Forår og frihed

Det er forår, blomsterne pibler frem, og jeg føler mig taknemmelig over at være i den neutrale fase. Angsten for at ryge ud i en af de to poler er bestemt til stede, men jeg håber at kunne undgå det. Det at gå på arbejde på verdens bedste arbejdsplads har i sig selv en helbredende virkning, og jeg håber, det kan være med til at holde mig på sporet.

I går var jeg på cykel til arbejde for første gang ved hjælp af GPS’en. Den sender mig af og til ud på nogle mærkelige veje, men jeg har ikke mod på at afvige fra instruktionerne. Det må komme senere. Men sikke en frihed pludselig at have fået ved at kunne transportere mig selv igen. Det har jeg jo ellers altid gjort siden 1980, og jeg har kendt indre by som min egen bukselomme. Måske kan det trænes op og komme igen? I dag skal jeg i Distriktspsykiatrien, og det er selvfølgelig også på cykel i det dejlige forårsvejr.

18 replies
 1. Randi
  Randi siger:

  De længere dage, lyset og forårssolen gør bare noget godt for de fleste af os. Det giver ekstra mod på livet og på at tage udfordringer op 🙂 Jeg har læst lidt på din blog og er fuld af respekt for dit gåpåmod!

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Randi

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Du har helt ret i det med de længere dage, lyset og forårssolen! Det giver i sig selv energi. Jeg har sådan set altid haft gå-på-mod, men det har været lagt på hylden de seneste 2½ år, hvor jeg ikke har kunnet se nogen vej frem. Nu lysner det, og det at gå på arbejde igen har stor betydning for mig. Nu mangler der bare kommunens endelige godkendelse af fleksjobbet. Jeg trækker ikke vejret helt roligt, før end det er på plads.

   Svar
 2. Pia
  Pia siger:

  Hvor er det dejligt. Jeg glæder mig også over dine fremskridt og med træning skal der nok ske fremskridt på cykelfronten.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak skal du have. Fremskridtene kommer lidt efterhånden som jeg finder energi til dem. Ja jeg behøver vist en del træning oppe på cyklen, for jeg er meget ude af form, men det er klart, når jeg ikke har bevæget mig ved egen kraft i ca. 1½ år.

   Svar
 3. Ellen
  Ellen siger:

  At cykle er dejligt, og det er fint, at du kan finde vej igen, selv om det er med hjælpemidler – det er jo ligegyldigt, bare man kommer frem.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja det er lige til at blive glad af. I dag er det blevet til 20 km, og jeg mærker tydeligt, at jeg er ude af form, men det skal nok komme igen 🙂

   Svar
 4. Lene
  Lene siger:

  Jeg har det fuldkommen som Gitte, jeg bliver så glad over de fremskridt der sker, og så er jeg vildt imponeret over at du kunne finde ud af at få det til at virke 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tusind tak fordi du glæder dig sammen med mig. Ja lige for tiden går det fremad og det er fantastisk, men jeg trængte nu også til lidt medgang.

   Jeg må hellere være ærlig og sige, at jeg måtte eksperimentere en del, inden jeg fik det til at virke, fx kunne jeg ikke få Google Maps til at tale, men pludselig virkede det, uden at jeg rigtig ved hvorfor. Nu glæder jeg mig bare over at kunne finde vej igen.

   Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det er så skønt, og jeg er så glad for det. I sig selv modvirker motion også sygdommen, og herudover er jeg gået og blevet for tyk, så hvis der kan ryge et par kilo er det kun fint,

   Svar
 5. Gitte
  Gitte siger:

  Århhhhh Hanne, det er bare så godt ?? Jeg er så glad på dine vegne ? Og dejligt du også kan nyde at komme ud og cykle i det fantastiske vejr – men bliver sgu så glad i låget – fortsat godt forår/ sommer ????

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Gitte

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak fordi du glæder dig sammen med mig! Ja for mig er det stort at kunne gøre sådan en hverdagsting som at køre på cykel igen. Jeg havde ikke rigtig troet, at det kunne lade sig gøre, men det kunne det. Det er ganske vist lidt omstændigt at komme ud af døren: Google Maps skal indstilles, headsettet skal tændes og på inden cykelhjelmen, telefonen skal stoppes i hylsteret, men derefter kører det fint.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *