,

Menighedsrådsvalg

Vores lysbærer i Hvidovre Kirke

Samtidig med den amerikanske afstemning mellem Trump og Clinton den 8. november 2016 er der her i landet afstemningsvalg i de få sogne, hvor der er indleveret flere lister. Hos os i Hvidovre Sogn er der nu pludselig flere lister.

For det første har vi “Fælleslisten”, som vi fik på plads den 13. september, der samler mennesker, der har lyst til at smøge ærmerne op og gøre noget for den hvide middelalderkirkes liv og vækst, og som ikke bedriver partipolitik i kirken. Det skal dog siges, at vi i og for sig ikke har mærket så meget til de politisk valgte medlemmer, bortset fra at den konservative kasserer har løbet efter femørerne de seneste fire år – men det er altså passé med dem nu.

I går lige inden sidste frist dukkede der så endnu en liste op. Den hedder: ”Dem de andre ikke vil lege med”. Listen består dels af nogle nye kræfter, som vi ikke kender, og så et par af de socialdemokrater, der ikke kom ind på selve fælleslisten men havnede på suppleantposterne.

Summa summarum vi skal nu have afstemningsvalg (kampvalg).

Min gode kollega J i menighedsrådet er allerede i gang med at samle stemmer rundt omkring, hvor hun er aktiv i andre sammenhænge i sognet. Så kan hun få en masse personlige stemmer. Det er hende velundt, for hun er meget dygtig.

Jeg kender ikke et øje i Hvidovre, som ikke allerede er aktive i kirken. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gå ud og kapre personlige stemmer. Tjah jeg kunne jo stemme dørklokker ved gå lidt og ned ad Åstrupgårdsvej. Det er bare slet ikke min stil, og jeg ved ikke, om jeg overhovedet kan det.

Hvis jeg ikke kommer ind, er det bare ærgerligt, for jeg har lagt hjerteblod og arbejde der siden 2008, så hvis folk nu skulle stemme på baggrund af det arbejde, der allerede er leveret, ville jeg måske nok have en bedre placering – tror jeg da selv.

Dybest set synes jeg, at et sådant afstemningsvalg er noget frygteligt pjat, som koster ca. 90.000 kr. Beløbet betales af provstiet, men det betyder jo ikke, at det ikke er en udgift. I øvrigt behandles provstiets pengekasse ofte som om den er uudtømmelig. Det er den jo altså ikke.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det koster penge med sådan et valg, men det er da demokratiet i funktion.

  Hvis du ligefrem bliver nødt til at foranstalte en valgkampagne, så synes jeg lige, du skal tænke over, hvor vigtigt det er for dig at komme ind. Jeg ved ikke, hvor mange der plejer at stemme til menighedsrådsvalg, men kunne det ikke tænkes at være netop de mennesker, du kender fra kirken? Jeg ved, at jeg aldrig har stemt til menighedsrådsvalg, fordi jeg ikke har betragtet mig som en del af nogen menighed på en måde, der kunne berettige mig til at være med til at bestemme der.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har fuldstændig ret i, at demokratiet koster og virker. Og sådan skal det naturligvis være.

   Jeg kan slet ikke det med at foranstalte valgkampagne – jeg har ganske enkelt ikke de kompetencer, der skal til.

   Jeg har heller aldrig stemt til et menighedsrådsvalg. De to perioder, jeg har været med, har der nemlig været fredsvalg. Folk står helt sikkert ikke på nakken af hinanden for at komme til stemmeurnerne 🙂

   Hvis jeg får nogle stemmer, vil de helt givet komme fra de mennesker, jeg kender fra kirkerummet og som tilhørere til menighedsrådsmøderne. Socialdemokraterne kommer sikkert med en busfuld, der skal stemme. Min gode “kollega” henter stemmer fra pensionistklubben osv. osv. Alle andre har vist en strategi.

   Jeg forbliver på Fælleslisten og stemmer ikke dørklokker. Ryger jeg så ud, er det rigtig kedeligt, for jeg vil mange ting med kirken, og jeg oplever, mit engagement som værende lidt over middel.

 2. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Det er ikke nemt, det der med at ringe på hos fremmede og promovere sig.
  Jeg håber virkelig for dig og kirken, at du bliver genvalgt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Tak skal du have Kirsten! Som jeg også skrev til Henny, så har jeg slet ikke de kompetencer, der skal til for at lokke nogen til stemmeurnerne. Hvis jeg ender med at ryge ud, må jeg finde noget andet at beskæftige mig med – selvom jeg har mange gode følelser for stedet, og mange ting jeg ikke har fået gjort færdige.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.