Overskriften er en let omskrivning

af “Tag den ring og lad den vandre” – noget man sang i skolen (for en menneskealder siden)

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg senest har været uden for København, ja bare uden for Hvidovre, det må have været i 2013 eller 2014, men nu skete det altså.

Jeg har gode venner, der solgte huset i Charlottenlund og flyttede op til et andet, mindre hektisk, liv i Nr. Vorupør i Thy. De går og har det godt, og de deler ud af glæden og kærligheden ved at invitere på besøg. Så skønt! Så fantastisk, når mennesker vil dele ud af det, de har.

Birgit og jeg var nære kolleger “way back” (2000 – 2004) i Patent- og Varemærkestyrelsen. Jeg skiftede job, det skulle man jo, når karrieren skulle plejes, så jeg rejste til Danmarks Statistik, og vi mistede kontakten. Der gik nogle år, hvorefter hun fandt mig via Facebook, og vi udviklede et venskab.

Jeg har spist mange gode middage hos dem i Charlottenlund og vi tilbragte mange fine (halve) nætter med at spille “Backpacker” på computeren. Det er et spil på paratviden om alverdens ting og sager rundt om i verden. Vi blev helt gode til sidst. Hun var bedst.

Birgit fortæller, at hun har besøgt mig under op til flere indlæggelser både på psykiatriske og somatiske afdelinger. Det husker jeg ikke. Det var pænt af hende.

En rejse som et eksperiment

Jeg ville utrolig gerne se dem igen, for vi har ikke set hinanden gennem hele coronatiden – de har passet på, og det har jeg også. De flyttede til Thy (vist) i marts og de har har haft sygdom i den nære familie, så der har været meget at se til, både for dem og for mig – selv skulle jeg have fremtiden til at falde på plads. Men nu kunne det endelig blive.

Idet jeg er vant til at tulle rundt med mig selv, var jeg meget spændt på, om det kunne “fungere”. Hvordan er man sammen flere dage i træk – fra onsdag til lørdag? Kunne det “fungere”? Men det kunne det sagtens – endda meget mere end det. “Fungere” er noget, maskiner gør, men vi er jo mennesker. Jeg kunne trække mig lidt tilbage, og de kunne trække sig lidt tilbage. Vi kunne være sammen uden at sidde lårene af hinanden. Ingen kan samtale tre døgn i træk, hverken de eller jeg. De har så meget plads, at jeg havde mit helt eget anneks at sove i. Jeg er vant til at være på nettet en times tid under dynen, efter jeg har taget natmedicinen – og det kunne stadig lade sig gøre. Så fedt!

De store vidder

Birgit & Martin er så utrolig dygtige til at vise deres skønneste steder frem. I får nogle af dem at se i det lille galleri herunder. Men vi har også samme “smag”: det, de sætter pris på, sætter jeg også stor pris på: naturen, de store vidder, klitheden efter Klitmøller, hvor der stort set ikke er noget før Hanstholm, det kæmpestore hav osv. Det er fantastisk at kunne lade blikket vandre – tænk at der ikke står en bygning i vejen 100 meter væk!

Jeg elsker min lejlighed i Hvidovre, jeg er Københavner med K, men jeg kan godt mærke, at der også er en del af mig, der savner fraværet af storbyen. Jeg er til dels vokset op på Bornholm, og der skal jeg aldrig over igen, der er for mange dårlige minder knyttet til, men jeg forstår inderligt godt mennesker, der rykker teltpælene op og vil noget andet.

Inden galleriet skal du nyde “det kæmpe store hav” i 33 sekunder fra i formiddag – du klikker bare på “Film”. Kig efter bølgerne og se om du måske kan få øje på de fantastiske kitesurfere, der virkelig har styr på, hvad de laver (og så har Birgit gudskelov forståelse for, hvad det betyder, at slæbe en slægtsforsker på en kirkegård, se på stenene her og tænk over hvilke liv, der er sluttedes her):

“Film”

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvor herligt, at du kom til Thy! Det har sikkert været opfriskende midt i hedebølgen. Det er også vidnesbyrd om, hvor godt det går dig nu, at du overhovedet kunne det.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja – så herligt! Det var bestemt forfriskende, for forestil dig lige, at der er mindst fem grader varmere her i mit murstenshus. Ret ulideligt.

   Du har ret i, at det er et godt vidnesbyrd. For seks/syv måneder siden, var jeg to måneder på afdeling 74 på Psykiatrisk Center Glostrup.

   Svar
 2. Birgit
  Birgit siger:

  Tak for besøget, og for den fine blogpost om os og Thy.👍🌞
  Vi ses her nordenfjords en anden gang.
  Knus 😊

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Bix

   Det er sørme mig, der takker! Men dit svar beviser, at vi forstår hinanden.

   Ja du kan tro, vi ses Nordenfjords – I slipper ikke. Jeg håber, I kan forstå, hvor stor pris, jeg har sat på jeres enorme gæstfrihed.

   Knus retur til jer begge.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *