Forbrug

Forbrug

Der kan gå lidt sport i det

Der kan forskes ikke bare i indtag af kalorier men også i forbrug af elektricitet.

I lang tid har jeg undret mig over mine elregninger: lidt over tusind kroner i kvartalet, når jeg hverken har tørretumbler eller mikroovn og kun har lys i det rum, jeg er i. Kunne det være en fejl?

Standbyfunktioner

Jeg startede med at ringe til Dong, der nu hedder Ørsted. Han tog telefonen med det samme og konkluderede, at mit forbrug lå lige under gennemsnittet. Det undrer mig, at det ligger så højt, eftersom jeg forbruger som beskrevet.

På deres hjemmeside har de flere forskellige tests, og de viste selvfølgelig alle det samme.

En af dem var dog interessant: Testen der viser standbyforbruget. Et apparat bonnede markant ud: TV og TV-boks. Hvis man slukker rigtigt for de to, skulle man kunne spare ca. 500 kr. på årsbasis. Det er da også penge, som man reelt ikke får noget for. Og jeg får slet ingenting, da jeg primært ser TV-avisen på min iPad.

Herudover har min elkedel af en eller anden mærkelig årsag et konstant blåt lys i sig, også når den er slukket. Det er nu længe siden, jeg begyndte at slukke den på kontakten.

Jeg tror egl. ikke, skærmen til computeren bruger ret meget, men det skader ikke at slukke den. Det samme gælder oplader til telefon og tablet.

Routeren kunne overvejes og det samme kunne den eksterne harddisk. Det bliver bare så bøvlet, da routeren er omkring fem minutter om at finde netværket, og harddisken helst skal være i stand til at tage imod backuppen kl. 07:00.

Om et år vil jeg kunne se effekten… men allerede nu en interessant øvelse.

 

2 Svar
 1. Birgit
  Birgit siger:

  Umiddelbart tænker jeg, at det nok lyder meget sandsynlig med det forbrug. Du skal jo også tænke på, at du er hjemme om ikke 24/7, så nok langt mere end en gennemsnitsforbruger, som vil være hjemmefra i 8-10 timer på alle hverdagene.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Birgit

   Ja det har du selvfølgelig ret i – det med at være meget mere hjemme, men forbruget har ligget sådan i flere år (altså de ca. 1.000 kr. pr. kvt.). Computeren kører hele tiden, lige bortset fra om natten (som regel).

   Jeg ved ikke om det er en and/nisse, men jeg har i hvert fald købt en vandsparebruser (A-mærket). Det kan også nok hjælpe lidt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.