Windows 10

Nu har Windows 10 været fremme siden 28. juli og jeg har gået og tænkt på om jeg skulle opgradere fra min Windows 7 som jeg var rigtig godt tilfreds med og egl. ikke ønskede mig mere af. Jeg var bange for at kaste mig ud i det, da jeg har læst/hørt om flere, der fik de mærkeligste problemer, fx. at tastaturet ikke virkede, at de ikke kunne printe mv. Jeg er dybt afhængig af at min computer virker.

Jeg oprettede en tråd i Facebookgruppen “Support PC og andet”, som er en virkelig dejlig gruppe med mange gode råd og svar. Her kan man spørge uden at føle sig dum. Konklusionen blev, at jeg skulle prøve med en opgradering, og at jeg jo kunne fortryde i 30 dage, hvis det ikke spillede, som det skulle. Det var med bævende hjerte at jeg gik i gang ud fra dette link: http://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10. PC’en genstartede adskillige gange og det tog en time inden den var igennem hele opgraderingsprocessen.

Det ser ud til, at det hele er gået godt. Jeg kan i hvert fald både printe og bruge tastaturet. Jeg har ikke testet alting, men de ting jeg har testet har været positive; jeg har prøvet nogle forskellige programmer, og de virker, som de skal. Jeg synes, Microsoft har gjort det godt. De har nu også en vældig opgave, for det er jo millioner af brugere verden over, der skal opgradere, så processen skal helst være enkel og bare til at køre igennem.

21 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg må åbenbart have indstillet et par pc’er til at hente og installere Win10 som en automatisk opdatering. Den laptop, jeg bruger lige nu, fik det installeret uden problemer, og jeg må faktisk sige, at jeg kan lide det. Det er ikke helt så åndssvagt som Windows 8, og installationen har respekteret de settings, jeg selv havde lavet. Helt så godt gik det ikke på min HP Streambook. Den kom ud med en meddelelse om, at den manglede 16gb plads til installationen. Det ku’ den godt bilde mig ind, idet den ikke har nogen harddisk, men kun en 32gb ssd-chip. Så den er færdig med at køre Windows. Den er nu en Linux-maskine, og det er jo også ok.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Nå så du kører flere maskiner, ja så er der da noget at holde øje med! Jeg har “kun” min dejlige stationære og så en lille MSI200, som jeg kun bruger til at tage med på arkiv og den slags. Den får lov at køre videre med Windows 7, som jeg egl. var udmærket tilfreds med. Jeg opgraderede mest for ikke en dag at stå med håret i postkassen fordi der var en hel masse, der ikke kunne køre.

   Jeg har aldrig leget med Linux, men jeg har faktisk lyst til at prøve det. Det kan jo ikke være helt tosset, når der er så mange, der er glade for det.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Før jeg blev gift skaffede jeg mig altid af med den gamle computer, når jeg fik en ny. Det er der lavet om på nu om dage. 😉 Men det er nu også udmærket at have flere maskiner, selv om jeg nok har lidt flere end folk normalt har. Plus diverse tablets. Ja, det er ikke ragelse, der mangler her omkring!

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Ja det er da fedt med mange maskiner! Så er der altid noget at rode med 🙂 Hvis jeg havde råd, kunne jeg også tænke mig en, der bare var til at lege med Linux på.

     • Henny Stewart
      Henny Stewart siger:

      Prøv med noget fra et loppemarked. Linux kan køre på 10 år gamle eller ældre maskiner. Sådan nogle, der er født med Windows XP, eller lignende oldnordisk skidt, man hverken kan eller tør gå på nettet med. Det er ikke løgn, når man siger, at med Linux kan en gammel, træt maskine få nyt liv igen.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Det er da en rigtigt god idé. Det lyder som en prisbillig metode til at komme til at lege med Linux.

 2. Pia
  Pia siger:

  På min ene arbejdsplads har vi opdateret flere af pc’ erne til win 10 helt uden problemer, og i dag har chefen på den anden arbejdsplads opdateret også, han havde dog lidt hovedbrud, men det ser ud til at være lykkedes. Jeg skal også have det gjort, både her, der og herhjemme, men der er hele tiden noget andet, jeg synes er vigtigere, og især hvis det giver mig problemer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja det kræver da godt nok en dyb indånding, inden man går i gang. For mig gik tankerne meget i retning af, hvad jeg skulle gøre, hvis det ikke gik godt? Jeg er ikke dygtig nok til at klare driverkonflikter og alt mulig andet, jeg har læst kunne opstå. Jeg ville meget nødig sidde med en PC, der ikke fungerede.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Ja det er godt det fungerer – jeg priser mig også lykkelig. Jeg har også en lille reservemaskine https://stegemueller.dk/blog/msi-wind12-u200-hvid/, men den er for bette at arbejde seriøst på. Jeg bruger den mest til at tage med på arkiverne. Til andre rejser har min iPad Air overtaget opgaven. Nu går jeg jo så og tænker på, om jeg skal opgradere den lille bærbare også, og det ender det jo nok med.

 3. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Min første tanke da jeg åbnede din blog var, hvor er det dog en glad side!
  Jeg har nu læst tilbage i indlæggene fra det sidste år og pyha for en turbulent periode. Du skriver i forbindelse med flere indlæg, at du ikke har skrevet dem for at blive ynket, det vil jeg så lade være med. Til trods for indlæggelser, behandlinger, analysering af fortidens rædsler og ikke mindst din kamp for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, så er du stadig i stand til at kæmpe. Det er bare så godt og jeg vil betegne dig som en overlever (så vidt jeg husker, er der flere der har omtalt dig som sådan).

  Jeg venter lidt med Windows 10 til de værste begynderfejl er udbedret, men forventer da at hoppe ud i den.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette (Holland)

   Mange tak for dit indlæg. Du er altid velkommen her hos mig! Ja det har været et hårdt år, og jeg er ikke sikker på at jeg orker at tage et til der ligner: jeg har jo næsten været mere på afdeling 808 end hjemme hos mig selv i hvert fald her på det sidste; og det er som om det for hver gang blive sværere og sværere at komme hjem og få gang i mine egne rytmet igen.

   Nu skal jeg bestå min prøve med virksomhedspraktikken, som jeg både glæder mig til og er nervøs for. Jeg har været væk fra arbejdsmarkedet to år, og pludselig har jeg det som om jeg ikke kan noget mere – men det må jeg jo så ud og prøve af hos Martin i Atea.

   Jeg har vist nok en masse fighterånd, men jeg er bekymret for at den er decimeret noget, men der er ikke andet for end at gå ud og prøve det af her i 13 uger.

   Det er en god ide at venter med Windows 10, det tænkte jeg også på. Og du har et hel år at beslutte dig i, for så længe er den gratis.

 4. Jürgen
  Jürgen siger:

  Godmorgen kære Hanne , da min opdatering til Windows 10 , jeg kan ikke trække min Dong . Kan du give mig en hånd ? Pls reagere.
  Jürgen

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jürgen

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang du kommenterer her.

   Jeg forstår ikke, hvad du mener med: “jeg kan ikke trække min Dong”?

   Jeg tror heller ikke, jeg er dygtig nok til at hjælpe dig. Jeg vil i stedet råde dig til at melde dig ind i den meget hjælpsomme Facebookgruppe “Support PC og andet”. Der er jeg sikke på, at de kan hjælpe dig meget bedre end mig.

   • Jürgen
    Jürgen siger:

    Tilsyneladende, jeg har ikke mere saft i min slange. Måske jeg skulle erstatte det. Jeg vil slutte sig til din Facebookgruppe og søge om råd. Holde ud.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja det er dejligt at det fungerer. Det var virkelig med bævende hjerte, at jeg gik i gang. Jeg er ikke færdig med at kigge i alle hjørner, men det jeg har kigget på ser godt ud.

 5. Zlatko
  Zlatko siger:

  Hej Hanne Jeg lykønsker dig til Windows 10 opdatering. Jeg havde selv en skælvende hjerte som adræt hill sprints . meget fortsatte succes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Zlatko

   Hej og velkommen til min blog. Din kommentar skulle lige godkendes, da det er første gang du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tak for lykønskningen. Ja det ser altså ud som om det fungerer. Jeg er ikke færdig med at kigge i alle hjørner endnu, men det jeg har kigget på ser godt ud.

Der er lukket for kommentarer.