En interessant familie

Min tip-5-oldefar Christen Pedersen og hans kone Kirsten (måske Mogensdatter) fra Oppe Sundby var ikke heldige med deres børn. De fik 11 børn, hvoraf de fire var dødfødte. Formentlig er det kun et af børnene, der overlever faderen, men ikke moderen, for han (Peder Christensen) bliver begravet samme dag som hende. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde informationer om Bente Christensdatter, men jeg tror, hun døde tidligt. Skematisk ser det sådan ud:

Anenummer 340 Christen Pedersen død 01-1748 i Oppe Sundby og anenummer 341 Kirsten død 08-1761 i Oppe Sundby
1. Anne Christensdatter (1720-1727)
2. Svend Christensen (1722-1790) anenummer 170
3. Bente Christensdatter (1723-?)
4. Peder Christensen (1724-1726)
5. Christensen (dødfødt 1726)
6. Peder Christensen (1726-1761)
7. Christensen (dødfødt 1728 )
8. Christensen (dødfødt 1731)
9. Christensen (dødfødt 1733)
10. Anne Christensdatter (1734-1734)
11. Anders Christensen (1738-1738 )

Sikke et liv. Efterhånden som jeg sad og fandt alle disse døde børn, kunne jeg ikke lade være at tænke “Hvad er der dog sket?” for det er et usædvanligt billede.

Der er i øvrigt en pudsig detaille: som fadder ved Anders Christensens dåb er min ane nr. 329 Kirstine Madsdatter (tip-5-oldemor) gift med Nilaus Andersen Bryde i Udesundby. Et møde mellem to vidt forskellige slægtsgrene, der 5 generationer senere forenes i min farmors far. Nu kan jeg så sige, at ved min tip-oldefars morfars farmors fars søns dåb var repræsenteret hans farmors farfars mor. Så må jeg se, om jeg kan holde rede på det

Det er nu ved at være helt sjovt med Frederiksborg amt, for nu er jeg for flere sognes vedkommende ved at være ude over at se, om jeg har skrevet ordentligt af fra andre, og bygger selv videre på familien. Det er noget sjovere, og der dukker hele tiden nyt op. Processen hjælpes gevaldigt på vej af “Navneregister til kirkebøgerne for sognene i Frederikssund Kommune” udarbejdet af Mühldorff og Larsen. Foreløbigt er følgende sogne “færdige”: Blistrup, Frederikssund, Jørlunde, Lynge, (Oppe Sundby), Sigerslevvester, Slangerup, Strø og Ølsted.

Der er forresten kommet svar fra Justitsministeriet om, hvorvidt det at fotografere gravsten og offentliggøre dem på internettet krænker gravfreden – og det gør det ikke. Se svaret her som pdf.

Du skal ikke snydes for tagetes på altanen i aftenlys: