Åh herregud – hvem skal jeg hjælpe?

Jeg er lige blevet op af en ” fundraiser” fra Red Barnet

Han var såmænd så sød, ham der ringede, og fortalte hvor meget jeg kunne få for 95 kr. om måneden, som ville svare til ca. 60 kr. efter skat. Han fortalte, hvor stor en forskel 95/60 kr. pr. måned ville gøre, og jeg var lige ved at lade mig besnakke, men jeg gjorde det ikke.

Jeg vil gerne tage stilling i ro og mag. Et eller andet sted det høre op. Jeg har fx. lige givet et større beløb til de hungrende i Yemen, hvor FN beder om støtte. Jeg har støttet, for det vil jeg selvfølgelig gerne. Men følger de også op på dem med million-kontiene? Det er let at fange os, der ikke har specielt meget, men hvordan følger de op på dem, der har masse at give væk af, men måske bare har hjertet et andet sted?

Det er sikkert svært at være fundraiser

Jeg misunder slet ikke fundraiseren, for det må være et svært job at have. Man skal på maks. fem minutter overbevise folk om, at de sagtens kan bruge 95/60 kr. pr. måned på en eller anden god sag. Er svaret “nej”, skal man haste videre til den næste og håbe på bedre succes der.

Jeg synes bestemt godt om Red Barnets sag! Ellers havde jeg heller ikke støttet dem engang i april måned (hvilket jeg ikke husker), men jeg bryder mig af en eller anden grund ikke om at blive ringet op og “taget på sengen”. Det blev jeg nu ikke, for jeg har været oppe siden kl. 7:30, men følelsen var den samme. Jeg får det lidt sådan, at jeg nok selv skal bestemme, hvem jeg vil støtte. Det skal ikke bare være dem, der ringer først!

Hvad med dem, der slet ikke ringer, fordi de ikke har råd til at ansætte fundraisere? Skal de ikke have en chance?

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er desværre sådan, at denne verdens elendighed er uendelig. Derfor kan vi ikke hjælpe alle, der har behov. Selv har jeg valgt at støtte nogle foretagender, der til gengæld ikke tigger mig yderligere. “Den, der giver, til han tigger, skal slås til han ligger”. Jeg vil under ingen omstændigheder være med til at aflønne phonere, facere, fundraisere el. lign. Man kan komme til at se sig selv som en hård nyser, når man siger nej til at hjælpe folk, der utvivlsomt er i nød. Men foretag nogle valg, og håb på, at dine valg sammen med andres valg fordeler sig nogenlunde jævnt.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Henny

   Ja verdens uendelighed er uendelig. Det har du ret i. Og det drejer sig som naturligvis om at lære at sige nej, Åh jeg synes bare, det er svært. Men når jeg tænker på, om de også ringer til dem, der har mere, så går det alligevel lettere.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.