Tysk uldhandler? og en sjov søndag

Hvor er det skønt, at dagen nu er tiltaget med næsten tre timer. Jeg egner mig ikke til vinter.

Det hænder tit, jeg får en mail, fra en bruger af hjemmesiden med oplysninger om nye personer til slægtstræet. Der kan godt gå et stykke tid fra mailen kommer til jeg får fulgt op på den. Men jeg gemmer dem altid og er glad for dem. Send bare nogle flere…

Det er lidt pudsigt, for næsten ligegyldig hvilken del af min slægt, jeg pusler med, ender det i Tyskland, og har noget med klæde- eller tøjfabrikation at gøre. Måske skulle jeg have været tysk uldhandler i stedet? På biledet ser du Usserød Klædefabrik, som jeg tilbragte en sjov søndag på i overført betydning, fordi Henning for snart længe siden sendte mig nogle fine oplysninger og en henvisning til hans hjemmeside. Min tip-3-oldefar Johan Wilhelm Westermann havde en datter, Charlotte Elisabeth Westermann (1800-1853), der var gift med Dugmager Bauer, og de boede og arbejdede på Klædefabrikken i Usserød. I går fik de så hinanden og en stribe børn i mit slægtstræ.

Ovre i det jyske (midt i hosebinderområdet) har de seneste dage bragt mig en tur til Bærslundhus i Rind Sogn og Holtbjerg i Herning, fordi Niels har gravet en forbindelse til noget adel frem. Anne Marie Christensdatter giftede sig med et barnebarn af Morten Pedersen Toustrup, så der er da lidt forbindelse til mig. Anne Marie Christensdatters oldefar var Knud Dynesen Birch, der var en sædeles velbeslået herre, der døde på Holtbjerg i Herning Sogn. Prøv lige at se dette skifte på 21 sider, der er transskriberet af Rita H. Matzon. Det er noget andet end skifterne efter mine fattiglemmer. Jeg vil lade historien slutte der, for det er jo “lidt” langt ude. Men det er det gode ved en hobby, man må lave lige det, man synes er sjovt.