hvidovrevej.

Løft til psykiatrien

Retfærdig retning for Danmark

Jeg vågnede op til noget meget positivt nemlig en aftale mellem de fire ‘røde’ (de radikale er ikke røde, de er socialliberale!) partier, der gør den 41-årige Mette Frederiksen til statsminister. Og et ‘regeringsgrundlag’ der blandt andet vil give psykiatrien et løft.

“Løfte psykiatrien.

En ny regering vil invitere til forhandlinger med henblik på at indgå en aftale om en 10-års plan for psykiatrien med forpligtende mål om blandt andet at mindske antallet af genindlæggelser, nedbringe ventetiden og øge gennemsnitslevealderen for borgere med psykisk sygdom samt med følgende prioriteter:

 • Forebyggelse af psykisk sårbarhed.
 • En større forebyggende indsats og flere tværgående behandlingstilbud.
 • Flere sengepladser i psykiatrien.
 • En udvidelse af den eksisterende ordning for gratis psykologhjælp, så den omfatter 6-24 årige”
  Kilde: Aftalens side 10 af 18

Endelig, endelig får vi måske den ti-års plan, vi har sukket så længe efter, og som der er så hård brug for.Jeg håber paterne vil invitere både SIND og Psykiatrifonden til forhandlingsbordet, når det skal besluttes, hvordan de fine ord bedst omsættes til handling.

At bo på torvet

På Hvidovre Torv

Jeg bor lige ud til torvet, Hvidovre Torv, som er en hyggelig, rund, intim plads overfor middelalderkirken. Der er mange aktiviteter, både uorganiserede og organiserede,

En dag øvede far og søn sig i langskud med fodbolden. Jeg råbte i forbifarten til dem, at det så hyggeligt ud, og faderen svarede, at det var sønnen, der var bedst.

Af og til er der loppemarked og den slags. Om sommeren er der ofte musik på torvet, og selv om det ‘larmer’, er det rart med liv og glade dage. Stilen er typisk blød rock. Og det er højt – megahøjt.

Jeg kunne vælge at være en sur gammel mokke, men jeg styrer mig og nøjes med at lukke vinduerne samtidig med, at jeg glæder mig over, at de bringer omsætning til Torvecaféen. Den mangler nu nok ikke noget med den beliggenhed men alligevel kan det jo altid gå bedre.

Det går godt med både håndled og skulder

Good bye til skuldersmerte

Hvis man en gang har prøvet at have forbistret ondt et eller andet sted, så glæder man sig vildt over, at det går over. Det er lige som det gamle mundheld med at banke hovedet ind i væggen, for det føles så dejligt, når man holder op.

Nu gør det ganske enkelt overhovedet ikke ondt i skulderen længere. Som i slet ikke. Og ja Jørgen… Jeg holder pauser og laver lidt øvelser og husker at rette mig op 50 gange pr. dag.

Mht. håndleddet skal jeg stadig passe en anelse på, men smerterne er helt væk. Jeg skifter mellem mine to luksuriøse Logitechmus og jeg tror, det har gjort det store udslag. De statiske bevægelser er aldrig af det gode.

3 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Der er gode takter i hensigtserklæringen for den nye regering, forståelsespapiret. Så må vi se, hvad, hvor meget og hvordan det udmøntes med tiden. Skal vi i mål med 70 % CO2-reduktion, bliver det et meget anderledes samfund, og det bliver meget spændende at være vidne til – og deltager i – den proces.
  Tillykke med skuldersmertens exit, og endelig vil jeg bare sige, at min frisør er endnu billigere, men han klipper også kun de grå hår.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Åh ja Forståelsespapir, det er sådan det hedder. Jeg kunne ikke lige huske det. Jeg synes bestemt også, der er mange gode ting på de 18 sider, som jeg rent faktisk har læst, fordi de var så spændende. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvilke konkrete initiativer, der skal til, for at nå målet om de 70 %’s reduktion, men en ting er sikkert, og det er, at jeg gerne deltager. Det er vores jord, og der er kun os til at passe på den. Tænk hvis Danmark virkelig kan blive foregangsland. Det bliver stort.

   “…Klipper kun de grå hår… ti hi, det må så være fordi, de hvide er dyrere.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.