Havearbejde og testamente

Per og Maj-Britt laver haven omkring deres fine vidunderlige nye kolonihavehus. Jeg har været ude at give en hånd med nogle fliser, noget sand, en trillebør og en kost. Det er så dejligt at bruge sin krop og se resultatet af anstrengelserne. Men du milde hvor kan jeg mærke, at jeg er blevet kontor-nusser.

Jeg er i selv gang med fine lille Højen kirkegård fra Gl. Skagen. De hedder alle sammen Rasmussen Det er helt hyggeligt at ‘taste gravsten’ igen, og det er snart så længe siden jeg selv har lavet en kirkegård sidst, at jeg brugte lang tid på overhovedet at komme i tanke om, hvordan det nu er, jeg kommer i kontakt med min egen server på min gl. pc. Men nu kører det, og det første 100 personer er tastet.

En kær tidligere kollegas pludselige og chokerende dødsfald (kun fem mdr. efter han gik på efterløn – verden er uretfærdig) har fået mig til at tage mig sammen til noget jeg har tænkt på i årevis: Oprette et testamente!

Jeg har ingen livsarvinger og mine efterladenskaber ville derfor umiddelbart havne i statskassen. Nu om dage opsamles midler typisk i pensioner og da jeg og div. arbejdsgivere allerede har betalt ind i 17 år, og jeg også selv har sparet lidt op, vil der jo være lidt at arve, hvis jeg dør, inden jeg pensioneres.

Når udgifterne til min begravelse er afholdt, udgifterne til vedligeholdelse af et kistegravsted 30 år frem i tiden, udgifterne til opretholdelse af min hjemmeside 10 år frem i tiden er betalt, er der stadig en pæn bid. Med denne bid har jeg lavet følgende klausul:

Rejselegat:
DIS-Danmarks bestyrelse har lov til – ved enstemmighed – at uddele rejselegater til yngre medlemmer (dvs. slægtsforskere, der på udrejsetidspunktet er under 44 år) i portioner af højst 10.000 kr. til dokumenterede transportomkostninger, når rejsens formål er at udføre slægtsforskning uden for Danmarks riges grænser. Beløbet på 10.000 kr. er opgivet i 2007-niveau. Bestyrelsen har ret til at indeksregulere dette beløb til det til enhver tid gældende prisniveau baseret på Danmarks Statistiks prisindeks.”

På den måde synes jeg, at pengene falder til et formål, som jeg synes er godt, og som måske kan inspirere nogle til at tage et fly til N.Y eller til Polen og se på sagerne selv.

kære Harry: Det, at du skulle så pludseligt herfra, lige nu hvor du var kommet så godt i gang med din slægtsforskning i Legacy, nu hvor du havde fundet en skarpretter fra Kgs. Lyngby i familien, vil måske alligevel en gang i fremtiden betyde noget godt for en anden slægtsforsker.

Jeg har en “Find din slægt – og gør den levende” liggende på reolen med Jytte Skaanings dedikation til dig. Jeg fik den aldrig sendt. Det ærgrer jeg mig over, og det beviser bare endnu en gang, at man skal gøre tingene og ikke udsætte til i morgen, hvad man kan gøre i dag.