Eid Mubarak

racisme

På Hvidovre Torv

Også her i Hvidovre fejrer muslimer selvfølgelig, at ramadanen er forbi, og de hilser med ‘Eid Mubarak’. Ud for mine stuer, hvor torvet ligger, lød der pludselig fin fløjtemusik, ikke højt men lige netop hørligt. Da jeg gik ind for at se, hvad der mon foregik, viste det sig, at en masse muslimer var i gang med en lille fest. Der var flere boder med mad, to hoppeborge, loppeboder og andet markedsgøjl. Utroligt at det kunne gøres så stille med alle de børn. Jeg har trods alt vinduerne åbne.

Sulten kl. 14:00

Da jeg blev sulten kl. 14:00, gik jeg ned og købte noget mad i en af boderne: en fyldt paptallerken for en tyver! Røverkøb. Og det smagte godt med masser af krydderier. Jeg benyttede lejligheden til at sige ‘Eid Mubarak’ til kvinden, der øste op og tog imod penge. Hun lyste op i et smil.

Da jeg gik over torvet på vej hjem igen, lagde jeg mærke til, at der var stillet øltelt op til de etniske danskere. Så er der da også tænkt på det hele.

Fredelig sameksistens

I følge en opgørelse fra Danmarks Statistik fra 2016 udgjorde indvandrere og efterkommere på det tidspunkt 18,9 pct. af borgerne i mit postnummer – altså godt hver femte var indvandrer eller flygtning. Det tænker jeg aldrig over, og jeg synes heller ikke, jeg ser indvandrerne i gadebilledet. Formentlig fordi mine briller ikke er sat sådan på. Der er nok, der bærer brillerne på den måde. Jeg tillader mig at kalde det for fredelig sameksistens.

Det gør mig træt at høre om stram udlændingepolitik, kagefejringer osv., og selv om vi får en ny regering, er jeg ikke sikker på, vi slipper for dette, selvom vi er sluppet for både Støjberg og Henriksen. Mette Frederiksen siger jo, at hun fortsat vil føre en ‘stram udlændingepolitik’, hvad hun så end lægger i det.

Min holdning er, at flygtninge og indvandrere er velkomne her, hvis de vil arbejde. Og kræver det forudgående skolegang, så er det det, der er arbejdet. På den måde inkluderes de i fællesskabet fra dag et. Jeg tror ikke på modellen med at sidde at kukkelure på et asylcenter i måned efter måned. Det er ikke godt for hverken asylansøgeren eller Danmark.

Eid Mubarak.

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Rart med nogle positive toner. Dem hører man ellers ikke mange af, når det drejer sig om flygtninge og indvandrere – tværtimod.
  Den barske kendsgerning er også, at hvis man ikke gør noget drastisk for at motivere danskerne til at få flere børn, bliver der færre og færre i den arbejdsduelige alder, og så er der kun én løsning, og det er indvandring. Den problemstilling burde stå langt højere på dagsordenen end kager.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Præcis – vi kommer i løbet af kort tid til at mangle arbejdskraft, eller vi gør det faktisk allerede, og her kunne flygtninge og indvandrere fint få en plads i det danske samfund. Og jeg tror altså ikke på historierne om, at de ikke vil arbejde. Dem jeg kender, vil gerne arbejde med deres uddannelse, men de ender med at køre taxa!

   Nu ved jeg godt du ikke er radikal, men lige på dette punkt stemmer dine holdninger helt og aldeles med deres.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er jo netop fred og fordragelighed, folk er kommet efter! Netop når man har været nødt til at flygte fra sit hjemland på grund af bombardementer, forfølgelse og generelt helvede, så er man langt bedre i stand til at sætte pris på ro, fred og plads til at være. Så får man også overskud til at rumme nogle af de nye landsmænd og invitere dem til Eid!

  Det der med terrorisme, frygt og vold er noget, der opstår _på grund af_ negativ indstilling, dæmonisering, polarisering, kagefejring og “dem og os”-retorik, så lad os endelig få mindre af det.

  Det med at dele hinandens højtider, i hvert fald i et vist mål, er en god idé. Jeg kender masser af muslimer, der pynter op til jul med juletræ og nisser, og de og deres børn elsker det. Så skal man ikke komme og tryne dem med, at de ikke også spiser flæskesteg!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja jeg synes, du har ret!

   Det var en god oplevelse for mig at gå ned på torvet og købe noget god mad for en flad tyver. Nogle af dem jeg mødte var unge, nogle var gamle. Jeg tror, kvinderne var overrepræsenterede. Der var masser af børn i fint tøj, for det skal man selvfølgelig have på på en festdag. Så mange etnisk danske børn kunne ikke have været så stille på hoppeborgene, at jeg ikke kunne høre det fra mine stuer.

   I Hvidovre lever vi bestemt med hinanden i fred og fordragelighed. Af og til kan jeg selvfølgelig tænke mit, når jeg møder en af kvinderne i en stor kjole. Jeg tænker, at hun forhåbentlig kan dansk. Kvinderne nede på torvet talte alle rigtig godt dansk, men de var måske heller ikke repræsentative?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.