Gæster

Det er så dejligt

To gange på det seneste har jeg haft nogle rigtig dejlige gæster. Da jeg jo ikke kan overskue at tage den slags initiativer, har jeg nydt godt af, at de har taget initiativet, for jeg kan faktisk rigtig godt lide, at have gæster. De har inviteret sig selv. De kan åbenbart godt lide at være sammen med mig. Det er da dejligt.

Det er som om lejligheden får nyt liv af at blive brugt mere end bare de 40 cm. fra skærmen. Jeg har faktisk to skønne stuer en suite lige ud til torvet med de smukke gamle kastanjetræer og lige overfor kirken, men jeg bruger dem stort set aldrig, når jeg er alene. Elipsebordet og 7er-stolene står bare og samler støv.

Forberedelser

Da Bix og Fukaj skulle komme, havde jeg ikke styr på kalenderen, så jeg dækkede op lørdag til kl. 14:00 – og bagte også en kage. Da den var 14:15 kiggede jeg i kalenderen og fandt ud af, at de første skulle komme søndag 🙂

Søndag bagte jeg endnu engang den samme kage, og den var rædsom. Jeg havde da bare søgt med Google efter “Nem kage”. Bix sagde meget diplomatisk, at man kun behøvede ét stykke. Gæst nummer tre sagde efterfølgende, at enhver erfaren husmor kunne se, at den opskrift var helt hen i vejret – det skal være pund til pund, hvis den skal kunne spises. Jeg er bare ikke en erfaren husmor – længere. Jeg har faktisk før i tiden været temmelig god til at lave mad mv., men det er en færdighed, der skal holdes vedlige, og det har jeg ikke gjort.

Fukaj fiksede mit TV med et nyt antennekabel. Den slags får jeg aldrig gjort selv. Pludselig kan jeg se det rigtige TV og ikke bare på iPadden.

Det var i det hele taget enormt hyggeligt.

I går kom min gæst nummer tre. Hun medbragte varme fiskeletter fra den bedste fiskehandler på Frederiksberg, hjemmerørt remoulade, citron og sandkage. Min opgave var at sørge for noget ordentlig hvidvin, godt rugbrød, smør og kaffe. Det kunne jeg lige overskue – og vinmanden hos min Irma kom med gode råd til vinen. Og han ramte plet.

Resultater

En af de skønne ting ved at have gæster er, at jeg fx lige får lagt perlatoren i blød, støvet stuegulvene af med en våd klud, afkalket glasruderne i badeværelset mv. Jeg kan godt lide, at her ser ordentligt ud, når der kommer gæster.

Disse oplevelser giver blod på tanden til at prøve at være mere social. Jeg kan jo faktisk rigtig godt lide det, og hvis vi kan deles om forberedelserne, kan jeg fint være med. Psykologen siger, det ikke er sundt altid bare at være sammen med sig selv. Hun har nok ret. Det plejer hun jo at have.

God weekend – og god sankthansfest

2 Svar

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.