Dagens diverse

Diverse

Sparet 20.000 kr.

Jeg gik over til tandlægen i den tro, at han ville sige ”implantat” til min bageste kindtand. Men han sagde bare ”måske rodbehandling” om tre måneder, så selvom det er gennem en krone i en bro, kan det vel ikke koste alverden. Deres normalpris er 3.760, og der jo nok skal lægges noget oveni, Men det er slet ikke 20.000 kr., vi taler om. Jeg synes, jeg har sparet en hel del i dag bare ved at gå over gaden kl. 15:00.

En klassiker

Da jeg ryddede op i klædeskabet, som led i ”Operation morgenluft”, fandt jeg såmænd min kære, næsten ubrugte, duffelcoat, som bare har hængt og hængt, fordi to af snorene var slidt over, hvilket de nemt kunne blive, da de stort set var lavet af selvbindergarn. Sidste år gik jeg til skrædderen/renseriet med den, men de krævede, at jeg selv havde ny snor med, og det har jeg så ikke fået taget mig sammen til at finde.

Det lykkedes i sidste uge, så nu har jeg en fuldstændig ny ”Gloverall Dufflecoat” for 600 kr. inkl. rensning. ”The original, made in England”.

Som erstatning købte jeg for nogle år en hellang, fin uldfrakke, men den er grå, og jeg kommer til at ligne en fra Wehrmachct i den. Det går ikke. Den ryger til genbrug og modtageren gør et godt køb, men hellere det, end at den også hænger og hænger.

Twitter

Jeg har meget glæde af Facebook både til godnat læsning og som inspiration til mere seriøs læsning via henvisninger til de mange artikler i dagbladene. Fx i forbindelse med offentliggørelsen af finansloven var der virkelig mange artikler uden for betalingsmurene. Betalingsmurene er irriterende men rimelige.

Derfor er det naturligt at tænke på andre sociale medier:

 • Twitter: Interessant men kun 60 tegn. Jeg fik en veninde til at le, da jeg skrev til hende, at jeg havde for mange ord til Twitter. Det er kun Donald Trump og forskellige DF-politikere, der er så indskrænkede.
 • LinkedIn: Interessant netværk men hvorfor skriver pæredanskere på engelsk, og hvorfor skal det hele være på engelsk?
 • Instagram: Interessant men jeg løber ikke rundt med mobilen og tager billeder og offentliggør dem løbende. Hvis jeg kunne sidde hjemme og behandle billederne og derefter lægge dem op, ville det være en anden sag. I ’protest’ har jeg lavet et nyt madgalleri. Man kommer dertil ved at klikke på ’Grønt’ i menuen eller her.

Julevenner

Når man ikke har familie, nære slægtninge eller andre nærtstående, er julen altid et problem især juleaften. Hvem ønsker at sidde alene juleaften? (I øvrigt en finurlig sproglig ting. Det er kun juleaften, man ’sidder alene’. Ingen ’sidder alene’ i fx påsken.) Jeg har såmænd gjort det nogle gange, og det er lige til en indlæggelse.

I år kontaktede jeg på opfordring Røde Kors’ Julevenner, der parrer værter og gæster. Jeg føler mig ret sikker på, at jeg sidste år læste, at der var større udbud end efterspørgsel. Så hvorfor ikke prøve?

I Røde Kors mener vi, at ingen skal sidde uønsket alene juleaften. Julen handler om hygge og fællesskab, og med julevenner skaber vi kontakt mellem værter og gæster, der har lyst til at holde juleaften sammen. Gæster og værter mødes over en dejlig julemiddag og hyggelige juletraditioner.

Jeg har fået mail fra Røde Kors om mine værters navn, e-mail, postnr. mv., og nu går jeg og venter på, at blive kontaktet, som der står vil ske. Deres præmis var ’0 børn’ og jeg bidrager med ’0 børn’. Det lyder jo ret fornuftigt. Jeg havde skrevet lidt om traditionel mad, og det havde de også. Så ind til videre ser det ud til, at Røde Kors er gode til at parre.

Et eksperiment – men et initiativ! Tak Birgit i Horsens.

2 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Else

   Tusind tak for din hilsen. Jeg har faktisk været så uendeligt heldig at få en invitation fra en veninde, og det er jeg meget glad for. De syntes, der var plads til en ekstra omkring bordet.

   I må må også have en dejlig juleaften.

   Kh.
   Hanne

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.