Find et sogn med et sygehus

Et er at forberede en hel masse hjemmefra og så finde det, man forventer at finde. Det er jo sådan set ikke nogen stor kunst. Næh – det bedste er at drible gennem en kirkebog og så finde en masse, man slet ikke havde forventet at finde dér! Det er sjovt, og det er derfor det er rart at have god tid på et arkiv. Ingen stress og jag, men bladre, bladre, bladre og en gang imellem lige falde over en man “kender”.

I dag har jeg gennemgået en meget stor del af Give kirkebog frem til 1968! Hu hej hvor er den god; for det første fordi Give sogn har særskilte døde-bøger, hvilket gør, at man kan sidde på sin plads og bladre i stedet for at stå oppe i skranken. Og for det andet fordi Give en gang husede et amtssygehus, hvilket betyder, at der i Give kirkebog findes en hel masse optegnelser med døde bosiddende i oplandet.

Jeg har siddet og fundet adskillige personer, jeg aldrig troede, jeg ville kunne finde døde. Og det genererer mig altid, når personer (der må være døde) ikke har en dødsdato i min slægtsdatabase. De virker så “ufærdige” og lidt sjuskede. Se dette som et lille tip: Find et sogn, der rummede et sygehus og kig det igennem. Du vil blive overrasket over, hvad du kan finde.

Det eneste, der generer mig, er, at jeg ikke har hele databasen ind i hovedet. Tænker på, at der garanteret er mange helt almindelige sen-navne, jeg bare har bladret forbi uden at koble dem med personerne i databasen. Der bør indføres en direkte kobling mellem mit Legacy og de forskellige landsarkivers kirkebøger

Jeg har i øvrigt altid holdt af at sidde på arkivet og nyde de perioder, hvor brugerne respekterer forbuddet mod samtale, og hvor man udelukkende hører den sagte bladren og et tastatur eller to.