,

Ferien er slut

Ferien synger på det allersidste vers, og det skal jeg da lige vænne mig til, for fire uger er gået, hvor jeg bare har lavet det, jeg havde allermest lyst til. Hvis det ikke var nødvendigt at gå på arbejde for at tjene nogle penge, ville jeg sagtens kunne beskæftige mig selv på fuld tid!

Der er blevet gjort en del ved slægten og slægtsforskningen. Fx er der langt om længe kommet et nyt lille glimt af historien efter et besøg i Kongenshus mindepark for hedens opdyrkere. Parken er et meget flot sted, hvis man holder af heden.

Det er længe siden, der har været tilvækst i mine glimt af historien, og det er ellers ikke fordi, jeg ikke holder ører og øjne åbne. Men alle de åbenbare historier er fortalt, og så er der dem, jeg kan falde over i kilderne, som på det seneste ikke har budt på større dramaer.

Når sommerferien er slut, er det også tid for aftenskolernes kataloger. Jeg springer altid om til afsnittet om IT med det samme. I år tilbyder FOF PhotoShop som fjernundervisning, og det har jeg så meldt mig til. Yes… sidde hjemme ved egen pc og få noget ny viden, det er lige mig. Enten kan man følge sit eget tempo eller deltage på et virtuelt hold. Jeg har endnu ikke besluttet mig, hvad jeg skal vælge. Materialet er kommet, og det er baseret på PhotoShop 7, det forstår jeg ikke helt, når det nu er flere år siden afløseren CS2 kom frem. Men teknikkerne er sikkert de samme.

Et par sider længere fremme (eller var det før?) var der også et weeekendkursus om Nikons digitale spejlrefleks – det tog jeg lige med i indkøbskurven. Hvor er det dejligt at bo i et land med traditioner og muligheder for undervisning også efter folkeskolen. Jeg sender Christen Kold og Grundtvig – folkehøjskolen grundlæggere – en venlig tanke. Mens jeg stadig betalte af på min uddannelse, var der ikke råd til sligt (for det er da faktisk små-dyrt), men nu er det en del af budgettet – og sådan kan man jo gå og føle sig rig.

Som sagt har det været en god sommer for slægtsforskningen. Viborg var en meget givtig affære, og så er der kommet ikke mindre end syv kirkegårde “i kassen”. Per Agerbæk gav en stor hånd med Slangerup og Jørlunde i går. Tak for det Per!

Sønder Omme og Ejstrup er færdige, og jeg er gået i gang med Nørre Snede. Interessen for det hjørne af Danmark skyldes jagten på min 3 * tipoldefar Morten Pedersens efterkommere. Ja det vil sige, jeg har egentlig fundet frem til disse efterkommere, men som enhver slægtsforsker ved, er det svært at finde dødsdatoer, når vi kommer frem i tid. Og der er gravstenene unægteligt praktiske. Jeg havde ikke tastet mere end 27 sten fra Nørre Snede før jeg havde fundet tre brugbare datoer.

Hvis du læser lidt længere ned, vil du se et indlæg om, at et bogprojekt er i sin vorden. Vi er begge meget begejstrede for idéen, men døgnet mangler timer