Besværligt

Der kom en SMS, og den handlede om, at der var kommet ny digital post fra det offentlige. Den slags skal man jo tjekke i e-boks hurtigst muligt, da der kan være noget, man skal reagere på. Brevet var fra Region Hovedstaden altså sandsynligvis fra et eller andet hospital. Altså loggede jeg ind på min e-boks, men jeg kunne ikke finde brevet.

Jeg ringede til e-boks’ support, der efter flere forsøg og lang ventetid fandt ud af, at brevet var kommet til min virksomheds e-boks. Jeg har ikke et login til e-boks erhverv og mener ikke, at jeg nogensinde har haft det, da jeg har ret godt styr på alle mine adgangskoder via en lille database, der hedder Password Safe. De havde en mulighed for at logge på med CVR-nummeret for min virksomhed; den kunne jeg bare ikke bruge da virksomheden Stegemüller Slægt og Web er blevet lukket for et par år siden grundet manglende aktivitet. For at e-boks kan give adgang til den lukkede virksomhed skal de brug scanning af pas, dokumentation for virksomhedens ophør og CVR-nummeret.

Jeg havde også fat i DanId der evt. kunne give mig en medarbejdersignatur, men det kunne de af en eller anden grund alligevel ikke – formentlig fordi virksomheden er ophørt.

Jeg har ikke ophørsbeviset og mindes ikke, at jeg nogensinde har modtaget et, men det har jeg jo nok.

e-boks kunne oplyse, at jeg kunne få ophørsbeviset hos SKAT. Jeg prøvede mig frem via hjemmesiden, men kunne ikke finde det. Altså måtte jeg ringe til dem og vente de 23 minutter på at få et menneske i røret. Hun var vældig flink og guidede mig hurtigt til det rigtige sted (jeg havde aldrig fundet det selv). Nu har jeg de af e-boks ønskede oplysninger og har sendt dem hele baduljen, så nu venter jeg spændt på næste trin, og på hvad det dog er, der er kommet fra Region Hovedstaden til min ophørte virksomhed. Hvis det er fra et hospital, hvad får dem så til at skrive til min erhvervs e-boks?

Hold da op hvor er det bare besværligt.

10 Svar
 1. Charlotte
  Charlotte siger:

  Ak ak. Hvor kan ting være besværlige.
  Jeg tror, jeg ville kontakte Region Hovedstaden for at høre hvad de har sendt. De kan jo have sendt brevet til en forkert e-Boks.
  Held og lykke med brevet. Og god weekend.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Charlotte

   Ja for søren; når man vil tilmelde sig noget eller oprette noget, går det alt sammen fint “på nettet”, men hvis man vil “den modsatte vej” er det meget besværligt.

   Det er lykkedes at få fat på brevet. Da først e-boks havde fået den nødvendige dokumentation i form af ophørsbeviset fra SKAT og en kopi af mit pas, gik det lynhurtigt at få adgang til min lukkede virksomheds e-boks.

   Også god weekend til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jeg er helt enig med dig. Det skal dog siges, at alle dem jeg har talt med har været rigtig flinke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har fuldstændig ret. Problemet er blevet løst – endda hurtigt, og det var overhovet ikke et vigtigt brev. Det undrer mig bare at afsenderen ikke ved, at virksomheden er ophørt. Jeg troede, alt den slags gik automatisk.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Det er sandsynligvis ikke fra et hospital – det ville da være dybt ulogisk … det er sikkert ikke engang noget vigtigt, men det skal jo undersøges og besværligt og irriterende er det da under alle omstændigheder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Nej du har ret – hvorfor skulle et hospital skrive til min ophørte virksomhed? Det er bare det eneste jeg har med Region Hovedstaden at gøre, og derfor kan jeg ikke forestille mig andet.

   Jeg synes, jeg har brugt (for) meget tid på det allerede; men det skal siges, at alle de mennesker jeg har haft i røret har været vældig flinke, når jeg endelig fik fat på dem.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.