Om humor mv.

Om humor mv.

Jeg har ingen humor

Sådan siger jeg tit til folk, og så synes de jo, det i sig selv er sjovt.

Jeg er kommet til at tænke på, hvor det stammer fra: Min mor og hendes ægtefælle tågede ofte rundt og var ‘sjove’. De forsøgte vel på en eller anden måde at inddrage mig i morskaben, men jeg syntes ikke, det var sjovt. Og min mors typiske replik var ‘Du er er sgu altid så sur’.

Jeg tror, det er heraf, det kommer, at jeg ikke mener, jeg har nogen humoristisk sans.

At kunne noget

Jeg har altid kunnet noget med hovedet, og var god i skolen mv. Jeg kunne såmænd også koge blodpølse, lave medister og finker og på anden vis deltage i parteringen af en halv gris til kummefryseren. Jeg var forholdsvis god til at ordne de gratis fisk nede fra havnen i Svaneke og den slags. De røgede sild fik jeg dog aldrig taget på.

Alligevel sagde min mor altid: ‘ Du kan ikke stikke en pind i en l*** uden at ødelægge begge dele’.

Edderkopperne

I det hele taget var hun meget pædagogisk. Jeg har altid været meget bange for edderkopper, og jeg er det endnu, selvom det er hinsides al logik. Vel for at tage min skræk hængte hun en stor kunstig edderkop op i mit undergardin. Den lignede til forveksling.

Jeg synes ikke rigtig, det hjalp.

12 år siden

Jeg begræder ikke, at det i dag er 12 år siden, jeg var til den endog meget borgerlige begravelse i Højby (Ods herred) kirkes kapel. Jeg traf mennesker, jeg ikke havde set i 25 år, men jeg ville komme. De skulle ikke skræmme mig!