,

Hacket

Hacket

Så har jeg prøvet det med

Jeg stod op og ville kigge til min(e) testsider, hvor jeg p.t. laver en del arbejde. For ikke at miste arbejdet, laver jeg kopi af udviklingssiden, men pludselig var det ikke muligt at tilgå administrationssiden på kopien. Den lakoniske meddelelse var: ‘du har desværre ikke tilladelse til at få adgang til denne side’. Det lugtede langt væk af et hackerangreb, hvad et par Googlesøgninger da også kunne bekræfte.

Da det bare er en kopi, var der jo ingen reel fare på færde, men selvfølgelig skulle det løses. Et sted at starte problemløsning på et WordPresssted er altid wpbeginner.com. De har alt, hvad der er værd at vide om WordPress forklaret på en måde, så alle kan være med. Denne gang dog ikke lige om mit problem men om noget, der lignede.

Jeg har altid troet, at hackere gik efter filerne og fandt databasen uinteressant, men hos mig viste det sig at være omvendt. Jeg kopierede databasen fra udviklingssiden til kopien og voila, jeg havde adgang til mine egne ting igen. Nåh men så gik der da en time med det. Jeg undrer mig over, at det kan lykkes for dem, når jeg har virkelig gode koder, og jeg undrer mig over interesseren i en side, der primært handler om noget så fredeligt som slægtsforskning og så en blog.

Dialog med en læser

Jeg fik en mail fra ‘Anders’, der åbenbart har læst med på bloggen i flere år uden at have givet sig til kende. Essensen af det, han skrev var, at

  1. det nye layout er smart og moderne, men at dueblå på grålig slet ikke er til at læse
  2. man skal scrolle/rulle alt for meget for at komme ned ad siden.

Jeg har skrevet og sagt tak og indledt en dialog!

  1. Jeg skriver for at blive læst, og jeg ved, jeg har mange ældre læsere, fordi mange af dem stammer fra den tid, hvor jeg slægtsforskede, og slægtsforskere er pr. definition ældre mennesker, da det er en tidskrævende hobby.
  2. Hvis jeg ikke skrev for at blive læst, kunne jeg have en dagbog hjemme på natbordet.
  3. Når det skrevne findes på hjemmesiden, skal den også være læsbar både sprogligt og visuelt.

Selve bloggen vil ikke ændre karakter, og den vil fortsat være om alt muligt. Det er skallen omkring den, der vil ændre sig. Jeg vil så gerne, at artiklerne om psykiatri træder tydeligere frem, og slægtsforskningen skal også mere frem i lyset.

Jeg er lidt træt af bloglayoutet med en en sidebar og vil gerne noget, der er mindre ‘in your face’, altså at man får det smasket lige i synet, som man gør på min nuværende side, der tillige har den stærke terrakottafarve. Brillerne var heldigvis hurtige at farve om med GMP.

Samtidig har jeg jo selv i årevis skrevet om læsbarhed og webdesign. ‘Tingene’ skal være til at se.  Og det må Michael Storm og jeg se på i det nye år. Vi må finde en balance, så alt tilgodeses. Det ser jeg frem til.

Og så: Glædelig jul til dig og dine!