Den nye TV Avis

TV Avisen sendes nu først kl. 21:30

I tiden op til lanceringen af den nye TV Avis forlød det, at der var meget andet end sendetiden, der ville være nyt; bla at det ville være tydeligere, hvorfor man bragte de enkelte indslag og det skulle være mere tydeligt hvilken sammenhæng, der er mellem de enkelte indlag. Nu har jeg kigget med en uge, og jeg synes ikke, jeg har kunnet se begrundelser for de enkelte indslag. Jeg kan heller ikke se, at der er kommet mere sammenhæng mellem indslagene. Måske er det mig, der ikke er god nok til at se TV Avisen?

Faktisk kan jeg ikke se andet end, at der er kommet flere små korte indslag, der har fået billedet til at tegne en mere populistisk TV Avis. Og så lige en af mine små kæpheste: hver aften er der en trailer med ‘Om lidt’ og så omtalen af to nyheder, der sendes om lidt. Hvad skal det til for? Det er en måde at udstille, at her kommer noget særligt lige om lidt, men tirsdag aften var det om hvordan en fynsk daginstitution ville sikre, at der kom flere børn i børnehaverne ved at give forældrene en friaften og om sundhedsminister Astrid Krags fortid, belyst af blandt andet hendes gamle klasselærer og en gymnasiekammerat. Jeg synes ikke, at det var nyheder, der fortjente en særlig eksponering. Jeg kan slet ikke se begrundelsen for indslagene ‘Om lidt’.

Herudover kan det undre, at man tirsdag brugte hele det første indslag på at vise, hvordan det var et problem at Brøndby I. F. skulle betale ekstra penge i feriepenge og pension til nogle fodboldspillere. Kan det virkelig være det vigtigste, der er er sket i Danmark i dag?

Jeg ser kun TV Avisen og ikke TV2s Nyheder (jeg kan slet ikke se TV2), og jeg holder stædigt fast i, at TV Avisen er bedst, men så skal den også blive ved med at være det. Jeg ser en tendens til flere korte klip og til flere letfattelige historier, og det ville være synd hvis TV Avisen faldt for det regimente.

Om den nye TV Avis er der kun at sige, at sendetidspunktet er ændret og at det nu er blevet alt for sent. Andet er der vist ikke sket, måske bortset fra, det der er kommet flere korte indslag. Jeg ville i virkeligheden gerne have TV Avisen tilbage til 19:30. Hvis man gerne vil se et af magasinprogrammerne, så er man først færdig med det kl. 22:30 og vil man i tillæg gerne se en af de udmærkede krimiserier, der kommer bagefter, så er det pludselig blevet nat. Det er selvfølgelig fint nok for os arbejdsløse og for kontanthjælpsmodtagerne at kunne tilbringe det meste af natten foran DR1, men jeg kan ikke se, hvem der ellers har mulighed for at se de meget sene udsendelser.

14 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg synes TVavisen er for popsmart. Der er for meget larm mellem indslagene, og for mange reklamer for noget der kommer om lidt og siden kommer en genfortælling af, hvad der har været vigtigt. Det hele kunne klares på den halve tid – sådan som “anden aktør” gør, jvf. næste indlæg. Hertil kommer at jeg har nået en alder der bevirker irritation over en del sprogforunderligheder og hurtigsnakkere, der bliver forpustede af deres eget taletempo.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak for din kommentar og velkommen til min blog.

   Det glæder mig, at du også synes TV Avisen er for popsmart. Jeg er helt enig med dig i, at der er for meget larm mellem indslagene, og deres ‘Om lidt’ og ‘har været’ fylder alt for meget. Jeg tror nu ikke, det har noget med alderen at gøre, at være irriteret over sproget, det er jeg også selv. Generelt synes jeg dog, at de har et pænt sprog på TV Avisen.

 2. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Gør som jeg – lad være 😉
  Jeg læser et par aviser og tager resten på nettet.

  Og så i øvrigt gode bøger 😉 Men jeg ser stort set ikke fjernsyn, jeg synes det er usigeligt kedsommeligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Jeg synes nu, det er rart med en TV Avis en gang i døgnet, så jeg da kan sige, at jeg følger lidt med i, hvad der foregår i verden omkring mig. Jeg holder Kristeligt Dagblad, som er en dejlig avis, de har bare ikke en god nyhedsdækning; det er en avis, man kan have liggende i fire dage og stadig kan føle er vedkommende, fordi de har så meget baggrundsstof.

   Gode bøger er et must – du har helt ret 😎

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Kan lige så godt indrømme det med det samme; har kun set cirka en halv udsendelse af de nye tv-aviser. For det første ser jeg ikke ret meget fjernsyn overhovedet, for det andet ligger tv-avisen nu så sent, at Gemalen garanteret er godt i gang med en eller anden tju-bang ting på en anden kanal. Næh nej, så hellere nyheder relativt tidligt og underholdning bagefter. Og ja, jeg skal jo også i seng, så jeg kan komme op kl halv syv. Lige nu kommer jeg fx alt for sent i seng, og det hævner sig i morgen!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Så er vi helt enige: den nye TV Avs ligger alt for sent til, at almindelige mennesker med et job at passe ikke kan se den, og i hvert tilfælde ikke kan se magasinprogrammet, der kommer bagefter.

   Hvis man deler fjernsyn med en anden, kan jeg godt se problemet med, at den anden er i gang med noget andet på en af de andre kanaler.

   Jeg synes virkelig, at man skulle flytte TV Avisen tilbage til kl. 19:30. Så ville man have hel prime time fri, og det er netop et af argumenterne der er blevet brugt for at flytte den til 21:30, nemlig at man gerne ville have super prime time fra 19:00 til 22:00 fri.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg er i hvert fald enig i, at kl. 21:30 er for sent at starte! Der bliver sendt rigtig mange gode udsendelser efter midnat og om eftermiddagen. Det får jeg jo snart tid nok til at se, men det har irriteret mig længe. Man kan optage det, ja, men det får jeg ikke gjort, desværre …
  Det med det poppede synes jeg såmænd, de er nogenlunde lige gode om på alle kanaler – og hvis man vil høre den gode og optimistiske vejrudsigt, skal man se Tv2 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det glæder mig, at du er enig i, at det er for sent at starte Tv Avisen kl. 21:30. Det er helt rigtigt, at der kommer mange gode udsendelser efter midnat, og dem glæder jeg mig for tiden over at kunne se, men de passer på ingen måder ind i et arbejdsliv. Jeg har ikke selv muligheden for at kunne optage udsendelserne, og hvis jeg havde, og fik sat skidtet til at optage, ville jeg sikkert ende med aldrig at få det set.

   Ja det kan godt være, du har ret i, at alle kanalerne leverer en poppet TV Avis. Jeg har det bare sådan, at DR1 bør levere den bedste Tv Avis af dem alle, da jeg stadig betragter DR1 som ‘det rigtige fjernsyn’, men her ved jeg godt, at jeg er meget gammeldags.

 5. Inge
  Inge siger:

  Jeg har nu også lidt svært ved at se det nyskabende..
  Hvordan ved du at TV-avisen er bedre end TV2’s nyheder, når du ikke ser dem.. 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak det glæder mig, at det ikke alene er mig, der ikke kan se det nyskabende.

   Jeg kunne se TV2s nyheder, indtil TV2 blev betalingskanal, og der faldt jeg af og til over Nyhederne – men jeg skal indrømme at mit grundlag for vurdering er meget magert. Men det jeg har set af Nyhederne har været præget af meget korte indlag og alt for meget pop.

 6. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Jeg har også lidt svært i at se fidusen i at flytte ½ time frem, ikke mindst kommer de efterfølgende programmer Horisont osv. nu meget sent. Endelig kan jeg ikke se den store forskel i forhold til tidligere, andet en jeg har bemærket de altid starter med en korrespondent, for at give et indtryk af aktualitet og fart.

  Jeg havde – som dig – i mange år en indædt modstand mod TV2 nyhederne. Men der er sket meget siden de startede i 1988. De har nu 25 års erfaring. Nyeste gevinst er at den skrækkelige Jes Dorph ikke er der længere, jeg savner ikke hans sprudlende optimisme og dameglade smil.

  På korrespondentområdet er TV2 forlængst løbet fra DR. Rasmus Tantholdt, Steffen Jensen, Simi Jan og allestedsnærværende Ulla Terkelsen. De befinder sig altid i verdens brændpunkter og nærmest løber mellem kuglerne. Det er godt TV.

  Men indrømmet TV2 har stadig mange korte, lidt poppede indslag, men det levet jeg personligt fint med. Jeg tør godt anbefale du får opdateret dine TV kanaler.

  Gert.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Gert

   Jeg havde slet ikke tænkt over det med at de starter med en korrespondent, men det har du ret i, og det er sikkert for at give det hele et indtryk af aktualitet og fart. Jeg kalder det pop.

   Det kunne godt være, at jeg skulle få opdateret min TV-kanaler, du taler jo så overbevisende om TV2. Jeg kender ikke korrespondenterne du nævner, men jeg ved jo, at vi to plejer at være enige om det meste.

   Hanne

 7. rejen
  rejen siger:

  Jeg ser slet ikke tv-avisen på DR1, den kommer alt for sent, som du kl. 19.30 er passende så en god krimiserie bagefter, så har man da en chance for at få lidt for sine licenspenge…;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Jeg er helt enig med dig i, at kl 19:30 er mere passende. Hvis jeg nu snart skal til at tidligt op – hvilket jeg meget håber – kan jeg dårligt nok nå at se magasinprogrammet efter TV Avisen. Jeg synes, de sender mange gode krimiserier og film efter TV Avisen, men det bliver så pokkers sent inden de er færdige.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.